De armlift, behandeling voor slappe hangende huid bij je bovenarmen

Met het verstrijken van de jaren verslapt de huid, ook rond de armen. Bij sommige mensen heeft dat tot gevolg dat er flappen huid onderaan de bovenarm gaan hangen. Dit kan van nature gebeuren en wordt ook vaak veroorzaakt door gewichtverlies.

Een plastisch chirurg kan deze huid met een eenvoudige ingreep verwijderen. Keerzijde van deze ingreep is dat er een betrekkelijk groot litteken op de arm achterblijft.

Het consult

Doorgaans worden armlifts uitgevoerd in een privékliniek. Voorafgaand aan de behandeling zal de behandelend arts een inschatting maken of de armlift succesvol kan worden uitgevoerd. Deze inschatting is grotendeels gebaseerd op je verwachtingen en wensen, de hoeveelheid overtollig weefsel en de elasticiteit daarvan.

In deze animatie zie je hoe een armlift wordt uitgevoerd.

De arts zal ook vragen naar je medicijngebruik, allergieën en relevante medische geschiedenis. Daarna bepaalt hij of de operatie kans heeft op succes en op welke wijze hij zal opereren. Ook geeft hij informatie over de uitvoering van de behandeling en de nazorg.

Armlift - de operatie

Het is belangrijk om ruim voor de operatie te stoppen met roken. Gebruik van bloedverdunners moet minimaal een week van tevoren worden gestaakt.

Op de dag van de operatie worden er foto’s gemaakt van de armen. Deze komen in je medisch dossier. Daarna tekent de arts met een markeerstift de lijnen uit waarlangs hij tijdens de operatie zal snijden.

Afbeelding armen
Bij een armlift snijdt de arts overtollig huid weg. Deze ingreep laat een groot litteken achter.

De operatie vindt plaats op een operatiekamer en wordt in de meeste gevallen uitgevoerd onder volledige narcose. De arts maakt de huid los van onderliggende spier- en vetlagen en snijdt het teveel aan huid weg. Eventueel wordt overtollig vet weggezogen. Daarna wordt de wond behandeld met weefsellijm en gehecht. Na 1 tot 2 uur is de operatie klaar.

Nadat je ontwaakt bent op de uitslaapkamer, beoordeelt de arts wanneer je weer naar huis mag. De meeste mensen mogen enkele uren na de ingreep al naar huis. Autorijden is niet toegestaan, dus het is verstandig om iemand mee te nemen die je na de ingreep weer terug kan brengen.

Elsevier 2019 beste kliniek Zorgkaart 2021 beste kliniek Foto 3 boerhaave

Op zoek naar een specialist in armlift?

Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam

Bespreek je persoonlijke situatie en plan gratis een consult in voor een armlift, bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.

Gratis consult aanvragen Bezoek website
 • De grootste kliniek voor plastische chirurgie in Nederland
 • Elke dag een plastisch chirurg aanwezig
 • Dagelijks open tussen 7:00 en 22:00 uur
 • Door patiënten gemiddeld met een 9,1 beoordeeld
 • Geen wachtlijsten
 • Door Elsevier verkozen tot beste kliniek voor o.a. borstvergroting en ooglidcorrectie

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Herstel na de armlift

Na de operatie is de huid gezwollen en zijn bloeduitstortingen waarneembaar. Deze plekken zijn enigszins pijnlijk. Daartegen kun je een pijnstiller slikken. Om de zwelling te beperken en te voorkomen dat de wond open gaat, draag je een drukverband om je armen. Dit verband moet dag en nacht blijven zitten gedurende 3 tot 7 dagen.

Gedurende enkele weken na de operatie wordt je afgeraden om te roken. Roken verhoogt de kans dat huidweefsel afsterft.

Gedurende 7 dagen na de operatie mag het wondgebied niet nat worden of worden aangeraakt. Je kunt wel kort douchen, zo lang je het wondgebied goed afdekt tegen het water. Na de eerste week mag het wondgebied wel nat worden, maar moet je opletten niet te warm te douchen, anders kan er een zwelling optreden.

Na deze week kun je ook weer lichte inspanningen verrichten. Lichamelijke inspanning zoals voor de operatie kunnen echter pas na 4 tot 6 weken worden verricht. Houd hier rekening mee als je werk hebt waarbij fysieke inspanning vereist is.

Twee weken na de ingreep kom je terug naar de kliniek voor controle en om de hechtingen te laten verwijderen. Daarna heb je nog een aantal vervolgafspraken voor controle, dit in overleg met de arts. Bij de eindcontrole worden weer foto’s gemaakt voor in je medisch dossier.

De littekens zullen de eerste maanden rood blijven, daarna trekt de kleur langzaam weg en krijgen de littekens de kleur van je huid. Om te voorkomen dat de littekens lelijk afsteken tegen de huid, mag je ze gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon blootstellen. Na een jaar mag dit wel, maar je dient ze goed in te smeren met een zonnebrandproduct. Matige blootstelling aan de zon na het eerste jaar bevordert dat de littekens de kleur van de huid aannemen.

Risico’s en complicaties van een armlift

Omdat de armlift een betrekkelijk eenvoudige ingreep is, bestaat er een geringe kans op complicaties.

Mogelijke complicaties zijn:

 • Zwelling
 • Nabloeding
 • Ontsteking
 • Allergische reactie op anesthetica, desinfecteermiddelen en pleisters
 • Lelijk herstel van littekens (littekencorrectie is mogelijk)
 • Trombose
 • Beschadiging van zenuwen
 • Asymmetrisch herstel van de armen
 • Bij roken: afsterven huidweefsel

Het resultaat van een armlift

Een volledig strak resultaat is praktisch zelden mogelijk, maar de verslapping is altijd sterk verminderd. Hechtingen worden zo veel mogelijk op minder zichtbare plekken en in bestaande huidplooien aangebracht, maar de littekens blijven zichtbaar. Het resultaat is pas na een jaar echt goed te beoordelen.


Bronnen & Literatuur

 • [1] Mang W.L. (2011) Manual of Aesthetic Surgery (2e editie) ISBN: 9783540787945
 • [2] https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/arm-lift/about/pac-20392955
 • [3] https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/arm-lift

Prijzen

Behandeling Prijs
Dermolipectomie Armen € 2750,00 tot € 5280,00

Totaal 5 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een armlift, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

Video ervaringen

ervaring video Armen & handen

Esther viel meer dan 50 kilogram af. Om haar huid weer te laten aansluiten op haar nieuwe lichaamscontouren besloot ze voor een armlift, buikwandcorrectie en borstlift te gaan bij Boerhaave Medisch Centrum. In deze video vertelt ze over haar ervaringen.

Geschreven ervaringen

 1. weg met oma armen

  Door kiki op

  Nadat ik 25 kg door dieet en sporten was afgenomen, bleven de oma armen.
  Na jarenlange frustratie hierover heb ik in april de stap genomen om hier permanent iets aan te laten doen. Ik wilde dit by een betrouwbaar instituut laten doen en zo kwam ik bij deze Kliniek uit. Deze operatie bestond uit 2 ingrepen, liposuctie en bovenarmlift (teveel vel weghalen). De prijs was hierdoor hoger dan ik verwacht had.
  De afspraak was binnen een week gemaakt en ik werd erg prettig voorgelicht door arts. De datum van operatie mocht ik zelf beslissen. De operatie zelf ging voorspoedig net als de opvang daarna. Dat het herstel best zwaar was is natuurlijk persoonlijk, net als de littekenvorming, maar ik had dit jaren eerder moeten doen, ik ben bevrijd van mijn grote frustratie!

  Mijn tip: herstel kan zwaar zijn, het is niet niets!

  Behandeld in Bilthoven | Kosten: €5200

  Fotos

 2. Armlift: liever strepen dan kwabben

  Door Leontine op

  Begin maart heb ik een armlift laten doen door een arts die drie maanden ervoor tot mijn ZEER grote tevredenheid een facelift bij me had uitgevoerd.

  Laat ik als uitgangspunt stellen dat ik liever twee strepen op mijn bovenarmen heb dan kwabben!!

  Dan de ERVARING: de ingreep leek eenvoudiger dan de facelift, maar ik had veel langer last van de littekens.

  Het RESULTAAT: slanke bovenarmen, passend bij mijn onderarmen.
  De littekens zitten zó dat je ze niet van voren en niet van achteren ziet. Alleen als je je armen omhoog doet zijn de littekens te zien.

  Het HERSTEL: veel langzamer dan bij de facelift. Nu, na 5 maanden, zijn de littekens nog steeds rood, alhoewel ze vanaf de elleboog omhoog nu iets beginnen te vervagen. De verwachting is dat de verkleuring t.z.t. geheel weg zal zijn, maar dat kan, zoals ook op deze site staat vermeld, wel eens een jaar gaan duren. Zo lang wilde ik niet wachten met dit verslagje.

  Mijn tip: Grondig zoeken naar vakkundige specialist

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €2700

Totaal: 2 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een armlift. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen armen & handen? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Video's

Hieronder vind je video's over een armlift. Hiermee krijg je een goede indruk van het proces. Deze (soms Engelstalige video’s) bevatten informatie over de gehanteerde technieken, nieuwe inzichten en voorbeelden van mogelijke resultaten.

video Armlift thumbnail

In deze video vertelt Drs. M.C. Schuringa van Boerhaave Medisch Centrum over de armlift. In de video komen onder andere het consult en de behandeling ter sprake.

video Armlift thumbnail

Engelstalig informatief filmpje, waarin we een Amerikaanse vrouw volgen die erg veel last heeft van een slappe huid aan de onderarmen en daarom een armlift ondergaat. In het filmpje worden opnamen van de operatie, gesprekken met de plastisch chirurg en de resultaten voor- en na getoond.

video Armlift thumbnail

Dit is een kort, informatief, Engels filmpje waarin wordt uitgelegd en laten zien hoe de ingreep van een armlift in zijn werk gaat. De slappe huid van de armen wordt verwijderd waarna de huid wordt dichtgenaaid. Het filmpje eindigt met foto’s voor en na de armlift.

Vind een kliniek

Meer dan 18 locaties die deze behandeling aanbieden