Te veel huid tussen je billen & bovenbenen? Overweeg een bilplooicorrectie

Bij het ouder worden, wordt alles aan het lichaam wat slapper. Zo ook de billen. De billen kunnen gaan hangen en zo een ‘vierkante kont’ vormen. Extreem afvallen en zwangerschap kunnen tot hetzelfde 'probleem' leiden. Ook kan er sprake zijn van een te grote huidplooi tussen bil en bovenbeen. Wanneer je je stoort aan deze huidplooi, dan kun je een bilplooicorrectie overwegen.

Een bilplooicorrectie kan alleen uitgevoerd worden indien de billen over voldoende volume beschikken en er sprake is van een huidoverschot bij de billen. De operatie kan op twee verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan het huidoverschot worden weggesneden of kan een billift worden uitgevoerd. Deze operaties kunnen gecombineerd worden met een bilvergroting, bijvoorbeeld met implantaten of met eigen vet.

Het consult

Zoals bij elke operatie volgt eerst een gesprek met de chirurg. In dit geval de plastisch chirurg. Hij zal het één en ander met je bespreken, waaronder je wensen en verwachtingen. Tijdens het consult zal de arts ook je billen bekijken en letten op de vorm. Zo kan de plastisch chirurg bepalen of een bilplooicorrectie de geschikte operatie voor je is. Ook zal de plastisch chirurg bespreken welke methode het meest geschikt voor je is. Mocht je geschikt zijn voor een bilplooicorrectie, dan legt de plastisch chirurg de procedure aan je uit plus de risico’s en complicaties.

De plastisch chirurg zal waarschijnlijk ook vragen naar de volgende zaken:

 • Gezondheidsklachten
 • Ziekten (in het verleden)
 • Medicijngebruik
 • Allergieën

Bilplooicorrectie - de operatie

Een bilplooicorrectie kan op een paar verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de vorm van je billen, je eigen voorkeur en de voorkeur van de plastisch chirurg:

 • Door middel van het wegsnijden van het huidoverschot in de bilplooi
 • Door middel van liposuctie van de billen
 • Door middel van een billift

Een bilplooicorrectie wordt onder volledige verdoving verricht en zal ongeveer 2 uur in beslag nemen.

Wegsnijden huidoverschot bilplooi

De plastisch chirurg zal bij het wegnemen van het huidoverschot van de bilplooi een ellipsvormige snee zetten waar de natuurlijke bilplooi zit. Soms zal de snede doorlopen tot in de heupregio wanneer daar ook overtollig huid zit. De chirurg zal het overtollig huid van de bilplooi wegnemen. Vervolgens zal de plastisch chirurg de bilplooi hechten met stevige oplosbare hechtingen.

Liposuctie van de billen

Door middel van liposuctie van de bil kunnen de contouren worden verbeterd. Zo kan de overgang tussen de billen en bovenbenen prominenter worden gemaakt door het wegzuigen van vet rond de onderrug.
Zie ook: liposuctie billen.

afbeelding bilvergroting
Links: Bij een billift wordt overtollig huid en vetweefsel weggesneden. Rechts: De chirurg trekt de huid vervolgens strak en hecht de wond op een gunstige plaats. In de meeste gevallen valt het litteken onder ondergoed.

Billift

Bij een billift maakt de plastisch chirurg een snede achter op de rug. Dit ter hoogte van de rand van je ondergoed. Hij zal het overtollig huid weghalen, totdat de bil genoeg ‘omhoog’ getrokken kan worden. Zo worden de billen gelift en lijken ze niet meer te hangen. De plastisch chirurg zal vervolgens de wond weer hechten met stevige oplosbare hechtingen.
Zie ook: billift operatie.

Bilplooicorrectie i.c.m. andere ingrepen

Afhankelijk van je wensen kan een bilplooicorrectie gecombineerd worden met een andere ingreep aan je billen.

 • Bilcorrectie & een bilvergroting met eigen vet
  Daarbij wordt door middel van liposuctie van de buik vet afgenomen en opgevangen en vervolgens teruggespoten in de billen. Zo lijken de billen voller. Dit is met name geschikt bij mensen die een klein gebied van de billen opgevuld willen hebben.
  Zie ook: billen vergroten met eigen vet.
 • Bilcorrectie & een bilvergroting met implantaten
  Bij deze ingreep worden er implantaten onder de bilspier geplaatst, zodat de billen voller lijken. Dit is een geschikte ingreep voor mensen die van nature al wat plattere billen hebben. Door een bilplooicorrectie kunnen de billen wellicht nog platter lijken.
  Zie ook: bilvergrotende operatie.
 • Bilcorrectie & een bilverkleining
  Tegelijkertijd met een bilplooicorrectie kan ook de omvang van de billen verkleind worden. Dit wordt in principe gedaan door middel van liposuctie.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na de bilplooicorrectie

De operatie wordt in dagbehandeling gedaan, dus als alles goed gaat kun je dezelfde dag nog naar huis. Meteen naar de operatie kun je bloeduitstortingen verwachten en zwelling van de billen. Dit zal de eerste week het ergst zijn, maar zal daarna geleidelijk afnemen.

Om een zo goed mogelijk resultaat van de operatie te krijgen is het verstandig de volgende adviezen op te volgen:

 • Draag de eerste 6 weken een elastische onderbroek. Dit zal het herstel versnellen en de zwelling sneller laten afnemen
 • Probeer de eerste week volledige rust te nemen. Lig daarbij niet teveel op de billen; probeer met name op de zij te liggen
 • Vermijd de eerste 6 weken belasting van de billen. Vermijd activiteiten zoals voorover bukken, autorijden, slapen op de rug, tillen en sporten
 • Bij het zitten, probeer dan rechtop te zitten en niet onderuit gezakt
 • Als je rookt, probeer dit gedurende het herstel niet te doen. Dit zal de wondgenezing verbeteren

Risico’s en complicaties

Zoals bij elke operatie zijn ook aan een bilplooicorrectie risico’s en complicaties verbonden.

Je zult rekening moeten houden met het volgende:

 • Infectie
 • Nabloedingen
 • Asymmetrie
 • Een groot litteken
 • Gevoelloosheid van het operatiegebied

Het resultaat

Het litteken waarbij huidoverschot van de bilplooi wordt weggehaald zal in de bilplooi lopen. Dit litteken zal dus nauwelijks zichtbaar zijn. Bij een billift zal het litteken over de rug lopen; deze zal daardoor meer zichtbaar zijn, al valt het litteken in principe onder het ondergoed.

Over het algemeen zijn mensen erg tevreden over een bilplooicorrectie. Het zal een aantal weken duren voordat de wonden zich volledig hersteld hebben en de zwelling is afgenomen. Het litteken zal het eerste half jaar wat rood zijn. Dit trekt in de loop van de jaren wit weg. Reken er op dat het eindresultaat van de bilplooicorrectie pas zichtbaar is na 3 maanden.

Prijzen

Behandeling Prijs
Billift € 3000,00 tot € 4800,00
Bilplooicorrectie € 3400,00

Totaal 2 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een bilplooicorrectie, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een bilplooicorrectie en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Vind een kliniek

Meer dan 2 locaties die deze behandeling aanbieden