Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een billift.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een billift roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een billift? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt er in aanmerking voor een billift?

In principe kan iedereen in aanmerking komen voor een billift. Maar vooral mensen die last hebben van zogenaamde hangbillen, zullen wat aan een billift hebben. Hangbillen ontstaan in de meeste gevallen door het ouder worden van de weefsels, of door een plotselinge gewichtverandering. Bij een te klein bilvolume zal een billift niet veel effect hebben. Je kan dan beter voor een bilvergroting kiezen.

Hoe bereid ik me voor op een billift?

Voordat je een billift ondergaat, zal je een gesprek hebben met de plastisch chirurg, waarmee je je wensen en verwachtingen bespreekt. Hij zal je informatie geven over de ingreep en het te verwachten resultaat. Daarnaast zullen ook risicofactoren als medicatie, eerdere operaties of tabaksgebruik aan de orde komen. Wanneer je bloedverdunners gebruikt, moet je hier een aantal dagen voor de ingreep mee stoppen. Het is ook verstandig om tijdelijk te stoppen met roken om de wondgenezing te versnellen en de kans op infecties zo klein mogelijk te laten zijn.

Hoe lang duurt een bil-liftende ingreep?

Een billift is een kort durende ingreep van zo’n 1 a 2 uur. Vaak kan de ingreep in een dagbehandeling voltooid worden.

Hoe word ik verdoofd bij deze ingreep?

De ingreep vindt meestal plaats onder algehele narcose. Tegenwoordig wordt er daarnaast steeds vaker lokaal verdoofd in combinatie met lichte sedatie (slaap medicatie).

Is een billift pijnlijk?

Een billift wordt door de meeste mensen niet als heel pijnlijk ervaren. Na de ingreep zullen de billen zeker gevoelig zijn, maar pijnstillers zullen hier voldoende bij helpen.

Hoelang duurt het herstel?

Je mag vrijwel altijd op de dag van de ingreep al weer naar huis. De eerste week na de ingreep is het verstandig om voldoende rust te nemen en zo min mogelijk de billen te belasten. Zware inspanning, sport of veel zitten worden daarom afgeraden. Gedurende een periode van 6 weken wordt maximale inspanningen afgeraden. Hierna mag je alle bewegingen weer gewoon doen.

Hoelang moet ik passend ondergoed dragen na een billift en hoe kom ik hieraan?

Het wordt geadviseerd om de eerste 4 weken na de ingreep een speciaal elastisch broekje te dragen. Zo voorkom je zwelling en zorg je voor meer steun en een snellere genezing van de huid en het litteken. Je kan een elastisch broekje speciaal laten aanmeten en bestellen (informatiefolders plastische chirurg). Een goedkoper alternatief is figuur-corrigerend ondergoed, wat ze bijvoorbeeld bij de Hema, Hunkemöller of V&D verkopen. Bespreek wel even met je arts of dit ondergoed ook voor jouw ingreep voldoende is.

Wanneer kan ik weer sporten en werken?

Je kunt vrijwel direct na de ingreep weer aan het werk, een beetje afhankelijk van de fysieke aard van het werk. Het wordt wel aangeraden om de eerste dag na de ingreep bedrust te houden. Daarna kun je rustig op geleide van de klachten het werk weer oppakken. Wat betreft sporten is het verstandig om de eerste 6 weken rustig aan te doen.

Zijn er vaak complicaties bij een billift?

Aan elke operatie zijn risico’s verbonden, waarbij je moet denken aan nabloeden, zwelling en wondinfecties. Naast deze 'algemene' complicaties, ontstaat er soms een veranderd gevoel in de billen of de onderrug na een bil-liftende operatie.

Blijven er littekens achter bij een billift?

Na een billift blijven er altijd littekens over. In overleg met de plastisch chirurg is het wel mogelijk aan te geven waar die littekens het beste kunnen komen. Over het algemeen wordt er gekozen voor een plaats onder de bikinilijn. Op die manier kan het litteken makkelijk verborgen worden onder ondergoed of een bikini.

Is er een alternatief beschikbaar voor een chirurgische billift?

Wanneer niet alleen het hangen, maar ook de vorm van de billen een belangrijk probleem is, kan je voor een bilvergroting kiezen. Billen kunnen bijvoorbeeld vergroot worden met eigen vet, implantaten of een filler. Een niet-chirurgisch alternatief is push-up ondergoed of uitwendige siliconenprotheses. Daarnaast blijft sporten en trainen van de bilspieren erg belangrijk.

Wordt een billift vergoed door de verzekering?

Een billift wordt door zorgverzekeraars niet vergoed, omdat het om een cosmetische indicatie gaat. Toch is het altijd verstandig om bij je eigen zorgverzekeraar even te informeren of er in jouw geval een vergoeding mogelijk is.

Wat is het resultaat van een billift? Is het blijvend?

Na een billift zijn de billen, maar ook vaak de heupen en taille, strakker en hebben ze meer contour. Vaak is er al direct na de ingreep resultaat, maar het uiteindelijke resultaat is pas zichtbaar na 2-3 maanden, als de zwelling is weggetrokken. Over het algemeen is het resultaat blijvend, maar soms is er sprake van verdere huidverslapping waarbij een nieuwe ingreep nodig kan zijn.

Wat kost een billift?

De kosten van een billift bedragen gemiddeld € 3955,00. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.