Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken bilvergroting. Wat kost een Bilvergroting?

In Nederland worden steeds meer bilvergrotingen uitgevoerd. Benieuwd wat de kosten zijn van een bilvergroting met implantaten of eigen vet, de zogenaamde Braziliaanse billift? Op deze pagina kun je alle klinieken en kosten met elkaar vergelijken.

Gemiddelde prijzen

Behandeling Prijs
Bilvergroting d.m.v. lipofilling (eigen vet) € 3250,00 tot € 6345,00
Bilvergroting d.m.v. prothese € 6250,00
Bekijk alle prijzen

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een bilvergroting?

Wat je betaalt voor een bilvergroting is vooral afhankelijk van je eigen wensen. Daarbij maakt het veel uit of je kiest voor een bilvergroting met implantaten of een bilvergroting met eigen vet (ook wel Braziliaanse billift genoemd).

Kosten van een bilvergroting met eigen vet (Braziliaanse billift)

Deze behandeling bestaat grofweg uit twee stappen, liposuctie en lipofilling. Eerst wordt er een liposuctie uitgevoerd (bijvoorbeeld van de buik) om vet weg te nemen, en vervolgens wordt dit vet ingespoten in de billen (lipofilling). Het feit dat er voor de behandeling eerst een liposuctie moet worden uitgevoerd, maakt dit een arbeidsintensieve ingreep.

De kosten voor een bilvergroting met eigen vet zijn dan ook vooral afhankelijk van de duur van de ingreep en de hoeveelheid vet die verplaatst zal worden. Hoe meer vet er weggenomen en verplaatst wordt, hoe langer de ingreep duurt en hoe meer de ingreep kost.

Een plastisch chirurg of cosmetisch arts kan je tijdens een eerste consult een goede inschatting geven van de kosten. Hieronder vind je de vanaf-prijzen voor een Braziliaanse billift bij diverse klinieken in Nederland.

Kosten van een bilvergroting met implantaten (protheses)

Vrouwen die maar weinig lichaamsvet hebben en toch grotere billen wensen, kiezen meestal voor een bilvergroting met implantaten (protheses).

Wat je betaalt voor een bilvergroting met implantaten is vooral afhankelijk van de kliniek waar je je laat behandelen. Onder andere het type en merk bilimplantaat dat gebruikt wordt, is van invloed op de prijs die je betaalt.

Een bilvergroting is een behandeling waar een bepaalde expertise voor nodig is. Kijk daarom verder dan enkel de prijs en schroom niet om artsen naar hun ervaring en opleiding te vragen. Zo vergroot je de kans op een voor jou zo optimaal mogelijk resultaat.

Bilvergroting prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een bilvergroting. Een bilvergroting is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Bilvergroting d.m.v. lipofilling (eigen vet) (Braziliaanse billift)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 3250,00 Consult
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 5000,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 6345,00
Bilvergroting d.m.v. prothese
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 6250,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een bilvergroting is een cosmetische ingreep zonder enige medische noodzaak. Dat betekent dat zorgverzekeraars de ingreep nooit zullen vergoeden, tenzij je een hele dure en uitgebreide aanvullende verzekering hebt die cosmetische ingrepen (deels) dekt.