Als je ontevreden bent over de omvang, de vorm of het uiterlijk van je borsten, dan kun je een cosmetische ingreep overwegen. Ook als je klachten aan je rug hebt en last van een slechte houding door overmatig grote borsten, kan een ingreep je helpen.

Op Idealbody.nl vind je uitgebreide informatie over diverse ingrepen aan de borsten, waaronder borstvergroting, borstverkleining, tepelcorrectie en de borstreconstructie. Je hebt waarschijnlijk van de meeste ingrepen wel eens gehoord. Maar wat houdt elke ingreep nu precies in en wie komt in aanmerking voor welke ingreep?

Ingrepen & behandelingen

Borstimplantaten verwijderen

Overweeg je om je borstimplantaten te laten verwijderen? Lees meer over deze operatie, die ook wel explantatie wordt genoemd.

Borstlift

Een borstlift is een ingreep om de borsten steviger te maken. Lees over de borstliftende operatie, de risico's, de kosten en waar je behandeld kunt worden.

Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan worden uitgevoerd bij vrouwen die een borst hebben moeten laten afzetten door ziekte (meestal borstkanker) of door een trauma waarbij één of beide borsten zijn beschadigd. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om borsten te reconstrueren. Zo kan de plastisch chirurg weefsel binnen het lichaam transplanteren of kan er voor gekozen worden om expanders of implantaten in te brengen.

Borstvergroting

Wanneer je al enige tijd ontevreden bent met de omvang van je borsten en bereid bent om te investeren in je uiterlijk dan kan een borstvergroting een geschikte ingreep voor je zijn. Plastische chirurgen kunnen de borsten vergroten met implantaten of door middel van lipofilling (het inspuiten van eigen vet).

Borstverkleining

Heb je te grote of zware borsten die niet bij je postuur passen en/of voor nekklachten of rugklachten zorgen? Een borstverkleining kan uitkomst bieden.

Breform Borstlift

Slappe borsten kunnen gelift worden door het plaatsen van een inwendige BH. Deze methode wordt wel de Breform borstlift genoemd. Benieuwd naar de mogelijkheden? Op IdealBody.nl lees je alles over deze ingreep.

Kapselvorming verwijderen

Wanneer je te maken krijgt met kapselcontractie of overmatige kapselvorming dan kun je kiezen voor een behandeling om het kapsel te verwijderen, zoals capsulectomie of capsolotumie.

Borstprothesewissel

Overweeg je een borstprothesewissel? Lees alles over het laten vervangen van je borstimplantaten, zoals de risico's, de kosten en de resultaten.

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie kan worden uitgevoerd bij vrouwen en mannen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun tepels, of die klachten ondervinden door de vorm van de tepels. Met deze ingreep kunnen te kleine, niet gelijke, teveel ingetrokken of afgezakte tepels gecorrigeerd worden.