Als je ontevreden bent over de omvang, de vorm of het uiterlijk van je borsten, dan kun je een cosmetische ingreep overwegen. Ook als je klachten aan je rug hebt en last van een slechte houding door overmatig grote borsten, kan een ingreep je helpen.

Op Idealbody.nl vind je uitgebreide informatie over diverse ingrepen aan de borsten, waaronder borstvergroting, borstverkleining, tepelcorrectie en de borstreconstructie. Je hebt waarschijnlijk van de meeste ingrepen wel eens gehoord. Maar wat houdt elke ingreep nu precies in en wie komt in aanmerking voor welke ingreep?

Ingrepen & behandelingen

Borstimplantaten verwijderen

Overweeg je om je borstimplantaten te laten verwijderen? Veel info en ervaringen over deze operatie. En vergelijk en vind makkelijk klinieken en prijzen.

Borstlift

Stevigere borsten? Lees alles over de borstlift, zoals de risico's, het herstel en de kosten. Plus een overzicht van behandellocaties in Nederland.

Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan worden uitgevoerd bij vrouwen die een borst hebben moeten laten afzetten door ziekte (meestal borstkanker) of door een trauma waarbij één of beide borsten zijn beschadigd. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om borsten te reconstrueren. Zo kan de plastisch chirurg weefsel binnen het lichaam transplanteren of kan er voor gekozen worden om expanders of implantaten in te brengen.

Borstvergroting

Wanneer je al enige tijd ontevreden bent met de omvang van je borsten en bereid bent om te investeren in je uiterlijk dan kan een borstvergroting een geschikte ingreep voor je zijn. Plastische chirurgen kunnen de borsten vergroten met implantaten of door middel van lipofilling (het inspuiten van eigen vet).

Borstverkleining

Te grote of zware borsten en overweeg je een borstverkleining? Lees over de borstoperatie en ervaringen van anderen en bekijk voor- en nafoto's.

Breform

Slappe borsten kunnen gelift worden met een inwendige BH, de Breform. Iets voor jou? Vergelijk hier klinieken, prijzen en de ervaringen van anderen.

Kapselvorming verwijderen

Last van kapselcontractie of overmatige kapselvorming? Laat het kapsel verwijderen met een capsulectomie of capsolotumie. Overzicht van klinieken en de kosten en prijzen.

Borstprothesewissel

Overweeg je een borstprothesewissel? Lees alles over het laten vervangen van je borstimplantaten. Bekijk foto's en vergelijk klinieken en ervaringen.

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie kan worden uitgevoerd bij vrouwen en mannen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun tepels, of die klachten ondervinden door de vorm van de tepels. Met deze ingreep kunnen te kleine, niet gelijke, teveel ingetrokken of afgezakte tepels gecorrigeerd worden.

Borstverkleining

Te grote of zware borsten en overweeg je een borstverkleining? Lees over de borstoperatie en ervaringen van anderen en bekijk voor- en nafoto's.