Borstvergroting ervaringen

Op deze pagina vind je alle ervaringen met een borstvergroting.

Lees en vergelijk ervaringen van anderen met hun eigen ingreep. Door ervaringen en voorbeelden te vergelijken weet je wat je eventueel te wachten staat en vind je de voor jou meest geschikte behandeling. Heb je zelf een borstvergroting gehad? Deel je ervaringen en verdien een Bol.com tegoedbon!

 1. Borstimplantaten laten verwijderen beste beslissing ooit

  Door op

  Beste ik heb 8 jaar geleden mijn prothese laten plaatsen ik was er erg blij mee 2 jaar geleden begon ik bobbels in mijn borst te voelen heb dat toen laten na kijken was niks mis gewoon fibromen nu dit jaar op controle zagen ze een scheur in mijn proteze ben onmiddelijk na mijn pg gegaan hij zij dat dat kon maar soms is het ook een plooi maar moesten eruit het viel onder gerantie dus kon ze gewoon vervangen ik heb toen gekozen om er geen meer laten te zetten en ben er blij mee de operatie stelde niks voor heb geen moment pijn gehad en het resultaat beter dan ik verwachte proteze waren niet stuk wel leger en plooie in vraag me wel af hoe zo iets kan ????ik was wel bang voor het resultaat maar ik vind ze zelfs mooier we zijn nu 10 dagen verder en voel me goed
  Dus voor de vrouwen die twijfelen zeker geen bang hebben je gaat geen pijn of dergelijke ervaren ik wil er wel even bij zetten dat ik niet tegen borst vergroting ben iedereen moet doen waar ze zich best bij voelen je leeft maar een keer

  Behandeld in Genk | Kosten: €0
 2. Blij dat ik het eindelijk gedaan heb, maar erg veel pijn!

  Door op

  Na vele jaren durfde ik eindelijk een borstvergroting aan. Ik heb 450g Implantaten onder de borstspier van A naar kleine D. Ben 42 en heb 4 kinderen gekregen dus ervaringen van borsten die groter worden tijdens de borstvoeding zouden me helpen en de pijn verminderen. De ingreep is nu 3 dagen geleden, wat valt de pijn tegen!. Ik heb ongelooflijk veel pijn en dat is erger dan ik me had voorgesteld en ook hoe er door de arts over werd gesproken. Volgens hem kon ik na 24 uur allerdaagse dingen weer uitvoeren, maar dat is absoluut niet het geval! Mijn borsten zijn erg gezwollen, heb zeer veel spierpijn in borst en nek en de wonden "trekken" zodra ik me beweeg. Ik kan nu absoluut niet voor mezelf zorgen laat staan voor mijn gezin. Heb vele forums gelezen over pijnervaringen en natuurlijk zijn die zeer individueel, hoop dat ik toch na een week weer voor mezelf en voor mijn gezin kan zorgen, Kortom; het valt me meer tegen dan van tevoren gedacht.

  Mijn tip: Houd er rekening mee dat het heel erg pijnlijk kan zijn!

  Behandeld in Bonn | Kosten: €6000
 3. Borstvergroting aan één borst

  Door op

  In februari 2014 ben ik voor het eerst geopereerd, voor een borstvergroting aan één borst. Deze borst was onder ontwikkeld en iets meer dan twee cup maten kleiner dan de andere borst. Helaas is deze operatie niet meteen goed gedaan, waardoor ik een jaar later een tweede operatie moest ondergaan. De uitvoerende arts had een te grootte prothese in mijn borst geplaatst en geen borstlijn aangemaakt. Dit maakte mij erg onzeker, maar gelukkig kon een andere arts een herstellende operatie uitvoeren. Dit keer is er een kleinere prothese in geplaatst en is er een vouw gemaakt onder mijn borst, waardoor ik weer een borstlijn had. Het resultaat is zeer bevredigend, je ziet bijna geen verschil met de andere borst. Uiteraard voel je deze wel.

  Mijn tip: Ga altijd naar een ziekenhuis ipv een kliniek en bespreek het behoud van je borstlijn met de arts

  Behandeld in Helmond | Kosten: €1800
 4. Borstvergroting verandere mijn leven

  Door op

  Dit was het echt waard, ik ben moeder geworden en ik was zo onzeker over mijn borsten toen ze kleiner werden en slap. Nu zijn ze stevig, vol en rond. Ik ben weer gelukkig

  Behandeld in Barendrecht | Kosten: €2600
 5. Was 10 jaar heel tevreden

  Door op

  Ruim 10 jaar geleden, 70 kilo afgevallen (via gbp). Borsten waren hiervoor G cup. Via verzekering mochten ze gelift worden, want ze hingen zowat op mijn navel...Ook buikverkleinning gehad toen. Maar na de borstlift, hield dan volgens de arts een A cup over. De rest was vel. Bij de arts aangegeven dat ik dan wel implantaten wilde, maar dat vergoedde de verzekering niet. De arts wilde dat wel voor me doen. Ik vond een C cup voldoende.en hoefde hiervoor dan (maar) 1200 euro bij te betalen, aan de arts zelf. Ik had wel altijd 1 grotere borst, en dat is nog steeds. Inmiddels 30 kilo zwaarder en heb nu weer cupmaat E. Toch zijn ze nog stevig en rond, al staan mijn tepels iets omhoog. Maar nu heb ik sinds 2 weken veel pijn aan de zijkant van mijn borsten. Begon bij linkerborst, nu bij allebei. Was vooral na mijn bh uittrekken, dan voelde ik mijn borst . ( implantaat) zeg maar zakken. Maar slaap nu zelfs met BH aan, en het doet steeds meer pijn. Als ik loop, wil ik ze het liefst vasthouden, want elke beweging doet pijn. Ik heb wel 2 weken geleden een borst, maag en darm onderzoek gehad. Dus misschien spierpijn? Heeft iemand hier ervaring mee? Want zit nu sterk te twijfelen om ze eruit te laten halen. Maar weeg nu dus 105 kilo, en dan lijkt een A cup me geen gezicht. Nieuwe implantaten kosten tegenwoordig bijna 4000,- euro, dus is ook geen optie. Mijn arts (internist) wil een mammografie laten doen,omdat 1 tepel ingetrokken is) maar door de pijn durf Iik het nu niet. Ik ken voor de rest niemand met dit probleem, dus hoop dat er iemand is met ervaring hierover. En ook als ik ze er wel uit laat halen, of iemand weet of ik dat dan zelf moet betalen?
  Wel jammer, want was voor de rest echt wel heel tevreden met het resultaat.

  Mijn tip: Via verzekering verkleining ( lift) en de arts zelf betaald voor implantaten...

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €1200

  Fotos

 6. Borstvergroting

  Door op

  Heb heel lang over een borstvergroting nagedacht en na jaren eindelijk op 14 juni 2016 behandeld!
  Bij de kliniek aangekomen leek het wel uren te duren tot ik aan de beurt was mijn behandeling was om 15.00 uur en de gehele dag mag je niks eten en moet je nuchter blijven. Eindelijk werd ik geroepen en mocht ik mee met de assistente naar een aparte kamertje waar ik me uit moest kleden ik mocht alleen me ondergoed en me sokken aanhouden van hun kreeg ik een soort jasje aan en een mutsje wat ik op moest doen. De dokter komt dan nog na je toe om te bespreken over je prothese of je nog de maat die je gekozen hebt wilt hij gaat dan bij je borsten tekenen waar de snee geplaats word. Daarna word je na de ok gebracht en brengen ze een spuitje in waardoor je langzaam in slaap valt(narcose) toen ik na me operatie wakker werd voelde ik me goed. Toen ik thuis kwam en de narcose uitgewerkt was voelde me borsten heel opgezwolle en heb heel erg veel pijn had. Nu een week na de ingreep heb ik nog steeds heel erg druk op me borst en heb ik nog veel pijn.

  Behandeld in Barendrecht | Kosten: €2600
 7. Mijn borstvergroting

  Door op

  Ik ben 3 weken geleden geopereerd en ging van een lege B naar een volle D..
  Ben erg goed verzorgd door de artsen en verpleegkundigen. Ze geven je een vertrouwd gevoel.
  De eerste week is het echt afzien en gaat het langzaam wat beter..
  Het is vooral een brandend gevoel wat ik heb.
  Het resultaat is erg mooi en ben er blij mee..

  Mijn tip: Het is de eerste week afzien, zorg voor rust

  Behandeld in Amstelveen | Kosten: €2600
 8. veilig en effectief

  Door op

  borstvergroting ondergaan met een SHR behandeling.Een proces waarbij je eigen borstweefsel aanmaakt en dat sprak mij zeker aan.
  ik ben nu van een cup a naar de b gegaan in een jaar tijd.Er zijn wel 8 behandelingen nodig maar dat had ik er zeker voor over.Al jaren niet tevreden over mijn borsten maar door de negatieve verhalen van borstimplantaten vond ik de drempel te hoog om tot actie over te gaan.zeker een aanrader voor de personen die hier ook mee worstelen ;)

  Mijn tip: blijvend resultaat zonder ingreep hoe klinkt dat

  Behandeld in meppel | Kosten: €440
 9. Ik ben superblij over mijn vergroting.

  Door op

  Hallo allemaal,
  Ik heb in 2012 mijn 1ste borstvergroting gedaan. Na mama te worden was mijn mooie volle C ingekrompen naar een aa.
  Ik vond dit verschrikkelijk, want het nam heel mijn vrouwelijkheid weg. Ik droeg push ups bh maar
  Vergelijk het maar eens met een zak chips.
  Wanneer je die opent is de helft er ook uit . Bij een push up dus ook.
  Ik had sex met het licht uit en smorgends kon ik niet trots voor de spiegel staan.
  Maar na februari 2012 veranderde alles. Ik onderging de ingreep , nauwelijks pijn gehad en de moment dat ik ze kon zien was wauw! Wat een pareltjes.
  Nu jaren later blijft het licht aan ;) sta ik soms 30 min voor de spiegel en ik kan me niet meer zonder mijn parels voorstellen.
  Je ziet niet dat ze fake zijn en dat is zo leuk!
  Misschien opteer ik ze wel groter te laten doen, maar dat is niet perse nodig.
  Als je een vergroting wilt gewoon doen! Zoek ervaringen van ziekenhuizen op en kijk niet naar de prijs.
  Groetjes van de pareltjes van mij!

  Mijn tip: niet voor de goedkoopste gaan!

  Behandeld in Merksem | Kosten: €3800
 10. Terug bij af

  Door op

  In 2010 eindelijk het besluit genomen om mijn borsten te laten vergroten. Ik heb daar lang over gedaan want ik was toen 58 jr. Maar omdat borsten op die leeftijd gaan hangen en mijn cupmaat A was heb ik de stap gewaagd.
  Eigenlijk vanaf het begin hebben ze niet prettig gezeten. Ik heb 300cc gevuld met siliconen laten plaatsen van het merk Cereform en had daarna cup C. Alles staat leuker en beter, dat wel maar ik had toch last van een strak gevoel vooral aan de linkerkant. Voelde de randen zitten. Door mijn van nature asymmetrie, de linker borst is hoger ingeplant dan de rechter werd dit door de vergroting nog meer zichtbaar. Ik had daar graag van te voren informatie over gehad van de chirurg. Daarom geen leuke lage topjes.Ondertussen ontwikkelde ik allerlei vage klachten zoals concentratie problemen maar het ergste is dat m'n energie steeds minder werd, ik werd steeds vermoeider, ook ontwikkelde ik slaapproblemen wat ook niet bevorderlijk is voor de energie en zo belandde ik in een vicieuze cirkel. Recent heb ik de protheses eruit laten halen en ik ben opgelucht om van dat strakke gevoel af te zijn ook al ben ik nu weer plat m'n gezondheid is me meer waard dan grote borsten. De explantatie (verwijderen) heb ik bij een kundige vrouwelijke chirurg laten doen. Ik wilde dat ik haar 5 jaar geleden was tegengekomen dan was me een hoop narigheid bespaard gebleven. Ze is zeer kundig en geeft goeie voorlichting.
  Mijn verwijderde protheses waren nog heel maar wel minder gevuld dan toen ze erin gingen. Er was aardig wat uitgezweet
  zoals dat heet. De siliconen komen in je lichaam terecht en kunnen dus klachten ontwikkelen. Ik kan het dus niet eens zijn met wat sommige artsen zeggen, dat de huidige siliconen protheses voor het leven veilig zijn. Bedenk dat er lekkages kunnen ontstaan en dat uitzweten altijd gebeurd en je dus na enige jaren weer nieuwe protheses moet laten plaatsen.

  Mijn tip: Laat je goed voorlichten, ga naar iemand waar je je goed bij voelt en vraag je echt af of je gezondheidsrisico wil lopen voor grotere borsten.

  Behandeld in Zwolle | Kosten: €3200
 11. Borstvergrotinng, zeer tevreden

  Door op

  Ik had van mijzelf altijd al erg kleine borsten (cup a) ik ben 1,68 lang en weeg 60 kg en vond dit totaal niet mooi bij mijn figuur staan. Daarom besloot ik op mijn 20e dat ik graag mijn borsten wilde laten vergroten. Online ben ik gaan zoeken naar informatie en ben toen bij een goede kliniek terecht gekomen. Ik ben samen met mijn moeder erheen gegaan voor het consult. Ik dacht dat een B cup mogelijk zou zijn op zn grootst, omdat ik ook weinig vel had bij mijn borsten. Tot mijn verbazing kon ik een 75 D krijgen, wat ik uiteindelijk ook heb gekozen. Ik heb ook nog wat kleinere maten gepast maar vond deze D cup het mooist. De volgende dag werd ik al geopereerd. Om 7 uur sochtends moest ik er zijn. Ik kreeg mijn narcose en na 2 uur werd ik weer wakker. Op dat moment was er nog bijna niets van de ingreep te zien..(ik had wel een strakke sport bh met daarover tape aan) Dezelfde dag mocht ik nog naar huis. Ze vertelde me dat ik erg strakke borst spieren had en dat de prothese daardoor naar onder drukte en dat dit vanzelf weg zou trekken. Ik heb er heel veel pijn aan gehad en het werd na de eerste week pas een beetje zichtbaar dat ze groter werden en dat de spier uitrekte. Daarna groeide ze heel hard en nu heb ik een hele mooie D cup. Het heeft echt ontzettend veel pijn gedaan. En je moet echt de eerste 2 weken na de ingreep sowieso heel veel rust houden. Maar ondanks de pijn zou ik het zo weer doen. Het is het ontzettend waard!

  Mijn tip: Zorgen voor hulp sowieso de eerste 2 weken na ingreep.

  Behandeld in Genk | Kosten: €4000
 12. Heel content van het resultaat!

  Door op

  Vlotte werking ! Zeer veel info !

  Behandeld in Genk | Kosten: €2650
 13. Succesvolle borstvergroting van cup A naar C

  Door op

  Mijn ervaring is zeer meegevallen. Ik wilde al heel lang een borstvergroting maar heb het door angst voor de narcose lang uitgesteld. Uiteindelijk heb ik toch de beslissing gemaakt en het is me allemaal zeer meegevallen. De operatie was zo voorbij en de hersteldtijd viel ook mee. De naverzorging was dan ook top. Ik ben zelf erg lang en nu met een cup C voel mij eindelijk in proportie. Tot nu toe is het zeker waard geweest!

  Mijn tip: Doe goed onderzoek naar de kliniek, denk goed na of je onzekerheden niet zullen blijven na de ingreep. Het moet echt een verrijking/verbetering van je leven zijn.

  Behandeld in Haarlem | Kosten: €4830
 14. Borstvergroting

  Door op

  Ik was enorm zenuwachtig de ochtend van de dag dat ik onder het mes ging. Ik was nog nooit geopereerd en was ook enorm bang daarvoor. Maar ik ben zo blij dat ik het toch gedaan heb.
  Ik had Cup 75, maar omdat ik best lang ben en best brede heupen had was Cup D goed te doen. Dus ben ik voor D75 gegaan. Toen ik daar aankwam moest ik even een kwartiertje wachten in de wachtruimte.Ik werd toen opgehaald en erg gerust gesteld. In de operatiekamer werd ik erg zenuwachtig weer.Ik moest liggen op de tafel en terwijl de operatie voorbereid werd, werd ik erg gerust gesteld door de zuster. Zij vroeg allemaal dingen aan mij waardoor ik afgeleid werd (ga je nog op vakantie dit jaar, waar heen, oh leuk wel zin in zeker) en dat terwijl ze me onder narcose brachten. Halverwege het gesprek viel ik weg wat ik zelf helemaal niet door heb gehad. Ik werd wakker in een kamertje met een tv en een raam. Mijn moeder kwam gauw bij me kijken. De pijn voelde ik niet. Ik was wel erg misselijk. Ik riep dan een zuster met een knopje. en dan kwam zij gelijk met een middeltje dat in mijn arm werd gespoten waar de misselijkheid gelijk van wegging.
  Toen ik thuis kwam heb ik nog 2 weken op bed moeten liggen. De pijn werd wel enorm erg na de eerste dag. Ik heb zware pijnstillers genomen. En na een paar dagen kon ik weer een beetje lopen (wel gebogen en moeizaam). Na.. een week ben ik gaan douchen en schok ik enorm. Mijn borsten waren gigantisch. Maar ik wist dat mijn borsten nog gezwollen waren en dat het nog ging veranderen. Na een tijd mocht ik weer normale BH"s dragen en kon ik alles weer. Ik was zo blij met het resultaat, de eerste keer dat ik mijn nieuwe borsten zag in een mooie BH moest ik wel huilen van blijdschap.

  Mijn tip: Zorg dat er iemand een tijdje voor je kan zorgen ook na de operatie.

  Behandeld in Den Haag | Kosten: €4000
 15. Hey was het waard

  Door op

  Het was een moeilijke beslissing maar ik ben blij dat ik hem genomen heb. Het voelt nu helemaal al aan alsof het bij mij hoort. Ze hebben het echt mooi en kundig gedaan

  Mijn tip: Je bent echt even uit de running

  Behandeld in Hengelo | Kosten: €2000
 16. Borstvergroting was het waard!

  Door op

  Na jaren twijfelen toch de knoop doorgehakt. Ik raad het iedereen aan! Na de operatie is het een week flink doorbijten. (Je hebt veel rust nodig.) Laat je lekker verwennen. Maar na een week kun je weer lachen en dan ben je de pijn weer vergeten! Ik heb hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen. Bovendien staan veel kleren een stuk leuker!

  Behandeld in Heerenveen | Kosten: €4000
 17. Erg blij

  Door op

  Erg fijn consult gehad met Cindy en de dokter. Ik heb goede voorlichting gekregen. Na het gebruik van een pasprothese kon ik al goed zien hoe het ging worden. De behandeling zelf stelt niet veel voor want je licht te slapen. na de behandeling voelt het gespannen aan. Ik ben zeer tevreden en ook erg blij met het resultaat. Ik vond het personeel erg behulpzaam en vriendelijk.

  Mijn tip: Pas meerdere pasprothese

  Behandeld in Veldhoven | Kosten: €2600

Alle ervaringen zijn door IdealBody.nl voor zover mogelijk gecontroleerd op betrouwbaarheid. Totaal: 17 ervaringen

Ervaring toevoegen

Heb je een borstvergroting gehad? Help anderen en deel je ervaring.

Ervaring toevoegen