De buik is een opvallend en in het oog springend gedeelte van het lichaam. Het lichaam slaat juist vaak op deze plek veel vet op. Dit buikvet is moeilijk, en voor sommigen zelfs onmogelijk, weg te krijgen door te sporten of diëten. Vandaar dat steeds meer vrouwen er voor kiezen om hun lichaam beter in proportie te maken met een cosmetische ingreep aan de buik.

Op Idealbody.nl vind je uitgebreide informatie over ingrepen aan de buik, zoals liposuctie en buikwandcorrectie. Wie komt in aanmerking voor welke ingreep?

Ingrepen & behandelingen

Buik liposuctie

Liposuctie van de buik is de ideale behandeling om buikvet te verwijderen. Overzicht van de ingreep, kosten, risico's en ervaringen van anderen.

Buikwandcorrectie en mini-buikwandcorrectie

Heb je een slappe buikwand (vetschort) door bijvoorbeeld zwangerschap of groot gewichtsverlies? Een buikwandcorrectie of mini-buikwandcorrectie kan je weer een strakke buik geven.

Maagballon

Met een maagballon kun je tot 20% van je gewicht verliezen zonder hiervoor onder het mes te hoeven. Op deze pagina lees je alles over dit hulpmiddel bij afvallen.

Maagband

Een maagband is een middel dat kan worden toegepast om mensen met (ernstig) overgewicht te helpen afvallen. Bij deze ingreep wordt een bandje om de bovenkant van de maag aangebracht.

Maagverkleining

Een maagverkleining, ook wel gastric bypass genoemd, is een ingreep die mensen met ernstig overgewicht kan helpen weer op gezond gewicht te komen.

Mommy Makeover

Hangende borsten en een slappe buik na een zwangerschap? Sporten en dieet alleen zijn vaak niet voldoende om het lichaam weer in vorm te brengen. Een mommy makeover kan uitkomst bieden.