Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken maagballon. Wat kost een maagballon ingreep?

Een maagballon is een hulpmiddel dat kan worden ingezet om mensen te ondersteunen bij het afvallen. In tegenstelling tot een maagverkleining of maagband wordt het plaatsen van een maagballon in principe niet vergoed door zorgverzekeraars. Wel komen meer mensen in aanmerking voor het plaatsen van een maagballon dan voor een maagverkleining of maagband, omdat de eisen veel minder streng zijn.

Op deze pagina lees je wat het plaatsen, en weer verwijderen, van een maagballon kost in Nederland.

Vergoeding voor een maagballon door de verzekering

Het plaatsen van een maagballon wordt vrijwel nooit vergoed door zorgverzekeraars. Om in aanmerking te komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding heb je een verwijzing van een behandelend arts nodig. Hou er rekening mee dat slechts een zeer klein gedeelte van de mensen uiteindelijk een vergoeding ontvangt.

De kosten van het begeleidingstraject, meestal is dit een intensief traject van een half jaar met een diëtist en/of een gezondheidspsycholoog, worden vaak wel (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Welk deel en in hoeverre de begeleiding vergoed wordt, is afhankelijk van je zorgverzekeraar en eventuele aanvullende verzekering.

De prijzen die hieronder staan zijn enkel voor het plaatsen (en na verloop van tijd weer verwijderen) van de maagballon en omvatten dus niet de begeleidingskosten. Vraag een consult aan bij een kliniek voor een duidelijk kostenplaatje van het gehele traject.

Maagballon prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een maagballon ingreep. Een maagballon ingreep is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Maagballon (6 maanden)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam
Afspraak maken Logo ZKN 8,8 € 2750,00 Consult
Maagballon (12 maanden)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam
Afspraak maken Logo ZKN 8,8 € 4500,00 Consult

Laatst gewijzigd: |