Maagverkleining ervaringen

Op deze pagina vind je alle ervaringen met een maagverkleining.

Lees en vergelijk ervaringen van anderen met hun eigen ingreep. Door ervaringen en voorbeelden te vergelijken weet je wat je eventueel te wachten staat en vind je de voor jou meest geschikte behandeling. Heb je zelf een maagverkleining gehad? Deel je ervaringen en verdien een Bol.com tegoedbon!

 1. Gastric baypass

  Door op

  Ik heb 27 november 2015 een gastric baypass ondergaan.
  Mijn start gewicht was 120 kilo en zit vandaag de dag op 77 kilo.
  Ik heb helemaal geen complicaties gehad.
  En de pijn viel ook heel erg mee. Ik ben op vrijdag geholpen en zondags naar huis zonder pijnstillers.
  Ik heb er helemaal geen spijt van. Ben wel vaker misselijk als het eten niet goed valt maar goed date heb ik al een plekje gegeven.

  Mijn tip: Maak de keus waar jij achter staat. Als je de operatie wil vecht er dan voor.

  Behandeld in Tilburg | Kosten: €0

  Fotos

 2. Maagverkleining

  Door op

  Hat an het begin hel erg last maar ben so blij dat ik het gedaan hen wieg nu 100 kilo minder was 162 kilo nu nog 62 kilo ben zo blij

  Behandeld in Rotterdam | Kosten: €300

  Fotos

 3. Mijn maagverkleining is een bevrijding

  Door op

  Ik heb in juni 2015 mijn maagverkleining operatie gehad. Was vrij snel weer opgeknapt. Heb weinig last gehad van de ingreep. Is mij heel erg meegevallen. Voel me zo ontzettend bevrijd in mijn hoofd. Het altijd maar denken aan eten is over. Eten neemt nu een heel andere plaats in mijn leven in. Het gaat super met mij. Bijna 40 kilo lichter en energie voor 10. Ja ik ben echt super blij met deze keuze!

  Mijn tip: Voel het niet als falen maar als duw in je rug!

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €8500

  Fotos

 4. Maand geleden gbp operatie gehad.

  Door op

  Ik ben er echt heel erg blij mee. Het moeilijkste is alleen dat eten eerst een hoofdzaak was en nu een bijzaak. Het hongergevoel is echt weg, en ben nu al 15kilo kwijt. Voel me goed, heb meer energie en ben afgekickt van de suiker. Ik ga echt de goede kant op. Ben geopereerd door echte professionals, alles is prima verlopen, een week later kon ik alles (en meer dan ooit) doen!!! Ik ben echt heel blij.

  Mijn tip: Een gbp is geen wondermiddel, maar een hulpmiddel.

  Behandeld in Rotterdam | Kosten: €375

  Fotos

 5. Maagverkleining

  Door op

  Het is nu 2 weken terug dat ik de ingreep gehad heb. Ik heb het als iets heel fijn ervaren. Ik ben nu nog erg zwak en heb pijn, maar dit is het zeker waard. ik ben vooral erg benieuwd naar hoe het resultaat is na 3 maanden, hoeveel kilo zou ik dan kwijt zijn ?

  Behandeld in Rijswijk | Kosten: €6258
 6. Gastric Bypass

  Door op

  in augustus 2014 de goedkeuring voor een gastric bypass gekregen! In december 2014 daadwerkelijk geholpen. Na ontvangst/intake op de afdeling omgekleed en werd redelijk snel gehaald voor de operatie. Medicatie voor de pijn en een tabletje om rustig te worden had ik al gehad. Infuus aangelegd en uitleg wat er gebeurd als ik terug kom op de uitslaapkamer. Pijn zou zo snel mogelijk bestreden worden, dit kon wat tijd in beslag nemen ivm de inwerkings tijd. De operatiekamer in en slaapmiddel toegediend, alles werd overigens keurig uit gelegd! Ik sliep zo, werd wakker met het gevoel dat ik heerlijk uitgeslapen had, geen pijn, hooguit een ongemakkelijk gevoel. Wel een opgeblazen buik van het gas wat ze gebruiken om ruimte in de buikholte te maken. Een paar uur later terug op de zaal, mocht mondjes water drinken als dat ging. Ben ook meteen naar het toilet geweest onder begeleiding van een verpleegster. Daarna terug in bed, weinig last van pijn en geprobeerd te slapen. Ieder uur een automatische bloeddrukmeter die pompt en een neusbril met zuurstof waren voor mij de lastigste dingen. Volgende ochtend mocht alles af, wondjes gecontroleerd en wat yoghurt gegeten(3 hapjes) en een kopje thee genipt. Toen met instructies voor fraxinespuitjes en maaltijden naar huis. Heb me de eerste week rustig gehouden, wel last van het gas gehad tussen m'n schouders. Uit voorzorg 3 x daags een 1000mg paracetamol zetpil. Tweede week m'n werkzaamheden in huis weer opgepakt. Na 14 dagen controle bij de chirurg, toen ook het sporten weer opgepakt. Het eten ging , na de vloeibare periode,langzaam aan beter. Inmiddels 7 maanden verder en 35 kg lichter, alle controles goed doorlopen.

  Behandeld in amsterdam | Kosten: €0
 7. Zou het zo weer doen

  Door op

  Ik was al jaren veel te zwaar en heb talloze lijnpogingen gedaan. Maar helaas veel ik heel langzaam af. Toen ik het traject in ging woog ik tegen de 140 kilo met een lengte van 1.62.

  17 december 2012 was mijn dag, toen kreeg ik mijn gastric sleeve operatie. Vanaf dat moment nergens last van gehad, kwam fit uit de operatie en tot nu toe gaat het nog steeds goed. Ik ben in 1,5 jaar tijd ongeveer 70kg afgevallen, van maat 52/54 naar 38 en nu al ongeveer een jaar stabiel op gewicht.

  Ik wou dat ik het jaren eerder had laten doen.

  Mijn tip: Kijk eerst naar waarom je zo zwaar bent, is het psychisch dan zal een maagverkleining je niet helpen.

  Behandeld in Leeuwarden | Kosten: €9000
 8. Maagverkleining beste keus ooit!

  Door op

  Goed ervaren. Heb ook geen complicaties gehad. Ben goed verzorgd en word nog steeds goed begeleid. Ben nu een jaar verder en 55 kg lichter. Ben erg blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Ben van al mijn klachten af!

  Mijn tip: Neem de tijd om te herstellen, niet te makkelijk over de operatie denken.

  Behandeld in lelystad | Kosten: €450

  Fotos

 9. wsd het waard

  Door op

  goede ervaring betreft de operatie is net 2 dagen geleden dus verrder afwachten

  Mijn tip: Ga er onbevangen in

  Behandeld in Lelystad | Kosten: €0
 10. Maagverkleining: prima hulpmiddel maar de knop in je hoofd moet je zelf omzetten!

  Door op

  "Een maagverkleining is een hulpmiddel, een praktisch hulpmiddel. De omslag moet je zelf maken, wij helpen maar je moet zelf de knop omzetten."
  Deze woorden zijn herhaaldelijk gezegd tijdens de voorlichtingsbijeenkomsten die het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven voor potentiele kandidaten hield.
  Na maanden wikken en wegen had ik besloten om ervoor te gaan en na overleg met mijn huisarts gekozen voor het Obesitas Centrum van het Maxima. Na een zeer uitgebreide vragenlijst volgde gesprekken met een verpleegkundige, dieetiste en psycholoog en na goedkeuring van het medisch team een gesprek met de chirurg. De voorlichting en screening zijn prima en ik wist van tevoren dat ik in aanmerking zou komen voor een sleeve. Alle voor- en mogelijke nadelen zijn besproken dus ik was goed voorbereid. Op 30 januari jongstleden ben ik geholpen en voor mij het begin van een ander leven, een andere ik.
  Als DES-dochter kamp ik mijn hele leven al met afweerproblemen, de ene infectie na de andere en altijd een lijf wat met zichzelf in gevecht is. Daar waar ik afweerstoffen voor moet aanmaken doet mijn lijf dat vaak niet en ooit werd ik positief bevonden op 7 ziektes in 1x..........toen had mijn lijf antistoffen aangemaakt tegen ziektes als Lyme. Pfeiffer etc. terwijl ik die ziektes niet had! Afijn, jarenlang Prednison geslikt om mijn fikse allergische reacties te onderdrukken en ondertussen werd ik maar zwaarder. Ik durfde steeds minder te eten en werd toch dikker. Wat ik ook probeerde......afvallen lukte niet of een beetje en dat kwam er dan vervolgens weer razendsnel bij als ik stopte. En op een bepaald moment kon het me allemaal niet zo veel meer schelen en in plaats van alleen in de weekenden iets lekkers te eten ( hartige dingen) ging ik dat steeds vaker doordeweek in de avonden doen met als gevolg..........dikker en dikker. En dan komen er andere ongemakken bij..........arthrose, slaapapneu, vermoeidheid enz. en ik kwam maar heel moeizaam uit dat cirkeltje. Er moest iets gebeuren en ik wilde daar wel helemaal klaar voor zijn. De operatie volgde na goedkeuring van het medisch team en de bedenkperiode en ik was er klaar voor! De ingreep is gegaan zoals voorspeld, het viel niet tegen maar ook niet mee. Na twee dagen mocht ik naar huis en inmiddels zijn we 5,5 week verder en ik kan niet anders zeggen dan dat het goed gaat. Na twee weken Modifast Plus voor de operatie, twee weken zacht vloeibaar na de operatie tot inmiddels 'normaal' eten ben ik bijna 15 kilo afgevallen en ik voel me prima. Natuurlijk is het een zware ingreep en ben ik nog snel moe, heb ik vaak nog geen trek in eten of drinken en voel ik soms een wondje trekken maar ook dat wist ik van tevoren. Vaak wordt nu aan me gevraagd wat mijn streefgewicht is........nou dat heb ik niet! Nee echt, ik heb geen streefgewicht. Ik hoef ook niet via de snelweg af te vallen, neem liever de toeristische route door niet al te streng 'lijneten' te nemen maar gewoon ook af en toe iets lekkers omdat ik van mening ben dat dit het eetpatroon is wat reeel is en goed vol te houden, voor heeeeeeeeeeeel lang! Ik wil zeker niet in de categorie 'terugvallers' gaan behoren en val liever wat langzamer af in plaats van nu heel fanatiek extra mager te gaan eten, als een dolle afval en na anderhalf jaar los gaan op 'verboden' eten. Ik zie de ingreep als een prima lichamelijk hulpmiddel en daarnaast biedt het ziekenhuis een 5 jaar durend begeleidingstraject waarbij ook - indien nodig- psychische begeleiding en het hele team staat paraat om wanneer ook hulp te bieden. Ik kan nu al zeggen dat ik enorm blij ben met de ingreep.

  Mijn tip: Ga weloverwogen dit traject aan, het is niet niks en er zal echt een knop ommoeten. Samen sta je sterk dus zoek steun bij je familie, vrienden en eventueel bij de mensen die in je groepje zitten.

  Behandeld in Eindhoven | Kosten: €1500

Alle ervaringen zijn door IdealBody.nl voor zover mogelijk gecontroleerd op betrouwbaarheid. Totaal: 10 ervaringen

Ervaring toevoegen

Heb je een maagverkleining gehad? Help anderen en deel je ervaring.

Ervaring toevoegen