Prijzen maagverkleining. Wat kost een Maagverkleining?

Logo ZKN

IdealBody.nl indexeert voor deze behandeling enkel klinieken met een ZKN-keurmerk. De klinieken met een ZKN-keurmerk voldoen aan de strengste eisen. Daardoor ben je verzekerd van een geborgde kwaliteit van medische zorg.

Een maagverkleining is vaak een laatste redmiddel om mensen met ernstig overgewicht te helpen een gezond gewicht te bereiken. Het is een uitgebreide en daarom ook dure operatie. De ingreep wordt alleen uitgevoerd bij mensen die voldoen aan enkele strenge eisen. Wanneer voldaan wordt aan de voorwaarden die gelden voor de ingreep, dan betaalt de verzekering de operatie.

Maagverkleining prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor maagverkleining. Een maagverkleining is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om meer informatie of een vrijblijvende consultafspraak aan te vragen. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Gastric Bypass
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Ra-Medical Obesitas Centrum
Beverwijk, Amersfoort, Dordrecht

Ra-Medical Obesitas Centrum

Logo ZKN 6,9 € 8500,00
Nederlandse Obesitas Kliniek
Amsterdam, Velp, Beverwijk, Den Haag, Eindhoven, Brunssum, Nieuwegein, Hoogeveen, Heerlen

Nederlandse Obesitas Kliniek

Logo ZKN 5,3 € 9400,00
Gastric Sleeve (Verticale Sleeve-gastrectomie)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Nederlandse Obesitas Kliniek
Amsterdam, Velp, Beverwijk, Den Haag, Eindhoven, Brunssum, Nieuwegein, Hoogeveen, Heerlen

Nederlandse Obesitas Kliniek

Logo ZKN 5,3 € 9400,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een maagverkleining wordt altijd vergoed wanneer voldaan wordt aan de volgende eisen:

  • Je BMI moet hoger zijn dan 40
  • Of je BMI ligt tussen de 35 en 40 en je hebt last van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, gewrichtsklachten en/of diabetes.
  • Je moet al diverse pogingen hebben ondernomen om gewicht te verliezen.
  • Je bent tussen de 18 en 60 jaar oud.
  • Je moet psychisch stabiel zijn.

Er geldt verder geen wettelijke eigen bijdrage voor een maagverkleining. De rest van de kosten worden betaald door de zorgverzekeraar.

Kan ik een maagverkleining ondergaan wanneer ik niet aan de eisen voldoe?

Voldoe je niet aan de eisen dan mogen klinieken en ziekenhuizen de operatie niet bij je uitvoeren, ook niet als je bereid bent hiervoor zelf te betalen. Deze regels gelden zowel in Nederand als de meeste andere landen.

Zijn er bijkomende kosten?

Je zult er altijd rekening mee moeten houden dat je te maken krijgt met een eigen risico via je zorgverzekering. Elke verzekerde heeft een verplicht eigen risico. In 2015 bedraagt dit verplicht eigen risico 375 euro. Als je je eigen risico nog niet verbruikt hebt dan betaal je dit gedeelte dus zelf.