Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een mommy makeover.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een mommy makeover roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een mommy makeover? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Waaruit bestaat een Mommy Makeover?

De Mommy Makeover bestaat uit een combinatie van minstens 2 verschillende ingrepen. Deze combinatie kan bestaan uit het liften van de borsten, een borstvergroting of -verkleining, liposuctie van de buik en een buikwandcorrectie. De plastisch chirurg zal tijdens het consult samen met jou de opties bespreken en de mogelijke resultaten voorleggen.

Wie komt in aanmerking voor een Mommy Makeover?

In principe komt iedereen met een goede gezondheid en realistische verwachtingen in aanmerking voor een Mommy Makeover. De plastisch chirurg zal samen met jou bespreken wat de mogelijkheden zijn. Aan de hand van deze mogelijkheden en je eigen wensen stelt de arts vervolgens een behandelplan op.

Wanneer is een Mommy Makeover niet mogelijk?

Over het algemeen wordt afgeraden een borstlift of -vergroting/-verkleining te ondergaan binnen een half jaar na het geven van borstvoeding. De melkklieren kunnen immers nog ongeveer een jaar na de borstvoedingsperiode actief blijven. Dit kan een negatief effect hebben op een borstreconstructie.

De ingreep wordt daarnaast niet aangeraden bij vrouwen die nog een zwangerschap overwegen. De ingreep heeft geen effect op de zwangerschap zelf, maar het cosmetische effect van de ingreep zal grotendeels teniet gedaan worden door een nieuwe zwangerschap.

Hoe bereid ik mij voor op een Mommy Makeover?

Aangeraden wordt om tenminste 6 weken voor de ingreep te stoppen met roken. Roken heeft een negatief effect op de wondgenezing en kan voor een langere herstelperiode zorgen. Aangezien de Mommy Makeover een combinatie van meerdere ingrepen is, zal de herstelperiode langer zijn dan bij slechts 1 van deze ingrepen alleen. Na de ingreep verblijf je zo'n 4 à 5 dagen in de kliniek, mogelijk zelfs wat langer. Denk daarom goed aan wat je meeneemt naar de kliniek, en denk alvast na over hulp in huis bij thuiskomst.

Hoe lang duurt de ingreep?

Dit ligt aan de combinatie van ingrepen waarvoor gekozen wordt. Men streeft ernaar om alle gewenste ingrepen in één keer uit te voeren, om zo de hersteltijd te verkorten en om minder vaak narcose toe te hoeven passen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep is de arts een aantal uur bezig. De plastisch chirurg kan je een goede indicatie geven over de duur van de operatie.

Hoe zit het met de verdoving?

Vanwege de uitgebreidheid van de operatie wordt deze uitgevoerd onder algehele narcose.

Is de ingreep pijnlijk?

Tijdens de operatie zul je door de narcose geen pijn ervaren. Na de operatie zullen de behandelde gebieden mogelijk wel voor ongemak zorgen. Vooral de eerste week kan deze pijn heftig zijn. Deze pijn zal in de weken die op de behandeling volgen geleidelijk afnemen. Het behandelde gebied kan in de eerste 4 tot 6 weken nog gezwollen, gevoelig en/of pijnlijk aanvoelen. Pijnstillers als paracetamol en ibuprofen kunnen de pijn verlichten.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

Het is van belang de eerste 4 weken geen inspanning of zwaar huishoudelijk werk te verrichten. Ook zware dingen tillen wordt in deze eerste 4 weken afgeraden. De meeste mensen kunnen na 3 à 4 weken weer aan het werk. Het belangrijkste advies is om naar je eigen lichaam te luisteren; door langzaamaan weer dingen op te pakken leer je zo vanzelf je grenzen kennen.

Blijven er littekens achter bij een Mommy Makeover?

Omdat de Mommy Makeover een ingreep is waarbij gesneden wordt, zullen er inderdaad littekens achterblijven. Waar en hoe groot deze zullen zijn, ligt aan de combinatie van ingrepen. Zo zullen een borstlift en -verkleining voor grotere littekens zorgen dan een borstvergroting, en zal eveneens een buikwandcorrectie leiden tot grotere littekens dan slechts liposuctie van de buik.

Wordt deze ingreep vergoed door mijn verzekering?

Meestal wordt een Mommy Makeover niet vergoed door je verzekering. Soms zijn er echter uitzonderingen; neem dus vooral contact op met je eigen zorgverzekeraar voor extra informatie.

Wat kost een mommy makeover?

De kosten van een mommy makeover bedragen gemiddeld € 7716,67. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.