Je gezicht is zeer bepalend in de eerste indruk die je achterlaat bij andere mensen. Het is daarom niet gek dat steeds meer mensen cosmetische ingrepen aan het gezicht laten uitvoeren die het uiterlijk en de verhoudingen in het gezicht verbeteren.

Op Idealbody.nl vind je uitgebreide informatie over de meeste ingrepen die aan het gezicht kunnen worden uitgevoerd. Op deze pagina vind je een beknopt overzicht van ingrepen, klik op de ingreep voor uitgebreidere informatie.

Ingrepen & behandelingen

Botox

Rimpels die onstaan door expressie in het gezicht, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes, kunnen goed behandeld worden met botox. Hier lees je over de mogelijkheden.

Facelift

Met een facelift kunnen je huid en onderliggende weefsels gelift worden. Zo krijgt je gezicht weer de vorm die het ooit had en zie je er dus jonger uit.

Featherlift

Een featherlift, ook wel lift met APTOS draden of mini-facelift genoemd, is een lift waarmee de huid van het gezicht een beetje gelift kan worden. Bij een featherlift blijven in tegenstelling tot bij een facelift of s-lift geen littekens achter.

Fillers

Rimpels die ontstaan door afname van bindweefsel en onderhuids vet kunnen worden opgevuld met fillers en andere injectables. Hier lees je over de mogelijkheden.

Halslift

Een halslift is een behandeling om hangende huid onder de kin, ook wel onderkin of kalkoenenhals genoemd, te verwijderen en strak te trekken.

Hazenlip-correctie

Uitgebreide informatie over het chirurgisch herstellen van een hazenlip (een gespleten gehemelte en gespleten lip), ook wel schisis genoemd.

Jukbeenderen accentueren

De jukbeenderen hebben een grote invloed op de vorm van het gezicht. Door de jukbeenderen te accentueren of op te vullen kun je je uitstraling veranderen en weer een jeugdiger gezicht krijgen.

Kin-kaaklijncorrectie

Een jong gezicht wordt geassocieerd met een strakke kaaklijn. Wanneer een onderkin of slappe huid je kaaklijn ontsieren dan kun je een kin-kaaklijncorrectie of hals-kaaklift ondergaan.

Kincorrectie

Een kincorrectie kan worden toegepast om een te kleine kin te vergroten, een te grote kin te verkleinen of een scheve kin in balans te brengen.

Kraaienpootjes verminderen

Kraaienpootjes, ook wel lachrimpels genoemd, ontstaan door mimiek in het gezicht. Kraaienpootjes kunnen verminderd worden met botox.

Lipcorrectie

Uitgebreide informatie over chirurgische en cosmetische ingrepen aan de lippen zoals de lipvergroting, lipverkleining en lip lift.

Lippen opvullen

Overweeg je je lippen te laten opvullen? Zie de voordelen en nadelen van lip fillers en een lipvergroting met eigen vet. Vergelijk gemakkelijk klinieken en kosten.

Liquid Facelift

De Liquid Facelift is een injectable-behandeling waarmee zonder operatie de jeugdigheid in het gezicht kan worden teruggebracht.

Neuscorrectie

Wanneer je neus niet past bij de rest van je gezicht dan kan dit je gezicht behoorlijk ontsieren. Met een neuscorrectie kan de harmonie en balans in het gezicht verbeterd worden.

Neusverkleining

Een te grote neus? Met een neusverkleining kan een te grote neus verkleind worden en de balans en harmonie in het gezicht worden verbeterd.

Oorcorrectie

Met een oorcorrectie of flapoorcorrectie kunnen de vorm en grootte van de oorschelp en andere delen van de oren gecorrigeerd worden. Deze operatie wordt vaak toegepast bij afstaande oren, oftewel flaporen.

Oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is een eenvoudige ingreep waarmee een gescheurde, te grote of uitstekende oorlel kan worden gecorrigeerd.

Rimpels rond de mond verminderen

Rimpels rond de mond, bijv. op de bovenlip, kunnen je gezicht een oude uitstraling geven. Gelukkig kun je deze rimpels goed laten behandelen met botox, fillers of lasertherapie.

S-lift

De S-lift en MACS lift zijn een variant op de facelift die minder ingrijpend is. Zo ontstaan er bij een S-lift (minilift) minder littekens en duurt het herstel korter.

Vampire Facelift

De Vampire Facelift (of facial) is een nieuwe behandeling waarbij de huid wordt geïnjecteerd met lichaamseigen bloed. Deze behandeling, ook wel PRP-facial genoemd, heeft een liftend en verstevigend effect.

Voorhoofdslift

Heb je een vermoeid uiterlijk door diepe fronsrimpels in je gezicht en hangende wenkbrauwen? Een voorhoofdslift kan je weer een frisse uitstraling geven.

Wenkbrauwlift

Heb je last van een boos of vermoeid uiterlijk door laaghangende wenkbrauwen? Een wenkbrauwlift (operatief of met Botox) kan je weer een frisse uitstraling geven.

Wenkbrauwtransplantatie

Mis je je volledige wenkbrauw of een gedeelte van je wenkbrauw door haaruitval? Met een wenkbrauwtransplantatie kun je weer mooie volle wenkbrauwen krijgen.