Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een rimpelbehandeling met botox.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een rimpelbehandeling met botox roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een rimpelbehandeling met botox? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt voor een Botox-behandeling in aanmerking?

Een Botox-behandeling is voor mensen die ontevreden zijn over de rimpels die zij hebben. Bijvoorbeeld omdat zij vinden dat ze er vermoeid of boos uitzien, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Met behulp van een Botox-behandeling kunnen deze op de snelste en veiligste manier worden verminderd of verwijderd. Daarnaast kan Botox worden gebruikt in de oksels of handpalmen, om zo overmatig zweten te voorkomen. De minimale leeftijd voor een Botox-behandeling is 18 jaar.

Hoe bereid ik mij voor op een Botox-behandeling?

Een aantal dagen voor de behandeling wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In dit intakegesprek worden verschillende dingen besproken. Als je bijvoorbeeld gebruikt maakt van bloedverdunnende middelen of andere medicijnen, dan wordt dat bij dit gesprek besproken. Tijdens dit gesprek wordt ook besproken wat jouw verwachting is van de behandeling en wat de mogelijke risico's zijn. Op de dag van de behandeling zelf wordt je gevraagd om geen make-up te gebruiken. Dit zodat de huid beter kan worden gedesinfecteerd. Als je graag paracetamol wil gebruiken voor de behandeling, dan mag dat.

Is een Botox-behandeling pijnlijk & word ik verdoofd?

Het naaldje dat wordt gebruikt bij een Botox-behandeling is heel erg klein. Daarom zal de behandeling niet erg pijnlijk zijn. Je kunt het gevoel het beste omschrijven als dat van een speldenprikje. Daarom is verdoving niet nodig, maar het kan wel mocht je dat graag wensen. Sommige artsen bieden daarnaast ook de mogelijkheid om de huid met een zalf een beetje te verdoven.

Vanaf wanneer zie ik de resultaten van de Botox-behandeling?

De eerste 1 tot 2 uur na de behandeling kan de huid rood worden en een beetje dik. Soms kunnen er ook een aantal kleine blauwe plekjes ontstaan. Dit zal wegtrekken. Na ongeveer 2 dagen kun je zien wat het resultaat is. Na 1 tot 2 weken wordt het maximale resultaat bereikt.

Wanneer kan ik mijzelf weer vertonen?

Na een Botox-behandeling kun je je dagelijkse activiteiten direct weer hervatten. Eventuele roodheid of zwellingen zullen binnen een aantal uur wegtrekken.

Hoe lang is het resultaat van de Botox-behandeling zichtbaar?

Gemiddeld blijft het resultaat van de Botox-behandeling 3 tot 4 maanden zichtbaar. De effecten van de Botox-behandeling tegen overmatig zweten kunnen soms 9 tot 12 maanden voortduren.

Wat zijn de nadelen van een Botox-behandeling?

Een Botox-behandeling is een relatief veilige behandeling. Er zijn geen ernstige complicaties bekend. Heel soms komt het voor dat de 'doelwitspier' te veel wordt verzwakt. Dit kan bijvoorbeeld voor een hangend ooglid zorgen. Dit zal vanzelf weer wegtrekken. Ook zou er eventueel een kleine blauwe plek kunnen ontstaan na de behandeling, maar ook dit zal vanzelf wegtrekken. Een ander nadeel is dat de effecten van een Botox-behandeling tijdelijk zijn. Om blijvend effect te behouden, zal de behandeling ongeveer elke 6 maanden moeten worden herhaald.

Is Botox veilig?

Botox wordt al ruim 35 jaar gebruikt in de geneeskunde. De stof is uitgebreid onderzocht en wordt als volledig veilig bestempeld zo lang het gebruikt wordt in kleine doses. Bij een cosmetische behandeling wordt een zeer kleine hoeveelheid Botox ingespoten.

Wat kost een rimpelbehandeling met botox?

De kosten van een rimpelbehandeling met botox bedragen gemiddeld € 289,10. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.