Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een featherlift.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een featherlift roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een featherlift? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt voor een featherlift in aanmerking?

Je kunt voor een featherlift in aanmerking komen als je een licht verslapte huid in je gezicht hebt. De featherlift is vooral geschikt wanneer botox te weinig voor je doet, maar een facelift nog een stap te ver is. Omdat er bij de featherlift minder huid strak wordt getrokken is er ook minder effect dan bij een facelift.

Als je huid te slap is helpt een featherlift niet. Fe overtollige huid wordt namelijk niet weggehaald zoals bij een facelift. In de regel geldt: hoe ouder, hoe slapper de huid. Daarom wordt een featherlift vooral uitgevoerd bij mensen van 30-60 jaar. Als je ouder bent dan 60 zijn er ook nog steeds opties om je gezicht te liften, maar dan wordt er een andere methode gebruikt, bijvoorbeeld de facelift.

Hoe bereid ik mij voor op een featherlift?

Om het herstel te bevorderen moet je stoppen met roken voor de ingreep. Het wordt aangeraden om minimaal 1-2 weken voorafgaand aan de ingreep te stoppen met roken. Je mag weer beginnen met roken wanneer je helemaal hersteld bent, na ongeveer 4-6 weken. Direct na de ingreep mag je naar huis, maar zorg dat er iemand is die je naar huis kan rijden.

Hoe lang duurt een featherlift?

De duur van de featferlift is afhankelijk van hoeveel gebieden van je gezicht je laat liften. In het algemeen duurt de behandeling ongeveer een uur.

Hoe zit het met de verdoving?

Een featherlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Voorafgaand aan de featherlift krijg je prikjes in je gezicht met een verdovingsmiddel. Het is te vergelijken met een verdoving bij de tandarts. Je maakt de hele ingreep dus bewust mee. Vind je het eng om alles helemaal mee te krijgen, vraag dan aan je chirurg of het mogelijk is dat je een klein roesje (een slaapmiddel) krijgt.

Is een featherlift pijnlijk?

Tijdens de ingreep voel je geen pijn, maar kan je wel een trekkend gevoel ervaren als je chirurg een gebied van je gezicht lift. Na de ingreep kan je pijn en een beurs gevoel hebben in en rond de gebieden die gelift zijn. De meeste mensen kunnen deze pijn prima bestrijden met gebruik van paracetamol.

Wanneer kan ik weer gaan werken?

Na ongeveer een week kunnen de meeste mensen weer aan het werk. Zwaardere fysieke inspanning mag pas na 2-4 weken. Als je zwaar lichamelijk werk doet zal het langer duren voordat je weer aan het werk kunt.

Wanneer kan ik mij zelf weer tonen?

Tijdens de eerste paar dagen na de ingreep zal je gezicht beurs aanvoelen en wat gezwollen zijn. Ook kan het zijn dat je wat last hebt van blauwe plekken in het behandelde gebied. Na ongeveer een week is dit weggetrokken.

Houd ik aan een featherlift littekens over? Zo ja, waar?

Het voordeel van de featherlift is dat er geen littekens achterblijven. Er worden wel sneetjes gemaakt, maar die zijn heel klein en hebben geen hechtingen nodig. De sneetjes genezen mooi en zonder littekens.

Wordt een featherlift vergoed door mijn verzekering?

Nee, een featherlift wordt doorgaans niet vergoed door de verzekering. Dit omdat het onder plastsche chriurgie zonder medische indicatie valt.

Heeft een featherlift invloed op mijn gezichtsexpressie/mimiek?

De gezichtsexpressie/mimiek van je gezicht wordt niet aangetast door een featherlift. Alleen de huid wordt behandeld. Spieren en pezen blijven onaangetast. De strakkere huid zorgt niet voor bewegingsbeperking van je gezichtsspieren. Als complicatie van deze ingreep kan er een gezichtszenuw beschadigd raken. Gebeurt dit, dan heeft dat wel gevolgen voor de mimiek. Gelukkig komt deze complicatie bij ervaren chirurgen niet vaak voor.

Kan ik zelf bijdragen aan een mooi resulaat?

Het helpt als je tijdens de herstelperiode niet rookt en verder gezond leeft. Om het resultaat zo mooi mogelijk te houden moet je tijdens de herstelperiode oppassen met het maken van veel gezichtsexpressies en contact met je gezicht voorkomen. Koelen met een coolpack om zwelling tegen te gaan mag, maar moet voorzichtig gebeuren. Op de langere termijn zorgen factoren als roken, alcohol en zonnen voor een versnelde veroudering van je huid. Ga je deze factoren uit de weg, dan heb je meer kans dat je huid langer jong oogt.

Ben ik na een featherlift van al mijn rimpels af?

Nee, de featherlift is bedoel als behandeling om het gezicht op een meer subtiele manier jonger te laten lijken. Rimpels zullen wel minder diep zijn dan voorheen, maar het is niet zo dat al je rimpels weg zijn. Lachrimpels rond je ogen zal je bijvoorbeeld houden. Daarmee houdt je gezicht ook zijn eigen uitstraling.