Accentueren van jukbeenderen met fillers, eigen vet of implantaten

De plaats en vorm van de jukbeenderen zijn erg bepalend voor de vorm van het gezicht. Als het accentueren met make-up niet het gewenste effect geeft kun je kiezen voor een chirurgische ingreep. Het accentueren van de jukbeenstructuren kan de contouren van het gezicht verbeteren en je er jonger doen uitzien.

Het consult

Voordat er tot de behandeling wordt overgegaan, zul je eerst op consult komen bij de plastisch chirurg. Tijdens het consult kunnen je wensen besproken worden. De chirurg zal dan kijken of het accentueren van de jukbeenderen een geschikte behandeling voor je is en wat het te verwachten resultaat zal zijn. De chirurg kan je adviseren over de manier van accentueren die het meest geschikt voor je is: door inspuitingen (injecties/fillers), eigen vet transplantaties of jukbeen implantaten (protheses). Mogelijke complicaties en risico’s die verbonden zijn aan het accentueren van de jukbeenderen zullen ook besproken worden. De chirurg zal je eventueel foto’s kunnen laten zien van voor en na eerder uitgevoerde behandelingen.

Waarschijnlijk zal de chirurg ook navraag doen naar de volgende zaken:

 • Ziektegeschiedenis en eerdere operaties
 • Medicijngebruik
 • Allergieën

Jukbeenderen accentueren en opvullen - de operatie

De jukbeenderen kunnen op verschillende manieren geaccentueerd of opgevuld worden. Door de voor- en nadelen af te wegen kun je kiezen welke manier het best bij je past. Het accentueren van de jukbeenderen is een dagbehandeling.

afbeelding eigen vet
Siliconen jukbeenimplantaten. De implantaten worden meestal via de mondholte geplaatst over het jukbeen. In de regel zullen de implantaten niet voelbaar zijn. © Foto Spectrum Design Medical

Jukbeen accentuering met fillers

Er bestaan meerdere soorten fillers, die van samenstelling verschillen. Daardoor zal het effect van de ene filler zo’n twee jaar zichtbaar blijven, omdat de stof door het lichaam weer wordt afgebroken. Het effect van de andere filler, met een andere samenstelling die niet worden afgebroken door het lichaam, zal een permanente structuur aan de jukbeenderen kunnen geven. Deze permanente fillers worden echter in principe niet meer gebruikt in Nederland.

Jukbeenderen opvullen met eigen vet

Om de jukbeenderen op te vullen kan ook vet uit eigen lichaam gebruikt worden, bijvoorbeeld uit de buik of van de heupen. Bij deze behandeling zal de chirurg vet afnemen door middel van liposuctie en na zuivering met een dunne naald in de jukbeenderen inspuiten.

Jukbeen opvulling met implantaten

Het plaatsen van jukbeenimplantaten gebeurt meestal onder algehele verdoving. Via de binnenkant van het gezicht (via oog of mond) kunnen de implantaten aangebracht worden, waardoor er aan de buitenkant geen litteken zichtbaar zal zijn.

Herstel na de operatie

Je kunt meestal meteen naar huis na de behandeling. Bij behandeling met fillers is het belangrijkste advies om de eerste uren na de behandeling niet over de jukbeenderen te wrijven. Bij de meer ingrijpende behandelingen (opvullen met eigen vet of implantaten) wordt vaak na de ingreep een tape aangelegd. Deze dient als steunverband en zal verwijderd worden wanneer je voor controle bij de plastisch chirurg komt. Om het herstel te bevorderen wordt geadviseerd om de eerste twee weken geen zware inspanningen te leveren.

Wanneer implantaten via de mond zijn geplaatst krijg je soms van de arts een spoelmiddel mee om de eerste week na de ingreep te gebruiken. Het heeft als doel een infectie te voorkomen.

Risico’s en complicaties

Iedere operatie neemt risico’s en complicaties met zich mee. Een behandeling met fillers of inspuiten van eigen vet heeft relatief kleinere risico's dan de plaatsing van implantaten. Eventuele risico’s en complicaties van het accentueren van de jukbeenderen zijn:

 • Veranderingen in het gevoel van het gezicht (bijvoorbeeld in de bovenlip)
 • Zwelling van het gezicht
 • Bloeduitstortingen kunnen voor een blauwe verkleuring van de huid zorgen
 • Infectie
 • Asymmetrie
 • Afstoting van de prothese (het implantaat)

Het resultaat

Wanneer het definitieve resultaat zichtbaar is verschilt per manier van accentueren van de jukbeenderen.

Bij het accentueren door middel van injecties is het resultaat na een paar dagen al zichtbaar. De tijdelijke fillers die eerder genoemd zijn zullen na een periode van 1 á 2 jaar verdwijnen. De behandeling kan dan opnieuw uitgevoerd worden.

Bij het accentueren door middel van het transplanteren van vet zal het resultaat na zo’n twee maanden zichtbaar zijn. Het eigen weefsel heeft dan de tijd gehad om goed in te groeien.

Na het plaatsen van jukbeenimplantaten ontstaan vaak blauwverkleuring van de huid en zwelling. Als de zwelling en verkleuring na enkele weken zijn afgenomen, is het eindresultaat goed zichtbaar. Het resultaat is permanent, maar de implantaten kunnen indien nodig chirurgisch verwijderd worden.

Voor iedere manier van uitvoeren van het accentueren van de jukbeenderen geldt dat er na de ingreep geen littekens zichtbaar zullen zijn. De meeste patiënten zijn zeer tevreden met de behandeling.

Prijzen

Behandeling Prijs
Jukbeenderen accentueren met prothese € 3100,00

Totaal 1 ZKN-gecertificeerde kliniek geïndexeerd.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een junkbeenderen behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een junkbeenderen behandeling en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Vind een kliniek

Meer dan 1 locaties die deze behandeling aanbieden