Kin-kaaklijncorrectie en hals-kaaklift

Bij het ouder worden verslappen de spieren in het gezicht. Daardoor gaat de huid wat hangen en is de kaaklijn niet goed zichtbaar meer. Ook kan te veel vetweefsel je kaaklijn ontsieren. Als je ontevreden bent over de vorm van je kaaklijn dan kun je een kaaklijncorrectie ondergaan.

Een hals-kaaklijn of kin-kaaklijn ingreep kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Welke ingreep gekozen wordt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Zo kan de kaaklijn verfraaid worden door middel van een operatie; een zogenaamde kaaklift. Vaak wordt dit in combinatie gedaan met een halslift. Verder kan de kaak opgehoogd worden met injectables of eigen vet. Daarnaast kan met een kinprothese de kaakvorm naar voren komen. Ook kan overtollig vet in de kaak worden weggehaald met liposculptuur of lipolyse.

Het consult voorafgaand aan de kin-kaaklijncorrectie

Voordat je een kaaklijncorrectie ondergaat, heb je eerst een gesprek met de plastisch chirurg. Niet elke kliniek voert dezelfde procedures uit. Het is handig als je van tevoren bedenkt welke ingreep je zou willen ondergaan.

De plastisch chirurg neemt tijdens het consult de ingreep met je door. Hij zal bekijken welke ingreep voor jou het beste is en de procedure uitleggen. Ook zal hij je de risico’s en complicaties vertellen.

De plastisch chirurg zal daarnaast naar je wensen en verwachtingen vragen en zal uitleggen in hoeverre hij aan je verwachtingen kan voldoen. Als je besloten hebt de ingreep te ondergaan, zal de plastisch chirurg nog het een en ander van je willen weten:

 • Gezondheidsklachten
 • (Doorgemaakte) ziekten
 • Medicijngebruik
 • Allergieën
Elsevier 2019 beste kliniek Zorgkaart 2021 beste kliniek Foto 3 boerhaave

Op zoek naar een specialist in kin-kaaklijncorrectie?

Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam

Bespreek je persoonlijke situatie en plan gratis een consult in voor een kin-kaaklijncorrectie, bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.

Gratis consult aanvragen Bezoek website
 • De grootste kliniek voor plastische chirurgie in Nederland
 • Elke dag een plastisch chirurg aanwezig
 • Dagelijks open tussen 7:00 en 22:00 uur
 • Door patiënten gemiddeld met een 9,1 beoordeeld
 • Geen wachtlijsten
 • Door Elsevier verkozen tot beste kliniek voor o.a. borstvergroting en ooglidcorrectie

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Kin-kaaklijncorrectie - de operatie

Er zijn veel verschillende behandelingen voor het verfraaien van de kaaklijn:

 • Hals-kaaklift
 • Kaak ophogen met injectables
 • Kaak ophogen met eigen vet
 • Kaakprothese
 • Liposculptuur kaakcontour
 • Lipolyse onderkin
 • Hals-kaaklift

Hals-kaaklift

Afbeelding liposculptuur
Bij een hals-kaaklift wordt een snee gemaakt achter en langs het oor (de roze stippellijn). Vervolgens wordt de huid strak getrokken.

Een hals-kaaklift kan onder volledige verdoving of plaatselijke verdoving worden uitgevoerd, afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep. Bij plaatselijke verdoving krijg je verdovingsprikken in het operatiegebied.

De operatie begint met een snee achter het oor langs de haarlijn naar het achterhoofd. Het weefsel wordt dan losgemaakt. Overtollig vetweefsel en huid wordt verwijderd. Vervolgens wordt de huid strak getrokken. Eventueel kan het nodig zijn een spier los te maken en strak te trekken. Daarna wordt de wond weer dicht gehecht. De wond wordt vervolgens afgedekt met een pleister.

Kaak ophogen met injectables of eigen vet

Injectables zijn injectievloeistoffen (fillers). Deze kunnen contouren en rimpels opvullen. Met een dun naaldje wordt deze vloeistof op verschillende plekken in het gezicht gespoten. In dit geval dus de kaaklijn. Soms wordt de huid daarbij verdoofd met een verdovende crème. De injectable wordt ook wel eens gemengd met een verdovend middel. Daardoor voel je weinig van de injecties.

Naast fillers kan er ook gebruik gemaakt worden van eigen vet. Daarvoor is een liposuctie nodig. Voor deze ingreep is het wel nodig om onder volledige verdoving te gaan. Een voordeel van het gebruik van eigen vet is, dat er geen afstotingsreacties ontstaan.

Kaakprothese

Een kaakprothese (kaakimplantaat) is een prothese van vaste siliconen. Deze bestaan in verschillende maten. Het doel van de prothese is om de kaaklijn gestroomlijnder te maken.

Het plaatsen van de kaakprothese wordt gedaan onder algehele verdoving. De prothese kan via de onderkant van de kin of via de binnenkant van de mond geplaatst worden. Daar wordt een snede gemaakt. Het weefsel wordt losgemaakt tot op het bot. Dan wordt de prothese daar overheen gelegd en vastgehecht. Daarna wordt de wond weer dicht gehecht.

Naast een kaakprothese kan ook een kinimplantaat geplaatst worden. Dit veranderd het aangezicht en de vorm van de kaaklijn. Zie ook kincorrectie.

Liposculptuur (liposuctie) kaakcontour

Liposculptuur is hetzelfde als liposuctie. Als je teveel vet hebt rond de kaaklijn is dit een ideale behandeling. Deze ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Dit gebeurt met kleine prikjes in het operatiegebied. Vervolgens maakt de plastisch chirurg kleine sneetjes in de kaak. Daarna gaat hij met een zuiger onder de huid, om het overtollig vet weg te zuigen. De sneetjes worden vervolgens weer dicht gehecht.

Lipolyse onderkin

Lipolyse is een behandeling waarbij een vloeistof ingespoten wordt dat het overtollig vet op doet lossen. Dit is geschikt voor mensen met een onderkin. De kinlijn en kaaklijn zullen na de behandeling beter zichtbaar zijn. De stof die wordt ingespoten is phosphatidylcholine of kortweg PPC. Het splitst het vet in kleine oplosbare deeltjes. Dit kan vervolgens door het bloed opgenomen en afgevoerd worden. Met een verdovingscrème wordt het te behandelen gebied verdoofd. Vervolgens wordt de vloeistof ingespoten.

Herstel na een kin-kaaklijncorrectie

Het herstel na de operatie is afhankelijk van de gekozen ingreep.

Hals-kaaklift

Deze ingreep duurt ongeveer 1,5 uur. Je mag dezelfde dag naar huis. Na de operatie zul je een elastisch verband dragen, om het operatiegebied te ondersteunen. Na de operatie kan het gebied dik en blauw zijn. Dit zal binnen enkele weken weg trekken. De meeste mensen gaan na een week weer aan het werk. Het is verstandig de eerste paar weken rustig aan te doen en geen zware arbeid te verrichten. Na een week mogen ook de hechtingen verwijderd worden.

Kaak ophogen met injectables of eigen vet & Lipolyse onderkin

Deze ingrepen zullen ongeveer een half uur duren. Meteen na de ingreep zal het gebied gemasseerd worden met een speciale crème. Je mag na de ingreep meteen naar huis. De huid kan na de ingreep wat gezwollen en rood zijn. Rust is niet nodig, je kunt in principe meteen weer aan het werk.

Kinprothese

Deze ingreep duurt ongeveer 1,5 uur. Deze behandeling kan in principe in dagopname. Na de operatie zal het gebied wat blauw en gezwollen zijn. De meeste zwelling trekt in 2-3 weken weg, de blauwverkleuring kan een aantal weken duren. De hechtingen kunnen na een week verwijderd worden. De meeste mensen kunnen na deze eerste week ook weer aan het werk. Het is verstandig geen zware arbeid te verrichten gedurende een aantal weken. Ook kun je wat spierpijn voelen. Tegen de pijn kun je paracetamol nemen.

Liposculptuur kaakcontour

Deze ingreep zal ongeveer een half uur in beslag nemen. Dezelfde dag mag je weer naar huis. Na de operatie kun je je wat slapjes voelen. Het gebied zal in het begin wat gezwollen en blauw zijn. Je kunt ook wat spierpijn voelen. Gedurende een aantal weken neemt dit af. Hechtingen mogen er naar een week uit.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Risico’s en complicaties

Aan elke operaties zijn risico’s en complicaties verbonden. Zo ook aan een kaaklijncorrectie. Afhankelijk van welke behandeling je ondergaat zijn er verschillende risico’s en complicaties. Houd in ieder geval rekening met het volgende:

 • Nabloeding (bij hals-kaaklift en kaakprothese)
 • Infectie
 • Allergische reactie tegen verdovingsmiddelen/injectables/lipolyse
 • Verschuiving van de prothese
 • Gevoelloosheid
 • Afstoting van de prothese
 • Vorming van lelijke littekens
 • Asymmetrisch resultaat

Resultaat van de kin-kaaklijncorrectie

De te verwachten resultaten hangen af van de gekozen ingreep.

Hals-kaaklift

Wanneer het elastisch verband eraf mag, is het resultaat goed te zien. Dit zal ongeveer na 4 weken zichtbaar zijn. Bij het ouder worden kan natuurlijk de huid weer wat gaan verzakken en is eventueel opnieuw een operatie nodig.

Kaak ophogen met injectables of eigen vet / Lipolyse onderkin

Binnen een paar dagen is het resultaat zichtbaar. Dit zijn behandelingen met vaak een tijdelijk resultaat. Sommige injectables werken tijdelijk. Dan is opnieuw een behandeling nodig na een aantal maanden. Bij het gebruik van vet kan het zo zijn dat dit vet weer oplost. Bij lipolyse kan vet uiteraard weer terugkeren.

Kinprothese

Het definitieve resultaat is pas zichtbaar in enkele weken als alle zwelling is afgenomen. Het resultaat is blijvend; een prothese hoeft in principe niet vervangen te worden. Een litteken aan de binnenkant van de mond is niet zichtbaar. In andere gevallen zit er een litteken onder de kin. Die is nauwelijks zichtbaar.

Liposculptuur kaakcontour

Binnen een week is er resultaat zichtbaar. Het lichaam verwijderd zelf ook nog vetcellen, waardoor het eindresultaat pas na een jaar volledig bereikt zal zijn. Na een week moet bekeken worden of het resultaat symmetrisch is. Daarom is er soms nog een behandeling nodig. Het resultaat is blijvend.

Prijzen

Behandeling Prijs
Liposuctie Onderkin € 900,00 tot € 2500,00
Liposuctie Hals € 900,00 tot € 2500,00
Kaaklijncorrectie met kaakprothese € 3500,00
Face-/Halslift € 7000,00 tot € 9150,00
Halslift € 3500,00 tot € 6090,00

Totaal 7 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een kin-kaaklijncorrectie, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Mijn kaaklijnoperatie

  Door jose.legius@gmail.com op

  Nog steeds heel blij met mijn kaaklijnoperatie .alles werd goed uitgelegd
  Ik kreeg een volledige narcose en dat is allemaal goed gegaan nazorg en controle ook heel tevreden over .wordt nog steeds jonger geschat en het is nu 8 jaar geleden kaaklijn nog steeds strak maar niet onatuurlijk.zou het zo weer doen .maar t is niet nodig

  Mijn tip: Als je je stoort aan kinzakjes zoals ik t noem.wacht niet .gewoon doen .des te langer is t plezier wat je ervan hebt

  Behandeld in Eindhoven | Kosten: €3500

Totaal: 1 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een kin-kaaklijncorrectie. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen gezicht? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Vind een kliniek

Meer dan 20 locaties die deze behandeling aanbieden