Kraaienpootjes behandelen met botox

Bij mensen die veel lachen of veel expressie in hun gezicht hebben ontstaan na verloop van tijd rimpeltjes naast de ogen. In de volksmond worden deze rimpels vaak kraaienpootjes genoemd.

De kraaienpootjes kunnen erger worden door roken of te grote blootstelling aan UV-straling, bijvoorbeeld van de zon of zonnenbank.

Kraaienpootjes kunnen op twee manieren behandeld worden, met botox en met fillers. Botox wordt door middel van een injectie onder de huid aangebracht en laat de kraaienpootjes vervagen of zelfs verdwijnen door de spiertjes die voor de rimpel zorgen te verlammen. Met fillers, die eveneens door middel van injecties onder de huid worden aangebracht, worden rimpels opgevuld en daardoor minder zichtbaar.

Het consult

Tijdens het consult zullen je wensen en voorkeuren besproken worden. Ook zal de behandelend arts de medische voorgeschiedenis uitvragen en je huidige gezondheid bepalen. In sommige gevallen zal de arts bepalen dat botox niet een geschikte behandeling voor je is.

Botox mag niet gebruikt worden in de volgende gevallen:

 • Bij mensen die aan (zeldzame) neuromusculaire ziektes lijden zoals myasthenia gravis.
 • Bij mensen die spierverslappers gebruiken.
 • Bij mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Bij mensen die bepaalde antibiotica gebruiken.
 • Bij mensen die een infectie hebben op de plaats waar de injectie gegeven moet worden.

De kraaienpootjes behandeling

Er zijn twee behandelingen die meestal worden toegepast bij het behandelen van kraaienpootjes, dit zijn botox en fillers. In een enkel geval kan de arts ook beide behandelmethodes combineren.

Kraaienpootjes behandeling met botox

Illustratie oog
Kraaienpootjes behandeling met botox

Rimpels die ontstaan door spierbewegingen, zoals kraaienpootjes, worden ook wel dynamische rimpels genoemd. Dynamische rimpels laten zich het beste behandelen met botox.

Tijdens de behandeling spuit de arts, met een zeer smalle naald, botox in de spieren rond de ogen die zorgen voor de kraaienpootjes. Het botox verlamd de spier tijdelijk en plaatselijk, hierdoor verdwijnen rimpels na verloop van tijd.

Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere injecties per behandeling nodig; zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van het oog.

Kraaienpootjes behandeling met fillers

In een enkel geval kan een arts er voor kiezen kraaienpootjes te behandelen met een filler. Deze filler, meestal radiesse, zal onder de rimpels worden ingespoten, zodat deze minder zichtbaar worden.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na de kraaienpootjes behandeling

Er is geen herstelperiode na de ingreep, gewone activiteiten kunnen direct weer worden opgepakt.

Risico’s en complicaties

Er zijn geen ernstige complicaties bekend voor het gebruik van botox. Heel soms treedt een verlamming op van een deel van het gezicht. Dit is echter altijd tijdelijk, omdat botox door het lichaam langzaam wordt afgebroken.

Veel mensen hebben kort na injectie met fillers last van een lichte zwelling, branderigheid van de huid en jeuk. Meestal trekt dit gevoel dezelfde dag nog weg, maar soms houdt dit enkele dagen aan.

Het resultaat

Het effect van botox is zichtbaar binnen 24-72 uur na de eerste injectie. Het maximale resultaat wordt bereikt na ongeveer 2 weken en het resultaat is meestal volledig uitgewerkt na 3-4 maanden. Na een paar maanden kan een vervolgbehandeling worden gegeven zodat het effect in stand blijft. Doordat botox altijd tijdelijk werkt, zijn herhalingsbehandelingen noodzakelijk voor een blijvend resultaat.

Na het inspuiten van fillers is het resultaat direct zichtbaar en dit houdt 6 tot 12 maanden aan. De gel wordt niet hard, maar blijft onder de huid zitten en neemt daar de eigenschappen van de huid aan. Het lichaam breekt de gel langzaam af en deze zal uiteindelijk geheel uit het lichaam verdwijnen. Hierna kan het proces herhaald worden.

Prijzen

Behandeling Prijs
Botox 1 zone € 175,00 tot € 210,00

Totaal 9 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een kraaienpootjes behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Ik ga altijd met een blij gevoel weg.

  Door kiona op

  Ik kom al 5 jaar bij dokter Frank... kom voor mijn kraai en mijn frons , heb ook wel eens mijn hele voorhoofd gedaan maar dat vond ik persoonlijk beetje te nicol kidman aangezien ik dat wel drie keer per dag hoor. Frank probeert je niet nog een filler aan te smeren en daar jou ik van,ken ze wel anders. Al met al een prima kliniek . Gr Ki

  Mijn tip: gewoon doen als je het echt wilt.

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €100

Totaal: 1 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een kraaienpootjes behandeling. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen gezicht? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Vind een kliniek

Meer dan 24 locaties die deze behandeling aanbieden