Liquid Facelift - een frisser gezicht zonder operatie

Eén van de bekendste alternatieven voor een chirurgische facelift is de zogenaamde liquid facelift. Dit is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van fillers om het verouderde gezicht op te vullen. Bij de ingreep wordt niet gesneden, maar worden fillers in het gezicht geïnjecteerd.

De ingreep is minder zwaar dan een chirurgische facelift-operatie.

Bij een liquid facelift kan er gebruik gemaakt worden van ten minste twee soorten fillers:

 • Hyaluronzuurfillers:
  Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. De stof neemt water op en zorgt zo voor extra volume in het gezicht. Voorbeelden van hyaluronzuurfillers zijn Juvederm en Restylane.
 • Synthetische fillers:
  Deze fillers hebben bestanddelen die de collageenaanmaak stimuleren. Ze geven een direct effect door het toevoegen van volume en stimuleren daarnaast de versteviging van de huid. Voorbeelden van synthetische fillers zijn Sculptra en Radiesse.

Voor meer informatie over deze fillers is het handig om het artikel Fillers even door te lezen. Dit artikel geeft een beter beeld over de filler zelf, de toepassingen en de effecten. Een andere filler die voor een facelift gebruikt kan worden is Plaatjes Rijk Plasma. Dit wordt verkregen uit je eigen bloed, waardoor ook wel gesproken wordt van een vampire facelift. Hierover is meer informatie te vinden in het artikel Vampire facelift.

Het consult

Tijdens het consult bespreek je met de arts wat je verwachtingen en wensen zijn. De arts zal een analyse van je gezicht maken en bepalen welke combinatie van injectables voor jouw gezicht het beste resultaat geeft.

plaatje jonger
Het opvullen van de nasolabiale plooi is vaak onderdeel van een liquid facelift behandeling.

Niet iedereen komt in aanmerking voor een liquid facelift: zo mag de huidveroudering niet te vergevorderd zijn. Wanneer de huidverslapping naar de mening van de arts te groot is, kan een liquid facelift afgeraden worden. Een chirurgische facelift of MACS-lift is dan wel mogelijk.

De arts kan een goed beeld geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van de ingreep. Ook zal hij een goed beeld kunnen geven van het resultaat van de verschillende fillers. Samen met de arts stel je tenslotte het behandelplan op.

Liquid Facelift - de ingreep

Voordat de behandeling begint, zal de arts met een stift een aantal lijnen op je gezicht tekenen. Dit is een hulpmiddel voor de arts om een zo gelijkmatig mogelijk resultaat te verkrijgen. Vervolgens kan de behandeling beginnen.

Afhankelijk van het te behandelen gebied word je verdoofd met een injectie of verdovende crème. Ook aan de filler wordt een verdovende stof toegevoegd. Vervolgens wordt de filler met een canule ingespoten. Deze canule heeft een stompe vorm, waardoor deze minder beschadigend is voor je gezicht. De duur van de behandeling hangt af van de grootte van het te behandelen gebied. Meestal ligt deze tussen een half uur en anderhalf uur.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na de Liquid Facelift

Een liquid facelift is een relatief kleine behandeling. Het is daarom in principe mogelijk om de volgende dag al aan het werk te gaan. Wel kan, vooral in de eerste dagen na de ingreep, het gezicht nog enigszins gezwollen of pijnlijk aanvoelen. Na een week is dit meestal geheel verdwenen.

Om het herstel te versnellen en een optimaal resultaat te garanderen wordt aangeraden om op de dag van de ingreep zelf rustig aan te doen. Vermijd die dag dan ook zware inspanning en sport.

Risico’s en complicaties bij een Liquid Facelift

Omdat er met een naald gewerkt wordt, bestaat de kans dat een klein bloedvaatje in het gezicht geraakt wordt. Dit resulteert in een kleine blauwe plek, die meestal ongeveer een week zichtbaar is.

Een behandeling met hyaluronzuurfillers is erg veilig en leidt zelden tot een allergische reactie. Synthetische fillers hebben een wat grotere kans op allergische reacties of bijwerkingen. Er kunnen kleine nodules (cel-knoopjes) ontstaan die in een zeer zeldzaam geval chirurgisch verwijderd moeten worden. De kans hierop is echter erg klein en ook een ingreep met synthetische fillers is relatief veilig.

Bovendien worden in Nederland geen permanente fillers meer gebruikt. Dat betekent dat eventuele negatieve bij-effecten met het verstrijken van de tijd uit zichzelf weer verdwijnen.

Er is een kleine kans dat het uiteindelijke resultaat asymmetrisch is. Vaak is deze asymmetrie minimaal en is deze gemakkelijk te verhelpen met een extra behandeling.

Het resultaat

Het gezicht is in de eerste week na de ingreep vaak wat gezwollen. Je kunt dus beter pas na een week het daadwerkelijke resultaat beoordelen.

Bij sommige synthetische fillers kan het uiteindelijke resultaat een aantal weken op zich laten wachten. De collageenaanmaak heeft immers even tijd nodig om op gang te komen.

Een liquid facelift is niet permanent. De effecten van een liquid facelift met hyaluronzuurfillers kunnen ongeveer 6 tot 12 maanden aanhouden. De effecten van synthetische fillers blijven langer zichtbaar: tot een jaar, vaak langer. Hoe lang de effecten van de fillers zichtbaar blijven, hangt af van je eigen leefstijl. Zo zullen de effecten bij rokers sneller vervagen dan bij niet-rokers.

Prijzen

Behandeling Prijs
Liquid Facelift € 795,00 tot € 1150,00
Mini Liquid Facelift € 900,00

Totaal 3 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een liquid facelift, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een liquid facelift en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Vind een kliniek

Meer dan 11 locaties die deze behandeling aanbieden