Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken oorcorrectie. Wat kost een Oorcorrectie?

Op deze pagina vind je de prijzen voor het laten uitvoeren van een correctie aan je oor. Ook lees je hier in welke gevallen de zorgverzekeraar een oorcorrectie vergoed. Bij kinderen wordt een oorcorrectie, bijvoorbeeld om flaporen te corrigeren, in sommige gevallen vergoed. Bij volwassenen wordt de ingreep zelden vergoed.

Onder aan deze pagina lees je in welke gevallen een oorcorrectie wordt vergoed en in welke gevallen niet. Ook kun je hier de prijzen voor een oorcorrectie vergelijken.

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een oorcorrectie?

De prijs van een oorcorrectie hangt vooral af van de uitgebreidheid van de operatie. Ook de keuze voor een lokale verdoving of narcose heeft een invloed op de prijs. Een ingreep die wordt uitgevoerd onder lokale verdoving is altijd goedkoper dan een ingreep die wordt uitgevoerd onder narcose.

Een kleine ingreep, zoals het herstellen van een kleine wond aan het oor, kan vaak onder lokale verdoving worden uitgevoerd. Een grotere ingreep, zoals het corrigeren van flaporen, wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd.

Daarnaast moet je er rekening mee houden dat je vaak meer voor een ingreep betaalt in de bekende en grotere klinieken van Nederland.

Oorcorrectie prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een oorcorrectie. Een oorcorrectie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Verfijn resultaten
Oorcorrectie Enkelzijdig
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 900,00 Consult
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 1050,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 1545,00
Oorcorrectie Tweezijdig (Flaporen corrigeren)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 1400,00 Consult
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 1495,00
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 1750,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 2100,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 1950,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 2540,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 2500,00
Filter op behandeling
Toon Resultaten
Filter op provincie
Toon Resultaten

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een oorcorrectie wordt in enkele gevallen vergoed bij kinderen. Maar let op: de ingreep wordt nooit vergoed vanuit de basisverzekering. De ouder waarbij het kind is meeverzekerd zal zich dus aanvullend moeten verzekeren om een oorcorrectie vergoed te krijgen door de verzekering.

Een oorcorrectie wordt vaak volledig vergoed wanneer:

  • Het kind < 12 jaar of < 18 jaar is (afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering).
  • De ingreep wordt ondergaan bij een gecontracteerde aanbieder (vraag dit na bij de kliniek!).
  • De ingreep niet een bepaald bedrag overstijgt, bijvoorbeeld € 1250,- of € 1500,- euro. Is de ingreep duurder, dan betaal je vaak zelf de rest (afhankelijk van de zorgverzekeraar en de aanvullende verzekering).

Doordat een oorcorrectie niet vergoed wordt vanuit de basisverzekering, maar vanuit de aanvullende verzekering, krijg je niet te maken met een eigen risico of eigen bijdrage aan de ingreep.

Bij volwassenen wordt een oorcorrectie alleen vergoed als er bijvoorbeeld sprake is van letsel aan het oor door een ongeluk of ander trauma.