Oorlelcorrectie - voor gescheurde, te grote of uitstekende oorlel

Binnen de chirurgische ingrepen van het oor is de oorlelcorrectie een veel voorkomende esthetische correctie. Een oorlelcorrectie kan worden uitgevoerd bij een te grote oorlel, gescheurde oorlel en uitstekende oorlel.

Een veel voorkomende reden voor een gescheurde oorlel, en hier op volgende oorlelcorrectie, is een ongeluk met een oorbel.

Het consult voorafgaand aan de oorlelcorrectie

Voordat een oorlelcorrectie zal plaatsvinden, wordt eerst een consult met de plastisch chirurg gepland. De chirurg bepaalt dan of de gewenste correctie van de oorlel uitvoerbaar is. Vervolgens kan besproken worden welke behandelmethode het meest geschikt voor je is en welk resultaat behaald kan worden. Eventuele risico’s en complicaties van de operatie zullen ook genoemd worden.

De arts zal meestal navraag doen naar de volgende zaken:

 • Eerdere operaties
 • Aandoeningen en allergieën
 • Gebruik van medicijnen

De ingreep

illustratie Oorlelcorrectie
Verwijdering van een klein stukje oorlel.

Bij de ingreep om een te grote oorlel te corrigeren, zal met een kleine incisie (insnijding) een stukje oorlel worden verwijderd.

Een uitstekende oorlel kan ook door middel van een kleine incisie en hechting weer recht gezet worden.

Bij een gescheurde oorlel door bijvoorbeeld een ongeluk met een oorbel, is de behandeling vooral gericht op het hechten van de kapotte oorlel.

Als het mogelijk is zal er op een zo onzichtbaar mogelijke plaats gehecht worden, bijvoorbeeld onderaan de oorlel of aan de rand van de oorlel. Na de operatie zullen de hechtingen worden afgeplakt met een kleine pleister.

Een chirurgische ingreep aan de oorlel kan onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Er wordt verdovingsvloeistof geïnjecteerd in de te behandelen oorlel(len). Je zult dus merken dat de chirurg bezig is, maar je zal geen pijn voelen.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na de oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie is een redelijk kleine ingreep en je kunt na de operatie dan ook meteen weer naar huis. De hechtpleister beschermt de wondjes van de operatie voldoende. Daarom is een maatregel zoals het dragen van een hoofdband die de oren en oorlellen bedekt en beschermt, meestal niet nodig.

De pleister die de wond afdekt, zal na een week weer verwijderd worden. De arts zal eventueel ook hechtingen verwijderen, indien er geen gebruik is gemaakt van oplosbare hechtingen. In het geval van pijn, kun je paracetamol (geen aspirine, dat verhoogt de kans op nabloedingen) gebruiken als pijnstiller. Omdat UV-straling (in zonlicht) kan zorgen dat littekens rood worden of donker verkleuren, is het goed om de oorlellen hier goed tegen te beschermen. Twee weken na de operatie kun je dan ook gewoon een sunblocker (beschermende crème) op de oren smeren ter bescherming.

Risico’s en complicaties

Net als bij iedere ander operatie bestaat er een kans op complicaties:

 • Infectie (kenmerkt zich door roodheid, zwelling en pus uit de wond)
 • Trombose
 • Allergische reactie als gevolg van bijvoorbeeld de gebruikte verdovingsmiddelen
 • Nabloeding of bloeduitstorting
 • Verandering van het littekenweefsel

Bij een oorlelcorrectie gebeurt het in enkele gevallen dat het gevoel van de huid rond het litteken niet of gedeeltelijk terugkeert. Ook kan de wondgenezing niet verlopen zoals gewenst, waardoor je het verwachte resultaat misschien niet zult verkrijgen.

Het resultaat

Het resultaat verschilt per huidtype, maar over het algemeen zullen de littekentjes van de behandeling na verloop van tijd vaak nauwelijks zichtbaar zijn. In het geval van een behandeling van een uitgescheurde oorlel, zullen de littekentjes op een meer zichtbare plek zitten. Deze littekentjes zullen wel zichtbaar blijven. Na een herstelperiode van een paar maanden zijn de huid en onderligggende structuren weer sterk genoeg om eventueel nieuwe gaatjes voor oorbellen door te laten schieten.

Prijzen

Behandeling Prijs
Oorlelcorrectie Enkelzijdig € 350,00 tot € 1600,00
Oorlelcorrectie Tweezijdig € 550,00 tot € 1400,00

Totaal 18 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een oorlelcorrectie, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een oorlelcorrectie en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een oorlelcorrectie. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen gezicht? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Vind een kliniek

Meer dan 42 locaties die deze behandeling aanbieden