Rimpels opvullen met fillers

Vanaf ongeveer ons 25e levensjaar maakt onze huid minder onderhuids bindweefsel en elastine aan. Ook houdt de huid minder vocht vast. De huid wordt dus minder veerkrachtig en verslapt gestaag. Hierdoor ontstaan rimpels.

Roken, stress en uv-straling uit bijvoorbeeld zonlicht versnellen dit proces.

Om het gezicht een voller en jeugdiger karakter te geven, kan een vulmiddel onder de huid worden gespoten. Dit is een goede manier om statische rimpels tegen te gaan. Statische rimpels hangen niet samen met spierbewegingen, maar zijn het gevolg van het verslappen van de huid. Te denken valt aan lijnen op jukbeenderen, wangen en kin of aan het hangen van de mondhoeken.

Rimpels die samenhangen met spierbewegingen (zoals kraaienpootjes rond de ogen, of voorhoofdsrimpels) worden dynamische rimpels genoemd. Deze rimpels laten zich goed behandelen met botox.

Fillers worden ook gebruikt om de lippen weer jong te laten lijken. Daarnaast worden fillers op andere lichaamsdelen toegepast. Een populaire plek is de bovenkant van de hand.

Voorlichtingsfilm van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie over fillerbehandelingen.

Het consult

Voorafgaand aan de behandeling vindt een gesprek plaats tussen jou en de arts over je wensen en verwachtingen. De arts zal informeren naar je medische historie en je medicijngebruik. Zorg ervoor dat je altijd alle medicatie noemt, ook als de medicijnen niet zijn voorgeschreven.

De arts zal tijdens het consult ook je huid beoordelen op behandelbaarheid en maakt met je een plan van behandeling.

Soms zal er een combinatie-behandeling worden voorgesteld, hierbij gebruikt de arts niet alleen fillers maar ook botox om de rimpels te behandelen.

Elsevier 2019 beste kliniek Zorgkaart 2021 beste kliniek Foto 3 boerhaave

Op zoek naar een specialist in fillers?

Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam

Bespreek je persoonlijke situatie en plan gratis een consult in voor een rimpelbehandeling met fillers, bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.

Gratis consult aanvragen Bezoek website
 • De grootste kliniek voor plastische chirurgie in Nederland
 • Elke dag een plastisch chirurg aanwezig
 • Dagelijks open tussen 7:00 en 22:00 uur
 • Door patiënten gemiddeld met een 9,1 beoordeeld
 • Geen wachtlijsten
 • Door Elsevier verkozen tot beste kliniek voor o.a. borstvergroting en ooglidcorrectie

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Type fillers: hyaluronzuurfillers en synthetische fillers

Er zijn veel merken fillers, de meest gebruikte zijn Juvéderm en Radiesse. Deze producten bevatten hyaluronzuur of collageen-stimulerende bestanddelen (synthetische fillers). Fillers verbeteren hiermee de structuur, stevigheid en elasticiteit van de huid. In de tabel hieronder zie je in een oogopslag de verschillen tussen de meest gebruikte fillers. Onder aan deze pagina vind je tabellen met nog veel meer infromatie over de verschillende fillers.

Hyaluronzuurfillers Synthetische fillers
(Commerciële) namen van filler
 • Juvéderm (o.a. VOLIFT, VOLUMA en VOLBELLA)
 • Restylane
 • Perlane
 • Sculptra
 • Radiesse
Werking Hyaluronzuur neemt water op en voegt daarmee volume toe aan de plekken waar het wordt ingespoten. De ingespoten filler voegt direct volume toe en stimuleert daarnaast de aanmaak van nieuw collageen. Bij sommige fillers in deze categorie duurt het even voordat het uiteindelijke effect zichtbaar is.
Effecten Afhankelijk van de filler: 6-12 maanden Tot een jaar zichtbaar, soms langer.
Toepassing
 • Diepere rimpels, zoals de nasolabiale plooi (de lijnen die aan weerszijde van de neus naar de mond lopen).
 • Opvullen van jukbeenderen en wangen

De rimpelbehandeling met fillers

plaatje rimpelbehandeling
De nasolabiale plooi, de lijn die van je neus naar je mond loopt, wordt vaak behandeld met een filler.

De filler wordt geïnjecteerd via een dunne, holle naald. De arts zal het omliggende gebied goed koelen met een ice-pack om zwellingen te voorkomen. Hier gaat ook een verdovend effect vanuit, waardoor in de meeste gevallen de behandeling pijnloos is. Sommige mensen ervaren de behandeling desondanks als pijnlijk, in dat geval kan een verdovende crème worden aangebracht of met een injectie worden verdoofd.

Een behandeling met fillers duurt ongeveer een half uur. Na de behandeling kun je direct naar huis, maar je mag gedurende drie uur na injectie niet over het geïnjecteerde gebied wrijven. Vaak kan niet met één behandeling worden volstaan en moet je nog vervolgbehandelingen ondergaan. Dit is afhankelijk van je huid en het gewenste effect.

Risico’s en complicaties

Veel mensen hebben kort na de injectie last van een lichte zwelling, branderigheid van de huid en jeuk. Meestal trekt dit dezelfde dag nog weg, maar soms houdt dit enkele dagen aan. In een enkel geval ontstaat er een bloeduitstorting. Behandeling met hyaluronzuur is zeer veilig, slechts 0,1% van de behandelde mensen reageert allergisch op dit product. Andere fillers hebben een wat grotere kans op bijwerkingen en allergische reacties.

Het resultaat

Het resultaat is direct zichtbaar en houdt 6 tot 12 maanden aan. De gel wordt niet hard, maar blijft onder de huid zitten en neemt daar de eigenschappen van de huid aan. Het lichaam breekt de gel langzaam af en deze zal uiteindelijk geheel uit het lichaam verdwijnen. Daarna kan het proces worden herhaald.

Fillers en hun toepassing

In onderstaande tabellen vind je gedetailleerde informatie over enkele veel gebruikte fillers.

Hyaluronzuurfillers
(Commerciële) namen van filler
 • Juvéderm VOLUMA
 • Juvéderm VOLIFT
 • Juvéderm VOLBELLA
 • Juvéderm VOLITE
 • Restylane
 • Perlane
Bestanddelen Gel gemaakt van hyaluronzuur Hyaluronzuurdeeltjes, opgelost in een gel
Effecten Tot een jaar zichtbaar Ten minste 6 maanden
Toepassing Juvéderm VOLIFT
 • Gebruikt voor fijne lijnen in het gezicht, bijv. rond de mond, op het voorhoofd, de wangen en rond de ogen (kraaienpootjes)
Juvéderm VOLUMA
 • Diepere rimpels en plooien, zoals een diepe nasolabiale plooi (de lijnen die aan weerszijde van de neus naar de mond lopen).
 • Volume herstellen
Juvéderm ULTRA SMILE
 • Voor het opvullen van de lippen.
Juvéderm VOLBELLA
 • Voor delicate gebieden, zoals rond de ogen en mond.
 • Kan in zeer kleine hoeveelheden worden ingespoten waardoor een zeer subtiel resultaat kan worden bereikt.
Juvéderm VOLITE
 • Speciaal product voor het hydrateren en verhogen van elasticiteit en gladheid van de huid
Restylane
 • Middelmatige tot diepe rimpels en plooien.
 • Soms gebruikt voor het opvullen van lippen.
Perlane
 • Dikker dan Restylane, wordt toegepast bij diepere rimpels en plooien.
 • Opvullen van lippen
Bijwerkingen Zeldzaam. Soms worden roodheid, zwellingen en blauwe plekken waargenomen rond de injectieplek. Zeldzaam. Soms worden roodheid, zwellingen en blauwe plekken waargenomen rond de injectieplek.
Synthetische fillers
(Commerciële) namen van filler Radiesse Sculptra
Bestanddelen Calcium-hydroxy-apatiet opgelost in een gel Synthetisch Poly-Lactisch zuur
Effecten Normaal gesproken 1 jaar. Uit sommige onderzoeken blijkt dat het lichaam collageen aanmaakt rond de ingespoten stof. Hierdoor zou het effect langer zichtbaar kunnen blijven. Tot een jaar zichtbaar.
Toepassing
 • Diepere rimpels, zoals de nasolabiale plooi (de lijnen die aan weerszijde van de neus naar de mond lopen).
 • Opvullen van jukbeenderen
Oorspronkelijk gebruikt bij HIV patiënten om het verlies van vet in het gezicht te corrigeren. Nu ook veel gebruikt als cosmetische filler.
 • Opvullen van de wangen en jukbeenderen.
Bijwerkingen Zeldzaam. Roodheid, zwellingen en blauwe plekken rond de injectieplek. Daarnaast kunnen kleine nodules (cel-knoopjes) ontstaan die in een zeer zeldzaam geval chirurgische moeten worden verwijderd. Sommige patiënten zijn allergisch voor Radiesse. Zeldzaam. Roodheid, zwellingen en blauwe plekken rond de injectieplek. Daarnaast kunnen kleine nodules (cel-knoopjes) ontstaan die in een zeer zeldzaam geval chirurgische moeten worden verwijderd.

Prijzen

Behandeling Prijs
Lippen opvullen met Juvederm € 300,00 tot € 395,00
Lippen opvullen met Restylane € 400,00 tot € 465,00
Juvéderm ultra € 395,00
Juvéderm ultra 2 € 350,00 tot € 395,00
Juvéderm ultra 3 € 375,00 tot € 525,00
Juvéderm ultra 4 € 500,00 tot € 525,00
Juvéderm Smile € 300,00 tot € 395,00
Restylane € 375,00 tot € 525,00
Restylane Perlane € 450,00 tot € 525,00
Restylane Lipp € 520,00 tot € 570,00
Restylane SubQ € 570,00 tot € 900,00
Restylane Vital € 385,00 tot € 425,00
Emervel Volume € 770,00
Emervel Lips € 465,00 tot € 495,00
Radiesse € 210,00 tot € 725,00
Sculptra € 500,00 tot € 700,00

Totaal 8 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een rimpelbehandeling met fillers, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. mij valt opdat als je de eerste keer radiesse inspuit is het mooi maar ik ben in eenpaar klinieken wel 6 keer geweest en na de 2 de keer gaan ze mixen met injextiewater het resultaat zag je niet meer

  Door sandra op

  de eerste keer inspuiten perfect na de 2 de keer wordt het resultaat steeds minder, ze mixen dan ben al 20 jaar aan het inspuiten in mijn gezicht radiesse hyaronzuur en het ging opvallen als ik weer een nieuwe kliniek vond was het super na de 2of derde keer ging het weer hetzelfde dan zie je niks meer Beter elke keer naar een nieuwe kliniek dan mixen ze niet en is het resultaat top bespaard een hoop geld en ergernis

  Mijn tip: ga als je een filler gebruikt steeds naar een nieuwe kliniek dan is het resultaat top ze willen je binnen houden

  Behandeld in amsterdam | Kosten: €600
 2. Heel blij mee

  Door Liesbeth op

  Door vermagering was er veel vet ook in mijn gezicht verdwenen! Dit vond ik echt heel erg. Ik had ook een frons tussen mijn wenkbrauwen. Ik ben heel snel een professioneel geholpen en beer ook heel blij mee! Nu een jaar later is mijn gezicht nog steeds mooi! Nog steeds zijn de filters aanwezig. De frons heb ik wel opnieuw laten doen!

  Mijn tip: Gewoon doen!

  Behandeld in Den Haag | Kosten: €1350

  Fotos

 3. De beste fillerbheandelingen

  Door Lisette op

  Zelf laat ik de rimpels in mijn gelaat al tijden vullen met fillers, bij voorkeur bij een kliniek die de fillers Restylane toedient. Ik ben daar persoonlijk helemaal fan van Restylane omdat die biologisch afbreekbaar is en niet van dierlijke oorsprong is. Toch een fris idee dat er geen dierlijke resten in je lichaam gespoten worden ;) Ik ben altijd even tevreden en het is me nog nooit tegengevallen: het resultaat houdt vaak 10 tot 12 maanden wel aan.

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €650
 4. Beste neuscorrectie

  Door Sarah Malinky op

  Ik ben na lang zoeken, terecht gekomen bij Dr Bart Stubentsky, een zeer professionele dokter die ehct naar je luistert en samen met je kijkt naar de mogelijkheden. Ik ben zeer tevreden met het resultaat

  Mijn tip: Als je twijfelt spring hier eens binnen

  Behandeld in Hilversum | Kosten: €3000
 5. ik heb mijn gezicht terug

  Door Richard op

  Ik heb de pech dat ik al op jonge leeftijd begon met het krijgen van lange groeven in mijn wangen die dus resulteerde in kuilen.
  Ik kon op een gegeven moment niet meer in de spiegel kijken zonder alleen maar de kuilen in mijn wangen te zien.
  Helaas had/heb ik het geld niet om een facelift te kunnen betalen en leek mijn zaak verloren.
  Tot ik op internet een filmpje tegenkwam over een vloeibare facelift en tja dat was te betalen en gaf mij hoop.
  Ik heb een afspraak gemaakt met Dr Biermans en een uur later was ik verlost van mijn kuilen en was ik een gelukkig mens omdat mijn levensvreugde weer terug was.
  De fillers houden bij mij ongeveer 13 maanden en dan ga ik terug om de behandeling opnieuw te laten doen, ik vind dit de beste oplossing en hier is voor ieder mens gewoon voor te sparen en is geen onbereikbare droom zoals een operatieve ingreep (die ik trouwens nog steeds heel graag zou willen , maar zit er gewoon niet in) .
  Kortom, ik ben dolgelukkig met het verschil in mijn uiterlijk door de restylane fillers.......
  Op de foto zie je heel duidelijk vooral aan de linkerkant wat een diepe kuil er zat en die is nu al 3 jaar weg uit mijn leven :-)

  Behandeld in Amsterdam - Duiven | Kosten: €1000

  Fotos

 6. Weggegooid geld. Schande

  Door Monica op

  Had er een heel jaar voor gespaard. En verheugde me helemaal dat ik eindelijk zou worden verlost van de rimpels rond mijn mond.
  Het heeft er precies 1 week prachtig uit gezien, om heel snel te verdwijnen. En de rimpels rond mijn mond zijn ipv minder, juist dieper geworden.Baal als een stekker. Had ik beter van op vakantie kunnen gaan.

  Behandeld in Almere | Kosten: €350
 7. Filler neuslippenplooi

  Door Barbara op

  Ik had last van asymmetrische neuslippenplooien. Ik was pas 32 maar ze waren zo duidelijk verschillend dat ik alleen maar naar die rimpel kon kijken. Uiteindelijk een afspraak gemaakt.
  De pijn was net te doen (80 prikjes) maar ik wilde het ook ERG graag. Toen ik het resultaat zag moest ik huilen van blijdschap. Zo mooi!
  Niemand in mijn directe omgeving zag het. Als ik het tegen iemand vertel zeggen ze altijd dat het ze het nooit was opgevallen, maar als ik foto's laat zien van hoe het was geeft iedereen me groot gelijk!
  Mensen die ik een lange tijd niet had gezien zeggen vaak dat ik er zo goed uitzie. Er zijn zelfs mensen die me niet meer gelijk herkennen! Ook heb ik meer aandacht ;-) mijn mond is nu zo mooi geworden dat ik het weer aandurf lippenstift op te doen. Mijn leven is zeker veranderd ! Ik voel me mooi, zekerder en hoef me niet meer te verstoppen. Door dit alles ben ik 7 kilo afgevallen. Kortom: wil je vrede met je spiegelbeeld, doe het gewoon! Ik ben trouwens behandeld met 1ml restylane

  Mijn tip: Doen!!!!!!

  Behandeld in Utrecht | Kosten: €200
 8. Mijn fillers waren super slecht

  Door Phyllis0 op

  Totaal geen resultaat,1500eu in de prullenbak gegooid,niets gehoord na vershillende telefoontjes.

  Mijn tip: Nooit daar naar toegaan,alle botox,fillers enz.worden verdund.

  Behandeld in Antwerpen | Kosten: €1500

  Fotos

 9. nasaalrimpel laten fillen met restylane

  Door Isajah op

  De hyaloronzuur wordt gauw afgebroken door het licham, de volgende keer ga ik voor de synthetische fillers... langer plezier aan de behoorlijke uitgave!

  Mijn tip: gebruik synthetische fillers! bv juvederm

  Behandeld in Düsseldorf DE | Kosten: €390

Totaal: 9 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een rimpelbehandeling met fillers. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen gezicht? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Video's

Hieronder vind je video's over een rimpelbehandeling met fillers. Hiermee krijg je een goede indruk van het proces. Deze (soms Engelstalige video’s) bevatten informatie over de gehanteerde technieken, nieuwe inzichten en voorbeelden van mogelijke resultaten.

video Fillers thumbnail

In deze video legt Drs. H. Hortoglu, als cosmetisch arts verbonden aan Boerhaave Medisch Centrum, uit hoe fillers en botox kunnen worden toegepast.

video Fillers thumbnail

In deze video geeft esthetisch arts Stephan Marks ons uitleg over rimpels en laat hij zien hoe je statische en dynamische rimpels kunt herkennen.

Veelgestelde vragen

 • Een behandeling met fillers is een goede behandeling voor mensen die specifieke gebieden van het gelaat willen verbeteren. Dit kan bestaan uit het opvullen van rimpels, het versterken van de contouren van het gezicht en het voller maken van de lippen. Je komt in aanmerking voor een behandeling met fillers wanneer je 18 jaar of ouder bent en realistische verwachtingen hebt. Ook is het van belang dat de huid enigszins rustig is; een behandeling met fillers na bijvoorbeeld een chemische peeling wordt afgeraden. Wanneer de huid tot rust is gekomen, kan de behandeling alsnog voortgezet worden.

 • Er wordt normaliter onderscheid gemaakt tussen 4 typen fillers:
  - Permanente fillers
  - Niet-permanente fillers
  - Biostimulerende/collageen-aanmakende fillers
  - Fillers gemaakt van lichaamseigen materiaal

  Permanente fillers worden niet afgebroken door het lichaam, maar worden tegenwoordig niet meer gebruikt door de grote hoeveelheden bijwerkingen en complicaties.

  Onder de niet-permanente fillers worden onder andere de hyaluronzuurfillers gerekend. Dit zijn fillers die door het lichaam afgebroken worden en voor een tijdelijke vergroting van het volume zorgen. Voorbeelden van bekende hyaluronzuurfillers zijn onder andere Juvederm en Restylane.

  Daarnaast zijn er de collageen-aanmakende fillers. Hieronder worden ook de synthetische fillers gerekend. Deze werken door een vergroting van het volume, maar zorgen ook voor de aanmaak van collageen. Deze fillers worden ook geheel afgebroken door het lichaam, maar hebben door de verhoogde collageen-aanmaak een langer durend effect. Bekende synthetische fillers zijn bijvoorbeeld Radiesse en Sculptra.

  Fillers gemaakt van lichaamseigen materiaal, zoals Platelet Rich Plasma (gebruikt bij Vampire facelifts) worden verder toegelicht op de pagina Vampire facelift.

 • Welke filler de beste keuze is, ligt aan het effect dat je wenst te verkrijgen. Voor het vullen van wat fijnere lijnen en plooien worden hyaluronfillers aangeraden. Ook voor het opvullen van de lippen is dit de meest geschikte keuze.

  Voor het opvullen van wat diepere lijnen en plooien, en bijvoorbeeld voor het opvullen van wangen en jukbeenderen, zijn synthetische fillers de beste optie.

 • Fillers worden in het gehele gelaat gebruikt om de huid gladder en jonger te laten lijken, maar ook om volume (in bijvoorbeeld de wangen) te herstellen. Naast het gezicht kunnen fillers ook in andere delen van het lichaam gebruikt worden. De handen en de hals zijn hiervan de meest behandelde lichaamsdelen (na het gelaat), maar in principe kunnen fillers ook gebruikt worden voor opvulling van armen, billen, heupen en kuiten. Ook kleine imperfecties (kuiltjes door littekens) kunnen door middel van fillers opgevuld worden.

 • Fillers en botox hebben een zeer verschillende werking. Zo is het doel van de fillers om het natuurlijke volume te herstellen, waardoor de verslapte huid jonger lijkt. Het doel van botox is om bepaalde gezichtsspieren te laten ontspannen, waardoor deze rimpels vervagen.

  De toepassing van botox en fillers ligt dus aan het soort rimpels, welke opgedeeld worden in 2 soorten. Zo zijn er rimpels die voort zijn gekomen uit de verslapping van de huid (statische rimpels), welke behandeld worden door middel van fillers. Voorbeelden hiervan zijn de nasolabiale plooi, maar ook de lijnen op wangen, jukbeenderen, hangende mondhoeken en de kin.

  Rimpels die voortkomen uit bepaalde spierbewegingen worden ook wel dynamische rimpels genoemd, en worden met botox behandeld. Kraaienpootjes rondom de ogen en voorhoofdsrimpels zijn goede voorbeelden van dynamische rimpels.

  Lees ook: Wat is Botox? Wat zijn Fillers? En wat is het verschil tussen beide?

 • Het is van belang om de huid wat rust te gunnen voorafgaand aan de behandeling. Het is dus niet verstandig om een chemische peeling, een laserbehandeling of een andere huidbehandeling in te plannen vlak voor of vlak na de behandeling met fillers. Wanneer de huid weer hersteld en rustig is, kan de behandeling met fillers alsnog uitgevoerd worden.

 • In de meeste gevallen is een behandeling met fillers pijnloos, mede door het koelen van het omliggende gebied met ice-packs (verdovend effect). Wanneer je toch veel last hebt van de pijnklachten, kan een verdovende crème aangebracht worden of kan het gebied lokaal verdoofd worden door middel van een injectie.

 • In principe is het volume-vullende effect van de fillers direct zichtbaar. Veel mensen ervaren de dag van de behandeling echter nog een lichte zwelling van het gezicht, waardoor het uiteindelijke resultaat niet direct goed in te schatten valt. Soms kan dit gezwollen gevoel nog een paar dagen aanhouden, maar meestal lost dit in de eerste 2 dagen geheel op. Het collageen-aanmakende effect van de synthetische fillers komt vaak pas na een paar weken op gang; het uiteindelijke resultaat kan daarom nog veranderen in de eerste 2 maanden.

 • De behandelde gebieden kunnen in de eerste dagen nog wat gezwollen aanvoelen. Toch durven veel mensen zich de dag na de behandeling al te vertonen. Als er tijdens de behandeling een bloedvaatje geraakt is, kan een bloeduitstorting het gevolg zijn. Deze zal na ongeveer een week verdwijnen en wordt vaak niet als extreem hinderlijk ondervonden.

 • Het effect van hyaluronzuurfillers houdt zo'n 6 tot 12 maanden aan, afhankelijk van de precieze soort filler. Synthetische fillers hebben een langer effect; dit effect kan zichtbaar blijven tot een jaar, soms langer. Hoe lang de effecten van de fillers zichtbaar blijven, hangt af van je eigen leefstijl. Zo zullen de effecten bij rokers sneller vervagen dan bij niet-rokers.

 • Het grootste nadeel van een behandeling met fillers is dat het effect niet permanent is. Wil je dit effect behouden, dan zul je vaak na een jaar een nieuwe behandeling moeten ondergaan. Daarbij is er ook een grens van wat mogelijk is. Er kan veel bereikt worden met een filler, maar soms is een chirurgische ingreep toch echt de enige mogelijkheid. De plastisch chirurg kan een goed inzicht geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van een filler.

 • Alternatieven voor een behandeling met fillers bestaan uit een Vampire facelift (ofwel een fillerbehandeling met lichaamseigen materiaal) of een chirurgische ingreep (bijvoorbeeld een facelift).

  Het tegengaan van rimpels en plooien kan tegenwoordig ook worden tegen gegaan met Thermage of Mesotherapie. Tenslotte kun je voor beginnende verslapping ook eens kijken naar een behandeling met (PDO) liftdraadjes of een Featherlift.

  Lees ook:
  Alternatieven voor botox & fillers - mesotherapie, lipofilling & thermage
  Draadlift: V-SOFT Lift met PDO draden - werking & risico's

 • Een behandeling met fillers is relatief veilig. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor, waardoor de kans op een allergische reactie bij hyaluronzuurfillers bijna nihil is. Een allergische reactie op een synthetische filler is nog steeds zeldzaam, maar komt meer voor dan bij een hyaluronzuurfiller.

  Tot slot zijn er risico's die voor alle behandelingen met naalden gelden, namelijk een (zeer) kleine kans op infectie en een kans op het raken van een bloedvaatje. Deze complicaties zijn vaak goed te behandelen, waardoor de algemene gezondheid niet in het geding komt.

Vind een kliniek

Meer dan 28 locaties die deze behandeling aanbieden