Sommige mensen hebben last van overmatige haargroei op ongewenste plekken, terwijl anderen juist liever wat méér haar zouden willen, op hun hoofd bijvoorbeeld.

Voor zowel overmatige als ongewenste haargroei zijn ingrepen beschikbaar, zoals het permanent ontharen met laser. Voor mensen die graag wat méér haar zouden willen, kan een haartransplantatie uitkomst bieden. Op onderstaande pagina's worden alle mogelijkheden besproken.

Ingrepen & behandelingen

HaarStamcel transplantatie

Een HaarStamcel transplantatie is een relatief nieuwe techniek om haren te transplanteren. Op IdealBody.nl lees je alles over deze techniek en de verschillen met een haartransplantatie met FUT of FUE.

Haartransplantatie

Met een haartransplantatie kunnen haren van een goed behaard gebied, bijvoorbeeld de nek of de zijkanten van het hoofd, worden getransplanteerd naar een kalend gedeelte van het hoofd. Er zijn verschillende technieken waarmee de haren getransplanteerd kunnen worden.

Laser ontharen

Heb je last van overbeharing of haar op plekken waar je dat liever niet hebt? Laser ontharen kan een geschikte behandeling zijn om permanent je haren te laten verwijderen. Vergelijk klinieken en kosten in Nederland.

Micro Haar Pigmentatie

Met een Micro Haar Pigmentatie (MHP) behandeling kan de illusie van een hogere haardichtheid of een volledig geschoren hoofd worden gewekt. Bij de behandeling worden met pigmenten 'haartjes' gecreëerd op de hoofdhuid. In de volksmond wordt de behandeling daarom ook wel een stoppeltattoo genoemd.

Wenkbrauwtransplantatie

Mis je je volledige wenkbrauw of een gedeelte van je wenkbrauw door haaruitval? Met een wenkbrauwtransplantatie kun je weer mooie volle wenkbrauwen krijgen.

Wimpertransplantatie

Een verleidelijke blik met lange wimpers? Een wimpertransplantatie kan uitkomst bieden. Lees alles over deze behandeling en de kosten op IdealBody.nl