Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken haartransplantatie. Wat kost een Haartransplantatie?

In Nederland kun je op steeds meer plekken een haartransplantatie ondergaan. Doordat er steeds meer klinieken zijn die haartransplantaties aanbieden, loont het ook meer om prijzen te vergelijken. Op deze pagina kun je de prijzen voor FUT- en FUE-haartransplantaties vergelijken.

Wat bepaalt de prijs van een haartransplantatie?

De kosten voor een haartransplantatie zijn vooral afhankelijk van de hoeveelheid haren die getransplanteerd dienen te worden. Klinieken werken met zogenoemde grafts als eenheid voor transplantatie. Eén graft bevat gemiddeld zo'n 2 tot 3 haren. Hoeveel grafts er in jouw geval nodig zijn is afhankelijk van je wensen en de hoeveelheid haarverlies. Moeten er enkel een paar grafts getransporteerd worden om kleine inhammen op te vullen, dan zul je minder kwijt zijn dan voor het opvullen van een volledig kaal hoofd.

Naast de hoeveelheid haren speelt ook de techniek een rol. Het transplanteren van haren met de FUE-techniek duurt langer en kost daarom ook meer dan een haartransplantatie met de FUT-techniek. Het voordeel van de FUE-techniek is echter dat er geen litteken op t hoofd achterblijft. Dit in tegenstelling tot bij de goedkopere FUT-techniek.

Naast de FUT- en FUE-techniek bestaat er ook nog de HaarStamcel-transplantatie. Bij deze techniek worden haren verdubbeld, oftewel gekloond. Het is de techniek die het meeste tijd kost om uit te voeren en daarmee ook meestal het duurste is.

Hoeveel grafts (haren) heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel grafts iemand nodig heeft wordt meestal gebruik gemaakt van de Norwood Scale. Met deze schaal worden enkele veel voorkomende vormen en stadia van haarverlies weergegeven. Door onderstaande illustraties te vergelijken met je eigen situatie kun je een inschatting maken van hoeveel grafts je ongeveer nodig hebt. In de tabellen hieronder kun je vervolgens een indicatie vinden van de bijbehorende prijs.

Wil je een exacte prijsopgave? Maak dan hieronder een afspraak voor een intake bij een kliniek.

Afbeelding Prijzen en klinieken
Mensen met een type 2 haaruitval hebben last van kleine inhammen. Er zijn weinig Grafts nodig (< 1000).
Illustratie Prijzen en klinieken
Mensen met een type 3 haaruitval hebben last van diepe inhammen. Er zijn ongeveer tussen de 1000 en 1500 Grafts nodig.
Afbeelding Prijzen en klinieken
Mensen met een type 4 haaruitval hebben last van diepe inhammen en dunner wordend haar aan de voorkant. Er zijn ongeveer rond de 1500-2000 Grafts nodig.
plaatje Prijzen en klinieken
Mensen met een type 5 haaruitval hebben last van grote inhammen en tevens kaalheid op de kruin. Er zijn ongeveer 2000 Grafts nodig.
afbeelding Prijzen en klinieken
Mensen met een type 6 kaalheid hebben te maken met snel dunner wordend haar over de gehele kruin. Er zijn ongeveer tussen de 2000 en 2500 Grafts nodig.
illustratie Prijzen en klinieken
Mensen met een type 7 kaalheid zijn over het gehele hoofd kaal aan het worden, of al kaal. Voor het opvullen van de kaalheid zijn vaak meer dan 2500 Grafts nodig.

Haartransplantatie prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een haartransplantatie. Een haartransplantatie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Haartransplantatie FUE Klein (<1000 grafts)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 1975,00
Haartransplantatie FUE Middel (~1500 grafts)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 4725,00
Haartransplantatie FUE Uitgebreid (~2000 grafts)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 5575,00
Haartransplantatie FUE Zeer Uitgebreid (>2500 grafts)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 6300,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een haartransplantatie is een cosmetische behandeling die in principe niet vergoed wordt. In enkele individuele gevallen, of bij zeer uitgebreide aanvullende verzekeringen, kan er sprake zijn van een vergoeding van (een deel van) de kosten.

Gemiddelde prijzen

Behandeling Prijs
Haartransplantatie FUE Klein (<1000 grafts) € 1975,00
Haartransplantatie FUE Middel (~1500 grafts) € 4725,00
Haartransplantatie FUE Uitgebreid (~2000 grafts) € 5575,00
Haartransplantatie FUE Zeer Uitgebreid (>2500 grafts) € 6300,00
Bekijk alle prijzen