Wil je af van ongewenste haargroei en ben je benieuwd wat een laser- of IPL-behandeling kost? Op deze pagina vind je de prijzen voor een ontharingsbehandeling met IPL en laser van alle ZKN-gecertificeerde klinieken in Nederland.
Ook lees je hier meer over de vergoedingen voor laser ontharen. Deze informatie vind je onderaan deze pagina.
Wat kost permanent ontharen?
Het is heel moeilijk om te zeggen wat permanent ontharen precies kost. Dit is namelijk afhankelijk van heel veel factoren.
Er zijn verschillende factoren die een invloed op de prijs van de behandeling hebben:
De omvang van het gebied dat behandeld moet worden.
Het aantal behandelingen dat in jouw geval noodzakelijk is.
Wie de behandeling uitvoert: het salaris van artsen ligt hoger dan het salaris van huidtherapeuten. Dit vertaalt zich direct naar de prijs van de behandeling.
In sommige gevallen vergoed je zorgverzekeraar een deel van de kosten voor laser ontharen. Onderaan deze pagina kun je lezen in welke gevallen dat is.
Vraag een consult aan bij een kliniek voor een indicatie van de behandelkosten voor jouw persoonlijke situatie.
Laser ontharen prijzen vergelijken
Hieronder vind je de prijzen voor een permanente ontharing. Een permanente ontharing is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.
Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.
In veel gevallen wordt een ontharingsbehandeling niet vergoed.
Bij overmatige haargroei in het gezicht bij vrouwen is er vaak wel een (beperkte) vergoeding mogelijk. Deze vergoeding wordt echter niet gedaan vanuit de basisverzekering. Je zult je dus aanvullend moeten verzekeren.
Verder gelden vaak de volgende voorwaarden:
Je hebt voorafgaand aan de behandeling een verwijzing nodig van je huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts. Bij sommige verzekeraars is dit niet nodig en sommige klinieken hebben toestemming gekregen van verzekeraars om zelf de noodzaak van een behandeling in te schatten.
De laser- of IPL-behandeling moet worden uitgevoerd door een BIG-erkende arts of huidtherapeut. Iedere gekwalificeerde zorgverlener in Nederland staat ingeschreven in het BIG-register. Het BIG-register maakt duidelijk wat een zorgverlener wel en niet mag en kan doen.
De behandelaar moet lid zijn van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) Wanneer een huidtherapeut de behandeling uitvoert dan moet hij of zij lid zijn van de NVH.
De behandelaar is geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Heb je een aanvullende verzekering en overweeg je een behandeling voor overbeharing in het gezicht? Vraag dan bij je verzekeraar na of je in aanmerking komt voor een vergoeding. Vaak kunnen klinieken je ook begeleiden en helpen bij het aanvragen van de vergoeding.
Bijkomende kosten
De prijzen op deze pagina zijn per behandeling. Houd er rekening mee dat er vaak meerdere behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat: