Carboxytherapie: tegen donkere kringen onder de ogen & striae

Carboxy, al klinkt het misschien heel chemisch, is simpelweg koolstofdioxide (CO2), een van de meest voorkomende stofjes in ons lichaam en de lucht om ons heen. Bij carboxytherapie wordt met één van de kleinste naaldjes die er zijn koolstofdioxide onder de huid gespoten. Dit koolstofdioxide zorgt voor extra bloedtoevoer en zuurstof naar het behandelde gebied, en stimuleert zo de productie van elastine en collageen. De verbetering van de huid is al snel zichtbaar.

Omdat CO2 een lichaamseigen stof is zijn er vrijwel geen risico’s verbonden aan een carboxy-behandeling.

Voor wie is Carboxytherapie?

Carboxytherapie heeft diverse toepassingen. Carboxytherapie is vooral een aantrekkelijke behandeling voor mensen die vaak last hebben van donkere kringen. Maar ook mensen die zich storen aan hun striae kunnen baat hebben bij een carboxy-behandeling.

Carboxytherapie is minder permanent dan het laten plaatsen van een filler, en wordt door veel mensen als effectiever ervaren dan het laten laseren van de huid. Laseren heeft als bijkomend nadeel dat deze behandeling vooral effectief is voor mensen met een lichte, blanke huid; zij zijn echter niet de enigen die last hebben van donkere kringen of striae.

Het consult

Tijdens het eerste consult is het belangrijk om samen met de behandelaar je probleem uitgebreid te bespreken. Zo kunnen jullie samen de voor jou meest geschikte keus maken uit de lijst met behandelopties die er zijn.

Vaak zal de behandelaar je vragen stellen over je huid. Bijvoorbeeld wat je zelf al geprobeerd hebt om de donkere kringen of striae te verminderen.

Consult bij donkere kringen onder de ogen

Het is belangrijk voor de behandelaar om er achter te komen of je slaappatroon en voedingspatroon een invloed hebben op je kringen, of dat deze altijd in dezelfde mate aanwezig zijn. Je kunt hier dus vragen over verwachten. Omdat donkere kringen onder de ogen onder meer genetisch bepaald zijn is er totaal geen reden om je ongemakkelijk te voelen bij deze vragen. Het is juist positief wanneer de behandelaar je bewust maakt van de verschillende factoren die meespelen in het ontstaan van donkere kringen.

Vergeet niet om je verwachtingen van de behandeling te bespreken. En vraag eventueel voor- en nafoto's van mensen die eerder met carboxytherapie behandeld zijn. Dit zorgt er voor dat je eerlijk wordt geïnformeerd over de effectiviteit van deze behandeling en een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wil je dat de ingreep plaatsvind na het eerste consult, dan is het aan te raden om geen make-up te dragen op en rond de ogen. De make-up is vast gemakkelijk te verwijderen; echter, indien het mogelijk is om deze niet te gebruiken dan bespaart dit jou en de behandelaar kostbare tijd.

De behandeling - carboxytherapie in de praktijk

Behandeling van striae met carboxytherapie.

Het toepassen van carboxytherapie bestaat uit het steriliseren van de huid die behandeld gaat worden. Daarna wordt een zeer dunne naald in de huid geplaatst op verschillende plekken in het te behandelen gebied. Dit wordt door bijna niemand als pijnlijk ervaren.

Verdoving wordt niet vaak toegepast. Dit heeft ook als reden dat verdoving een effect heeft dat is tegenovergesteld aan het effect carboxytherapie: verdoving vermindert de doorbloeding van de huid.

De dunne naald die gebruikt wordt bij carboxytherapie is een zogenaamde holle naald. De naald is met een dun slangetje aangesloten op een machine met een voorraad CO2. De machine zorgt ervoor dat de CO2 wordt vervoerd van de machine naar de naald en vervolgens naar de te behandelen zone.

Door de huid te injecteren met koolstofdioxide wordt het lichaam aangezet meer zuurstof naar het behandelde gebied te transporteren. Ook neemt de bloedtoevoer toe: CO2 verwijdt namelijk de bloedvaten en zodoende de bloedtoevoer naar de huid.

De zuurstof helpt om de huidweefsels te versterken en herstellen en zo donkere kringen en striae tegen te gaan. De extra bloedtoevoer helpt om nieuw collageen en elastine te produceren, en zo een strakkere huid te vormen.

Behandeling tegen donkere kringen onder de ogen

Een carboxy-behandeling tegen donkere kringen onder de ogen duurt meestal niet veel langer dan 5 tot 10 minuten. Het wordt aangeraden om in totaal tenminste 3 behandelingen te ondergaan voor een optimaal resultaat. Hou er rekening mee dat je tussen elke behandeling zo'n 3 tot 4 weken zult moeten wachten.

Behandeling tegen striae

Bij een carboxy-behandeling tegen striae moet je rekening houden met een behandelduur van ongeveer 30 minuten. Het wordt aangeraden om in totaal tenminste 4, en vaak meer behandelingen te ondergaan voor een optimaal resultaat. Vaak zit er tussen de verschillende behandelingen tenminste 1 week wachttijd.

Herstel na een carboxy-behandeling

De meeste mensen ervaren vrijwel direct na de behandeling een sensatie die omschreven wordt als prettig. Maar er zijn ook mensen die een licht branderig gevoel ervaren na de carboxy-behandeling.

Tijdens de eerste minuten na de behandeling is de huid rondom de ogen vaak nog behoorlijk opgezwollen. Ben je behandeld in je gezicht? Om vreemde blikken en/of vragen te ontwijken is het aan te raden ongeveer 10 tot 15 minuten te wachten in een rustige omgeving waar je je niet hoeft in te spannen. Na dit kwartier is de zwelling afgenomen en kun je ook direct weer je normale werkzaamheden hervatten. Als het goed is voel je ook geen pijn.

Het is een goed idee om te controleren in de spiegel of er een juiste injectietechniek is gebruikt. Je kunt dan letten op:

  • Zijn er blauwe plekken aanwezig?
  • Is het volume en de kleur rondom beide ogen gelijk of zie je verschil?

Een goed uitgevoerde carboxy-behandeling laat geen zichtbare sporen achter.

Risico’s en complicaties

De risico’s van een carboxy-behandeling zijn verwaarloosbaar. Dit geldt echter alleen wanneer zij wordt uitgevoerd door een behandelaar met ervaring. Het is belangrijk dat hij/zij luistert naar je wensen en geen snelle beslissingen neemt.

Hoewel complicaties extreem zeldzaam zijn, kan het geen kwaad de twee belangrijkste complicaties te noemen:

  • Een foute priktechniek kan zorgen voor blauwe plekken
  • Een insteriele omgeving en/of naald kan zorgen voor gevaarlijke infecties

Deze complicaties komen slechts bij 1% van de behandelden voor en verdwijnen vaak vanzelf binnen enkele dagen.

Resultaat

De behandeling zorgt bij het merendeel van de mensen voor een duidelijke vermindering van de klachten.

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om ongeveer 3 tot 6 keer terug te komen. Deze afspraken kunnen het beste ingepland worden met tussenpozen van ongeveer een week bij striae en ongeveer 2-3 weken bij een behandeling tegen donkere kringen. Na deze 3 tot 6 behandelingen zullen je donkere kringen of striae niet voor altijd verdwenen zijn. Wel kun je een duidelijke verbetering verwachten.

Bij een carboxy-behandeling tegen striae kun je verwachten dat de huid een stuk strakker zal worden. Ook zal de kleur van de striae verbeteren.

Bij een carboxy-behandeling tegen donkere kringen kun je rekenen op een flinke afname van de donkere kleur. Ook zal de huid onder de ogen strakker worden.

Veel mensen komen terug voor een nieuwe reeks behandelingen met carboxytherapie wanneer zij last krijgen van een seizoensgerelateerde allergie. De lente is hier een goed voorbeeld van; veel mensen zijn allergisch voor pollen. De klachten die horen bij deze allergie dragen bij aan de ontwikkeling van nieuwe donkere kringen. Het is te overwegen om preventief anti-allergische middelen te slikken wanneer je denkt hier last van te gaan krijgen. Deze middelen zijn vrij verkrijgbaar.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een carboxy-behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

  1. Nog geen ervaringen

    Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
    Schrijf de eerste ervaring voor een carboxy-behandeling en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring