Fractional CO2 laser voor huidverjonging en huidverbetering

Door het natuurlijk ouder worden van de huid, krijgen veel mensen last van rimpels en oneffenheden. Ook als je ernstige acne hebt gehad, of veel blootgesteld bent aan zonlicht, raakt je huid beschadigd. Om de huid te verjongen, te verstevigen en egaler te maken, kan gebruik worden gemaakt van een fractionele CO2-laserbehandeling.

Bij een CO2-laserbehandeling worden met een laser die werkt op basis van lichtstralen microscopisch kleine gaatjes in de huid geschoten. Slechts op een klein deel van de huid (een fractie) worden laserstraaltjes afgevuurd. De laserstralen verwijderen het bovenste laagje van de huid, ook wel de epidermis genoemd. Tegelijkertijd wordt de huid onder het huidoppervlak, genaamd de dermis, verhit. Bij het proces komt warmte vrij, waardoor de productie van collageen en elastine in de huid op gang komt. De huid wordt hierdoor steviger en jonger.

Als je last hebt van één van de onderstaande klachten, dan is de fractionele CO2-behandeling wat voor jou:

 • verouderde of door de zon beschadigde huid
 • kraaienpootjes en/of kleine rimpels onder je ogen
 • rimpels op je voorhoofd of om je mond
 • littekens, bijvoorbeeld door waterpokken, acne of een verwonding
 • pigmentvlekken
 • een gele of grijze ondertoon van de huid
 • grote poriën, bijvoorbeeld op de neus

Voor mensen met een donkere huid is een fractionele CO2-laser behandeling minder geschikt. Als alternatief kun je kiezen voor een chemische peeling of (micro)dermabrasie.

Het consult

Tijdens het intakegesprek wordt bepaald welke behandelingsintensiteit voor jouw huidtype geschikt is. Daarom zal het stuk huid dat behandeld zal worden goed onderzocht worden. Ook worden er foto’s gemaakt om het effect van voor- en na de behandeling te kunnen zien.

Om de behandeling te kunnen uitvoeren hoeven geen specifieke voorzorgsmaatregelen te worden getroffen. Wel moet je er op letten dat je voor de behandeling ten minste 8 weken zo min mogelijk aan de zon wordt blootgesteld en niet onder de zonnebank gaat.

Als je wel eens last hebt van een koortslip, moet je dit in het intake gesprek melden aan je arts. De arts zal je dan een middel voorschrijven om een koortslip tegen te gaan.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

De laserbehandeling

Op de dag van de behandeling wordt je huid gereinigd. In sommige gevallen wordt er een uur voor de behandeling een verdovende crème op de huid aangebracht.

Om je ogen te beschermen tegen het laserlicht, krijg je tijdens de behandeling een speciale bril. De laser wordt vervolgens stukje voor stukje over de huid geschoven, waarbij een tikje tegen de huid wordt gevoeld en een branderig gevoel kan ontstaan. Rondom de ogen en de mond kan de procedure wat gevoeliger zijn dan op andere delen van het lichaam.

Om de pijn van de behandeling te minimaliseren, beschikt de laser over een koelsysteem, waarmee koude lucht wordt geblazen over het gebied dat behandeld wordt.

Afhankelijk van de grootte van het gebied dat behandeld wordt, zal de ingreep tussen de 15 en 45 minuten duren.

Herstel na de CO2 laserbehandeling

Als het nodig is wordt de huid na de behandeling goed gekoeld. Hierna mag je normaal gesproken direct naar huis.

De eerstvolgende dagen na de laserbehandeling kan de huid rood zijn en er kan enige zwelling ontstaan. De huid kan aanvoelen alsof deze verbrand is en ook ontstaan er kleine korstjes. De korstjes vallen er na enkele dagen af en maken plaats voor de nieuwe huid.

Na ongeveer een week verdwijnen de huidkorstjes en -velletjes en wordt het resultaat zichtbaar.

Het is belangrijk om na de behandeling de zon en zonnebank te vermijden. Aangeraden wordt de huid minimaal 6 weken goed te beschermen met een zonnebrand van minimaal SPF 30. Hierbij geldt, hoe intensiever de behandeling, hoe langer de bescherming van de huid nodig is.

Over het algemeen zal het resultaat minder goed zijn als je rookt, veel mimiek in je gezicht hebt of de adviezen van de dokter niet goed naleeft.

Risico’s en complicaties

Bij elke medische ingreep bestaat er een kans op complicaties. Bij een fractionele CO2-laserbehandeling treden zelden complicaties op, maar er is altijd een kleine kans op een infectie en overmatige littekenvorming van de huid.

Ook kunnen er door een teveel aan warmte in de huid kleine brandwondjes ontstaan. Hierdoor kan er een tijdelijk kleurverschil in de huid optreden, dat doorgaans na enkele weken/maanden weer wegtrekt.

Resultaat

Enkele dagen na de behandeling zal de huid vervellen en plaatsmaken voor een nieuwe, frissere huid. De collageenvorming die door de behandeling ontstaat, heeft even tijd nodig om op gang te komen. Hierdoor blijft de huid zichtbaar verbeteren over een periode van 4 tot 6 maanden.

Afhankelijk van je wensen en de status van je huid en het gewenste resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Een eventuele vervolgsessie kan plaatsvinden na ongeveer 8 weken.

Het effect van de CO2-laserbehandeling blijft lang zichtbaar. Het is wel belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon om zo lang mogelijk het effect te houden.

In tabel hieronder zie je hoe effectief een CO2-laserbehandeling is, vergeleken met andere populaire huidbehandelingen zoals een chemische peeling en dermabrasie.

  Chemische peeling (TCA) Microdermabrasie CO2 Laserbehandeling Radiofrequentie (eMatrix)
Fijne lijntjes
Pigmentvlekken
Verslapte huid
Onregelmatige huidstructuur
Acne (littekens)
Couperose
Grauwe huid
Grove poriën verkleinen
  Prijzen en kosten Meer informatie Prijzen en kosten Meer informatie Prijzen en kosten  
Dit schema geeft uitsluitend indicaties van de verschillende behandelmogelijkheden weer. De keuze voor en het resultaat van een behandeling is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Prijzen

Behandeling Prijs
Fractional CO2-laser Decolleté € 525,00
Fractional CO2-laser Gezicht € 750,00 tot € 1320,00
Fractional CO2-laser Gezicht + Hals + Decolleté € 1400,00
Fractional CO2-laser Hals € 525,00 tot € 800,00
Fractional CO2-laser Handen € 425,00
Fractional CO2-laser Rond de Mond € 220,00
Fractional CO2-laser Voorhoofd € 425,00 tot € 750,00
Fractional CO2-laser Wangen € 425,00 tot € 770,00

Totaal 5 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een CO2-laserbehandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Eerste laserbehandeling

  Door Mirjam op

  Hoi ik ben 19 jaar en heb al sinds jonge leeftijd last van een ‘spinnetje’ op mijn wang, oftewel: couperose. Zodra ik naar de sauna ga wordt vooral erger, of als ik veel gedronken heb. Ik wil er echt heel graag wat aan doen. En heb het nu één keer laten laseren. Ik moet toegeven dat ik wel ietsjes verschil zag, maar eigenlijk had ik er meer van verwacht. Nu weet ik dat het vaker moet om echt verschil te zien, dus dat wordt even afwachten.

  Mijn tip: Ga voor meerdere behandelingen

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €150

Totaal: 1 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Vind een kliniek

Meer dan 20 locaties die deze behandeling aanbieden