Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken couperose. Wat kost een couperose behandeling ?

Couperose is een ontsierende aandoening die gelukkig vaak wel goed te behandelen is. Op deze pagina vind je de kosten voor een couperose behandeling met laser of IPL. Ook kun je hier gemakkelijk klinieken met elkaar vergelijken.

Wat bepaalt de prijs van een couperose behandeling?

De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van enkele factoren:

 • De omvang van het te behandelen gebied.
  Als slechts een klein huidgebiedje hoeft te worden behandeld dan zijn de kosten lager dan wanneer de couperose over een groot gedeelte van het gezicht aanwezig is.
 • De gekozen behandelmethode.
  Een behandeling met laser is vaak wat duurder dan een behandeling met IPL, dit is vooral het geval wanneer een groot gebied behandeld moet worden.
 • Het aantal behandelingen.
  Vaak is één behandeling al voldoende om een aanzienlijke verbetering te krijgen. Soms zijn echter meerdere behandelingen nodig om de couperose te verwijderen. Hoe meer behandelingen er nodig zijn, hoe hoger uiteindelijk de kosten.

Omdat de prijzen van zoveel factoren afhankelijk zijn, kan pas echt een goede prijsindicatie gegeven worden op het moment dat je tegenover een huidtherapeut of arts zit.

Laser of IPL

Welke behandelmethode het beste is om couperose te verwijderen is afhankelijk van veel factoren. Beide behandelmethodes zijn veilige en effectieve manieren om gesprongen bloedvaatjes te verwijderen.

IPL heeft als voordeel dat er grotere gebieden mee kunnen worden behandeld. Ook is er meestal een iets kleinere kans op blauwe plekken. Het nadeel van IPL is dat de behandeling meestal iets minder effect heeft.

Laser is vooral een geschikte keuze wanneer de bloedvaatjes behoorlijk zichtbaar en wijd zijn. Het nadeel van laser is dat er meestal een langere hersteltijd is en een iets grotere kans op blauwe plekjes.

Couperose prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een couperose behandeling. Een couperose behandeling is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Couperose Laserbehandeling
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 50,00
dermaTeam
Middelburg, Bergen op Zoom
Logo ZKN 8,6 € 140,00
U Clinic
Amsterdam
Logo ZKN 8,2 € 125,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 125,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Utrecht, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch, Ede, Barneveld, Veenendaal
Logo ZKN 7,2 € 30,00
MohsA Huidcentrum
Venray, Eindhoven
Logo ZKN 8,2 € 100,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Behandeling van couperose kan vergoed worden wanneer voldaan wordt aan de volgende strenge eisen:

 • Er is sprake van een aantoonbare lichamelijke functiestoornis van voldoende ernst.
 • De couperose wordt als een verminking beoordeeld.

De eisen zijn zeer streng. Vrijwel niemand krijgt dan ook zijn couperose-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar.