Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken litteken verwijderen. Wat kost een littekencorrectie?

Op deze pagina vind je een overzicht van klinieken waar je een litteken kunt laten verwijderen of vervagen. Ook vind je hier een overzicht van de kosten en prijzen voor het verwijderen van een litteken, en in welke gevallen dit vergoed wordt door de zorgverzekering.

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een littekencorrectie?

De kosten voor het verwijderen of vervagen van een litteken zijn afhankelijk van diverse factoren:

 • Het type behandeling
  Het chirurgisch verwijderen van een litteken kost per behandeling meer dan een laserbehandeling. Wel zijn er vaak meerdere laserbehandelingen nodig voor een optimaal resultaat, terwijl bij een chirurgische behandeling één behandeling meestal volstaat. Naast een chirurgische- of laserbehandeling kun je bij sommige klinieken ook nog kiezen voor dermatografie, hierbij wordt het litteken als het ware gecamoufleerd met een tatoeage. Dit is verreweg de meest arbeids- en tijdsintensieve behandeling en daarmee ook de duurste behandeling.
 • Het aantal littekens en de omvang van de littekens
  Hoe meer littekens en hoe groter de littekens hoe langer de behandeling in principe duurt. Vooral bij een laserbehandeling is de omvang van het te behandelen gebied direct van invloed op de kosten van de behandeling.
 • De kliniek
  Waar je behandeld wordt heeft een grote invloed op de prijs. Hieronder kun je zien dat de kosten van kliniek tot kliniek flink kunnen variëren.

Litteken verwijderen prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een littekencorrectie. Een littekencorrectie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Verfijn resultaten
Litteken verwijderen - Chirurgisch
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 450,00 Consult
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 450,00
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 595,00
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 450,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 875,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 450,00
Litteken verwijderen - Laserbehandeling
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Utrecht, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch, Ede, Barneveld, Veenendaal
Logo ZKN 7,2 € 1000,00
dermaTeam
Middelburg, Bergen op Zoom
Logo ZKN 8,6 € 100,00
Filter op behandeling
Toon Resultaten
Filter op provincie
Toon Resultaten

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Het verwijderen van een litteken wordt alleen vergoed als het litteken lichamelijke klachten geeft, of kenmerken heeft waarbij gesproken kan worden van een lichamelijke verminking. Hierbij gelden vrij strenge regels.

Vergoeding van een littekencorrectie is mogelijk wanneer:

 • Het litteken tenminste een jaar bestaat.
 • Andere therapieën (bijv. corticosteroïdeninjecties of druktherapie) onvoldoende resultaat hebben opgeleverd.
 • Het litteken zorgt voor een aantoonbare lichamelijke functiestoornis.
  Hieronder vallen:
  • Ernstige pijn als gevolg van het litteken.
  • Een beperking bij het bewegen.
  • Verminking.
   Hiervan is sprake wanneer het litteken > 1 cm breed is wanneer dit zich in het gezicht of op de handen bevindt. Of meer dan 2 cm breed en meer dan 10 cm lang wanneer dit zich elders op het lichaam bevindt. De littekens moeten aan deze eisen voldoen én ook nog opvallend van kleur of vorm zijn, wil de verzekeraar overgaan tot een vergoeding. Soms worden meerdere littekens die zich dicht bij elkaar op het lichaam bevinden ook gezien als verminking.

Een verzekeraar vergoed in deze gevallen de littekencorrectie wanneer de arts de verwachting heeft dat een littekencorrectie een forse verbetering van de klachten en/of het uiterlijke aspect van het litteken oplevert. Als dat niet het geval is dan zal de behandeling niet vergoed worden.

Er is geen vergoeding mogelijk wanneer er sprake is van:

 • Trekken van het litteken en/of jeuk.
  Dit wordt niet gezien als een aantoonbare lichamelijke functiestoornis door de verzekeraars.
 • Een hypotrofisch litteken.
  Dit zijn littekens die als het ware een kuiltje in de huid vormen en ontstaan na bijvoorbeeld acne en waterpokken. Voor de behandeling van dit type littekens is vaak wel een vergoeding mogelijk als je hiervoor aanvullend verzekerd bent.

Vergoeding uit de aanvullende verzekering

Ook als je niet voldoet aan de eisen dan is er bij sommige verzekeraars wel een vergoeding mogelijk als je een (uitgebreide) aanvullende verzekering hebt. Vooral de behandeling van acne littekens komt dan vaak in aanmerking voor een vergoeding.