Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een puistjes behandeling.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een puistjes behandeling roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een puistjes behandeling? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt voor een peeling tegen puistjes in aanmerking?

Een peeling kan een effectieve behandeling zijn om puistjes te verwijderen. Een peeling is vooral geschikt als je een vette, gevoelige huid hebt met veel mee-eters. Peelings worden vooral gebruikt voor de behandeling van lichte acne. Als je ernstige acne hebt, kan je beter kiezen voor fotodynamische therapie (PDT). Een peeling kan daarnaast worden afgeraden als je:

 • Psoriasis hebt.
 • Snel littekens krijgt.
 • Bepaalde medicijnen tegen puistjes gebruikt.

Hoe bereid ik mij voor op de peeling?

Voor de behandeling heb je eerst een consult met de arts of huidtherapeut. In dit consult zal bepaald worden of een peeling een passende behandeling voor jou is. Als voorbereiding op de peeling is het soms nodig om de huid klaar te maken. In dat geval krijg je van de arts een crème mee die je twee weken van tevoren moet gaan gebruiken. Daarnaast moet je stoppen met het gebruik van andere middelen tegen puistjes voorafgaand aan de peeling.

Hoe gaat de peeling in zijn werk?

De peeling zorgt ervoor dat de poriën goed gereinigd worden. Het schuurt een klein laagje van de huid af en maakt de poriën tegelijkertijd ook schoon. Op deze manier reinigt het de huid diep. Tijdens de behandeling wordt het gezicht eerst goed schoongemaakt en daarna wordt de peeling aangebracht. Als de peeling zijn werk heeft gedaan, wordt het peelmiddel weer van de huid afgehaald, soms gevolgd door een koud kompres.

Is de behandeling pijnlijk en word ik verdoofd?

Als de peeling op het gezicht aangebracht wordt, kan het een wat branderig of prikkend gevoel geven wat een paar dagen kan aanhouden. Er wordt geen gebruik gemaakt van verdoving of narcose. Je kan dus voor de behandeling gewoon eten en drinken.

Hoe lang duurt de behandeling?

Het is een korte behandeling die nog geen half uur duurt. Na de behandeling mag je meteen weer naar huis.

Wanneer kan ik mijzelf weer vertonen?

Na de peeling kan je nog een branderig gevoel hebben en kan je huid rood, roze of bruin verkleurd zijn. Daarnaast gaat je huid in de dagen na de peeling vaak vervellen. Het kan al met al 6 weken duren voordat je weer een normale huid en huidskleur hebt. Sommige mensen kiezen er voor om de eerste paar dagen vrijaf te nemen van school en/of werk.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

Je kunt gelijk na de behandeling weer aan het werk gaan en hoeft geen rust te houden. Het branderige gevoel trekt na 1 tot 2 dagen weg.

Blijven er littekens achter na een peeling?

Een peeling geeft normaal gesproken geen littekens. Als er na de behandeling complicaties optreden dan kan er echter wel littekenweefsel gevormd worden.

Hoe snel is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is vaak al na de eerste behandeling zichtbaar. Je hebt een strakkere en gladdere huid en je ziet er frisser en jonger uit. Wel blijven er vrijwel altijd wat puistjes achter.

Hoe vaak moet ik de behandeling herhalen?

Er zijn 5 tot 10 behandelingen nodig om een goed resultaat te krijgen. Daarna moet je, als je last blijft houden van puistjes, de behandeling 1 tot 2 keer per jaar herhalen om het resultaat te behouden.

Wat zijn de nadelen van een peeling tegen puistjes?

Er kleven een paar nadelen aan Peelings.

 • Peelings werken vaak niet zo goed tegen ernstige acne.
 • Na de behandeling mag je 6 weken niet in de zon komen of onder de zonnebank gaan.
 • Met een peeling worden meestal niet alle puistjes verwijderd. Er blijven altijd nog wel een paar puistjes achter.
 • De behandeling moet, zo lang als je last blijft houden van puistjes, 1 tot 2 keer per jaar herhaald worden om het resultaat te behouden.

Wat zijn de mogelijke complicaties?

Een peeling is een veilige behandeling met weinig complicaties. De volgende bijwerkingen kunnen optreden:

 • Verkleurde huid
 • Huidirritatie
 • Korstjes
 • Jeuk
 • Pigmentvlekken
 • Kleine littekens door infectie

Wat zijn alternatieve behandelingen om puistjes te verwijderen?

Een alternatieve manier om puistjes te verwijderen is fotodynamische therapie (PDT). Ook kunnen puistjes verdwijnen of minder worden met medicatie voorgeschreven door een arts.

Wat kost een puistjes behandeling?

De kosten van een puistjes behandeling bedragen gemiddeld € 88,75. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.