Thermage - huid liften zonder operatie

Thermage is een niet-operatieve behandeling waarbij door middel van radiofrequente energie (geluidsgolven) de huid strakker en soepeler wordt gemaakt. De behandeling kan worden toegepast op elk lichaamsdeel met een te slappe huid of onderhuidse vetophoping.

Wanneer je ouder wordt, zal je huid natuurlijkerwijs steeds slapper worden. De huid bestaat uit een oppervlakkige laag, de epidermis, en een onderliggende diepere laag, de dermis. In de dermis bevinden zich cellen die collageen vormen. Dit collageen zorgt ervoor dat de huid soepel en strak aanvoelt. Bij een hogere leeftijd wordt er steeds minder collageen gevormd en zal de huid zijn elasticiteit verliezen.

Thermage zorgt ervoor dat het aanwezige collageen wordt samen getrokken en dat de productie van nieuw collageen wordt gestimuleerd. Daarnaast kan thermage er ook voor zorgen dat onderhuids vetweefsel wordt verhit en als het ware wegsmelt.

Het consult

Voor je een thermage behandeling ondergaat, zal je eerst een gesprek hebben met de plastisch chirurg of cosmetisch arts. Hij zal de procedure met je bespreken, maar ook je verwachtingen en eventuele risico’s. Hij zal je vragen naar je algemene gezondheid en uitleggen dat UV-straling (zonlicht), roken en stress factoren zijn die invloed hebben op de collageenvorming, en dus de huidelasticiteit. Het minimaliseren van blootstelling aan deze factoren zal tot een beter resultaat van de thermage behandeling leiden. Je huidtype heeft overigens geen invloed; elk huidtype komt in aanmerking voor een behandeling.

De behandeling - thermage

afbeelding huid
Een thermage behandeling van een been.

Bij een thermage behandeling wordt er met behulp van een soort pen die tegen de huid aan wordt geplaatst, hoogfrequente geluidsgolven in de huid gezonden. De energie die ontstaat, zorgt plaatselijk voor een hoge temperatuur. Deze hitte voel je aan als een intens diepe warmte in de huid, wat een onaangenaam gevoel kan geven.

Het is belangrijk dat je zelf aangeeft of je warmte voelt en of het nog te dragen is. Hier wordt namelijk de frequentie van de golven op afgesteld. Wanneer je geen warmte voelt, is de behandeling vaak niet effectief. Bij een thermage behandeling wordt dan ook geen verdoving gegeven. Om te voorkomen dat de oppervlakkige huid beschadigd, wordt er vooraf een verkoelende gel op de huid gesmeerd en nadien gekoeld.

De behandeling duurt gemiddeld zo’n half uur tot 2 uur, afhankelijk van de grootte van het gebied dat moet worden behandeld.

Zo werkt thermage

Bij een thermage behandeling wordt het lichaamseigen collageen geactiveerd om samen te trekken, wat direct zorgt voor een strakkere huid. Daarnaast wordt het natuurlijke wondgenezingsproces geactiveerd, wat het omliggende weefsel stimuleert nieuw collageen te vormen. Dit nieuwe collageen zorgt op langere termijn voor een strakkere en jong uitziende huid.

De energie die vrijkomt bij thermage heeft ook invloed op het onderhuids vetweefsel. De hitte laat het vetweefsel smelten, waardoor het gemakkelijk wegvloeit. Onderhuidse vetophopingen worden op deze manier direct aangepakt.

Herstel na een thermage behandeling

Na de behandeling zal de pijn (hitte) vrijwel direct verdwijnen. De huid kan nog een beetje vreemd aanvoelen en er rood uitzien, maar dit trekt snel weg. Er is na een thermage behandeling dus geen periode van herstel. Je kunt je dagelijkse werkzaamheden meteen weer oppakken.

Risico’s en complicaties

Aangezien een thermage behandeling geen chirurgische ingreep is en er ook geen gebruik wordt gemaakt van laserstralen of injecties, zijn er weinig risico’s en complicaties. De meest voorkomende zijn:

  • Roodheid
  • Blaren
  • Zwelling

Deze complicaties komen slechts bij 1% van de behandelden voor en verdwijnen vaak vanzelf binnen enkele dagen.

Resultaat

Het te verwachten resultaat van een thermage behandeling is een soepelere en strakkere huid, wat vrijwel direct na de behandeling zichtbaar is. Het liftende effect kan op korte termijn oplopen tot 30%. Na 2-6 maanden zal je pas het eindresultaat zien, want dat is de tijdsperiode die nodig is om nieuw collageen te vormen. Het resultaat blijft gemiddeld zo’n 4 jaar bestaan, waarna het natuurlijke verouderingsproces van de huid zich voortzet. Hierna kan eventueel een nieuwe behandeling worden ondergaan.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een thermage behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

  1. Nog geen ervaringen

    Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
    Schrijf de eerste ervaring voor een thermage behandeling en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring