Grotere borstspieren

Sommige mannen hebben kleine borstspieren en bij andere mannen nemen de borstspier niet voldoende in omvang toe met fitness. Mannen die ontevreden zijn over de grootte van de borstspieren en de contouren van hun torso kunnen een borstspiervergroting ondergaan.

Een borstspiervergroting is een chirurgische ingreep, waarbij de borstspier wordt vergroot door het inbrengen van een implantaat.

Het consult

Voordat je een ingreep ondergaat, heb je eerst een gesprek met de plastisch chirurg. Dit is zowel een informatief gesprek, als een gezondheidscontrole. De plastisch chirurg zal je tijdens het gesprek het een en ander vragen over je gezondheid:

 • Gezondheidsklachten op het moment
 • (Doorgemaakte) ziekten
 • Medicijngebruik
 • Allergieën

Vervolgens zal de plastisch chirurg je wensen en de mogelijkheden met je bespreken. Hij zal je de procedure uitleggen en de risico’s van de ingreep. Daarna bepaalt de plastisch chirurg samen met jou welke implantaten geschikt zijn voor jou.

Borstspiervergroting - de operatie

Illustratie borst
Borstspiervergroting met implantaat. Het litteken valt in de oksel en is hierdoor nauwelijks zichtbaar.

De borstspiervergroting wordt verricht onder volledige verdoving. Nadat je onder volledige verdoving bent gebracht, zal de plastisch chirurg een sneetje maken in de oksel. Hierna wordt er een sneetje in de grote borstspier gemaakt. Vervolgens kan het implantaat onder de grote borstspier geschoven worden.

De chirurg herhaalt de procedure vervolgens bij de andere borst.

De plaatsing van de implantaten wordt vervolgens nog wat aangepast, zodat ze symmetrisch lijken als ze onder de borstpier zitten. Tot slot worden de spier en de huid weer dichtgehecht.

Soms is het nodig om tijdelijk een slangetje achter te laten. Via dit slangetje (een drain) kan dan bloed en vocht worden afgevoerd.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na borstspiervergroting

De operatie zal ongeveer een uur in beslag nemen. Na de operatie wordt een steunverband rond de borstkas aangebracht. Dit om de implantaten te ondersteunen en zwelling tegen te gaan. Als je eenmaal bent bijgekomen van de narcose, kun je vaak dezelfde dag nog naar huis.

Na de operatie kunnen de borstspieren wat gevoelig zijn door zwelling. Ook kunnen er wat bloeduitstortingen zichtbaar zijn. Voor de pijn kun je paracetamol gebruiken. Binnen een week zal de pijn afnemen. Wel kun je een gespannen gevoel op de borst blijven voelen. Dit houdt aan totdat de huid zich heeft aangepast.

Vaak zul je na een week terug moeten komen bij de plastisch chirurg. Hij zal het resultaat bekijken en eventuele hechtingen verwijderen. Verder is het raadzaam de volgende adviezen op te volgen:

 • Houd enkele dagen rust na de ingreep
 • Draag de elastische band 6 weken lang voor een optimaal resultaat
 • Vermijd gedurende enkele weken zware lichamelijk inspanning (zoals intensief sporten en zwaar tillen)

Risico’s en complicaties borstspiervergroting

Elke ingreep brengt risico’s en complicaties met zich mee. Houd bij een borstspiervergroting rekening met het volgende:

 • Infectie
 • Nabloeding
 • Allergische reactie op het implantaat (zeldzaam)
 • Vorming van kapsel rond het implantaat waardoor pijnlijke borsten (3%)
 • Ongelijkheid van de borsten
 • Gevoelige/gevoelloze tepels
 • Het blijven voelen van de randen van de implantaten (vooral bij mensen met een dunne huid)

Resultaat

Het resultaat is niet meteen na de operatie zichtbaar. De zwelling van de borstspieren zal eerst weg moeten trekken. Daarnaast zullen de huid en de spieren van de borst zich eerst aan de nieuwe vorm moeten aanpassen. Het eindresultaat is daarom pas zichtbaar na 3 maanden.

Het litteken dat achterblijft na de operatie, is ongeveer 5 cm groot. Het litteken zit in de oksel, dus is vaak nauwelijks zichtbaar.

Prijzen

Behandeling Prijs
Borstspiervergroting Siliconen-prothese € 4650,00

Totaal 1 ZKN-gecertificeerde kliniek geïndexeerd.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een borstspiervergroting, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een borstspiervergroting en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Vind een kliniek

Meer dan 1 locaties die deze behandeling aanbieden