Bijgewerkt: |

Wat kost een gynaecomastie-behandeling (borstverkleining voor mannen)?

Een gynaecomastie-behandeling kost in Nederland ongeveer 2200 euro, maar er zijn grote verschillen in kosten tussen de klinieken. Zo is een behandeling bij sommige klinieken al mogelijk vanaf ongeveer 1400 euro terwijl andere klinieken meer dan 3000 euro vragen. Op deze pagina kun je de prijzen voor een borstverkleining voor mannen (gynaecomastie) bij Nederlandse klinieken met elkaar vergelijken.

Ook lees je hier in welke gevallen een gynaecomastie behandeling (borstverkleining voor mannen) vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Deze informatie staat onderaan deze pagina.

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs voor een borstverkleining bij mannen?

Wat je betaalt voor een borstverkleining is vooral afhankelijk van het type behandeling: een liposuctie-behandeling of chirurgische correctie.

Is er voornamelijk sprake van vetweefsel in de borst dan zul je waarschijnlijk in aanmerking komen voor een liposuctie-behandeling. Als er vooral veel klierweefsel aanwezig is, dan zal dit moeten worden weggesneden. De keuze voor een behandeling heeft een directe invloed op de prijs. Een liposuctie-behandeling is vaak wat goedkoper dan een chirurgische borstcorrectie.

Verder is de prijs van een gynaecomastie-behandeling onder andere afhankelijk van de bekendheid van de kliniek en de ervaring van de artsen die de ingreep uitvoeren.

Borstverkleining mannen prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een borstverkleining voor mannen. Een borstverkleining voor mannen is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Borstverkleining mannen - Klierschijfexcisie (Gynaecomastie)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 2250,00 Consult
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 2950,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 3350,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 2000,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 3000,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 2750,00
Borstverkleining mannen - Liposuctie (Gynaecomastie)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 1400,00 Consult
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Utrecht, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch, Ede, Barneveld, Veenendaal
Logo ZKN 7,2 € 3500,00
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 2700,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 2350,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 2750,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding voor een borstverkleining bij mannen

Een chirurgische borstverkleining bij mannen wordt vergoed wanneer er sprake is van een medische noodzaak. Het komt niet vaak voor dat een borstverkleining bij mannen medisch noodzakelijk is.

In de volgende gevallen is er sprake van een medische noodzaak voor een borstverkleining bij mannen en is er daarmee een vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk:

  • De borstvorming bestaat voornamelijk uit klierweefsel, en niet uit vetweefsel. Mede hierom wordt een liposuctie-behandeling (het wegzuigen van vet) in principe nooit vergoed. Enkel het wegsnijden van de klierweefselschijf komt in aanmerking voor een vergoeding. Als er naast het weghalen van het klierweefsel ook nog liposuctie plaatsvindt, is voor de liposuctie meestal geen extra vergoeding mogelijk.
  • De borstvorming bestaat langer dan 12 maanden.
  • Er is geen sprake van een onderliggende oorzaak voor de borstvorming, die eventueel behandeld kan worden.
  • Er is sprake van een aantoonbare lichamelijke functiestoornis of verminking:
    • Er is sprake van een lichamelijke functiestoornis bij ernstige pijnklachten die gerelateerd zijn aan het klierweefsel in de borst. Deze klachten hebben een duidelijk aantoonbare impact op het dagelijks functioneren.
    • Er is sprake van een verminking wanneer er een duidelijke vrouwelijke borstvorm aanwezig is. Artsen hanteren hiervoor de Tanner-classificatie. Voor mannen geldt dat ze borstvorming moeten hebben die vergelijkbaar is met Tanner stadium 4 voor vrouwen. Zie de afbeelding hieronder.
Foto Prijzen en klinieken
De Tannerschaal voor borstvorming bij vrouwen wordt gebruikt om te bepalen of mannen in aanmerking komen voor een vergoeding van een borstverkleining. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet er bij mannen sprake zijn van een borstvorming die vergelijkbaar is met Tanner stadium 4 of hoger. (Foto © Michal Komorniczak)

Bij overgewicht - wanneer de BMI hoger is dan 30 - is er meestal geen vergoeding mogelijk. In dat geval zal de patiënt eerst moeten afvallen om in aanmerking te komen voor een vergoeding.