Bijgewerkt: |

Ooglidcorrectie prijzen, vergoedingen & klinieken vergelijken

De ooglidcorrectie is één van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Er zijn zeer veel behandelaars en klinieken die deze behandeling uitvoeren. Op deze pagina kun je de prijzen voor een ooglidcorrectie met elkaar vergelijken. Ook lees je hier in welke gevallen een ooglidcorrectie vergoed wordt door je verzekeraar.

Gemiddelde prijzen

Behandeling Prijs
Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch) € 600,00 tot € 1250,00
Ooglidcorrectie boven- & onderoogleden € 1700,00 tot € 3605,00
Bekijk alle prijzen

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een ooglidcorrectie?

Wat je betaalt voor een ooglidcorrectie is vooral afhankelijk van waar en door wie je de behandeling laat uitvoeren.

In Nederland mogen alle artsen een ooglidcorrectie uitvoeren. Dat betekent dat ooglidcorrecties worden uitgevoerd door diverse gespecialiseerde artsen (onder andere plastisch chirurgen en oogartsen) maar ook door niet-specialisten, bijvoorbeeld cosmetisch artsen.

Over het algemeen geldt dat een ooglidcorrectie die wordt uitgevoerd door een gespecialiseerde arts (bijvoorbeeld een plastisch chirurg of oogarts) meer kost dan een ooglidcorrectie die wordt uitgevoerd door een basisarts (bijvoorbeeld een cosmetisch arts) of huisarts. Dit komt doordat het uurloon van specialisten hoger ligt dan het uurloon van basisartsen en huisartsen.

De achtergrond van de arts hoeft niet perse iets te zeggen over zijn vaardigheid en het uiteindelijke resultaat van een ingreep, maar vaak doet dit dat wel. Van alle medische specialisten die er zijn, zijn vooral plastisch chirurgen en oogartsen opgeleid tot het uitvoeren van operaties aan de oogleden.

Ooglidcorrectie prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een ooglidcorrectie. Een ooglidcorrectie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Verfijn resultaten
Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 600,00 Consult
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 1250,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 800,00
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 750,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 965,00
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 695,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 1225,00
Ooglidcorrectie boven- & onderoogleden
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 1850,00 Consult
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 2200,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 1700,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 2800,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 2850,00
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 1850,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 3605,00
Filter op behandeling
Toon Resultaten
Filter op provincie
Toon Resultaten

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding voor een ooglidcorrectie door de verzekering

Een vergoeding voor een ooglidcorrectie was vroeger behoorlijk normaal. Tegenwoordig gelden er vrij strenge regels om een financiële vergoeding te krijgen van je zorgverzekeraar. Hierdoor moet het grootste deel van de patiënten de ingreep zelf betalen.

Vergoeding voor een boven-ooglidcorrectie uit de basisverzekering

Vanaf 2017 worden ooglidcorrecties bij zwaar overhangende oogleden weer vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden, die aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De oogleden hangen door een aangeboren afwijking of;
  • De oogleden hangen door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren;
  • En er is sprake van een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt door het overhangende ooglid (de onderrand van het bovenooglid moet hiervoor 1 mm of lager boven het centrum van je pupil hangen)

Als je aan deze voorwaarden voldoet dan krijg je de ingreep vaak volledig vergoed uit de basisverzekering.

Klachten als hoofdpijn en een vermoeid of zwaar gevoel zijn nog steeds geen reden voor een vergoeding.

Vergoeding voor een ooglidcorrectie vanuit de aanvullende verzekering

Wanneer je geen recht hebt op een vergoeding vanuit de basisverzekering dan kun je soms aanspraak maken op een gedeeltelijke vergoeding uit de aanvullende verzekering. Diverse zorgverzekeraars hebben namelijk kortingsregelingen en gedeeltelijke vergoedingen vanuit de aanvullende verzekeringen in hun pakket opgenomen.

Vergoedingen zijn vaak alleen mogelijk bij de duurdere aanvullende verzekeringen. De vergoedingen kunnen variëren van 500 euro tot het volledige bedrag.

De eisen om in aanmerking te komen zijn afhankelijk van je verzekeraar en je aanvullende polis. Kijk op de website van je zorgverzekeraar om de voorwaarden te bekijken.

Hoe weet ik of ik recht heb op een vergoeding?

Vaak zul je een aanvraag moeten indienen bij de zorgverzekeraar om er achter te komen of je recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding. Veel aanbieders van ooglidcorrecties helpen hun patiënten bij een dergelijke aanvraag. Bovendien kunnen artsen je een indicatie geven of een vergoeding te verwachten is.

Om voor een vergoeding in aanmerking te komen zal vrijwel altijd een foto van de ogen moeten worden gemaakt en opgestuurd naar de verzekeraar. Veel behandelaars kunnen ondersteuning bieden bij het maken en opsturen van de foto's.

Sommige verzekeraars hebben afspraken gemaakt met privéklinieken en ziekenhuizen. In deze gevallen kun je een afspraak maken voor een consult, waarop de plastisch chirurg ter plekke kan bepalen of je recht hebt op een vergoeding. Zo weet je direct waar je aan toe bent. Informeer bij het ziekenhuis of de privékliniek waar je onder behandeling wenst te gaan naar de mogelijkheden.

Vergoeding voor een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door zorgverzekeraars. Deze operatie wordt als cosmetisch en niet-medisch noodzakelijk gezien. Patiënten zullen dus volledig zelf moeten opdraaien voor de kosten.

De situatie voor 2017

Met het terugkeren van de vergoeding voor ooglidcorrecties in de basisverzekering in 2017 is er sprake van een trendbreuk. In januari 2005 was de boven-ooglidcorrectie juist grotendeels uit het basispakket gehaald. Zorgverzekeraars zagen de ingreep als een cosmetische (mooi-makende) ingreep en vergoedden daarom in verreweg de meeste gevallen niet langer de operatie.

Tussen 2005 en 2011 vergoedden zorgverzekeraars vaak nog wel een ingreep aan de bovenste oogleden, wanneer deze dusdanig hingen, dat het zicht belemmerd werd.

In 2011 werden de regels verder aangescherpt, waardoor tussen 2011 en 2016 vrijwel niemand een vergoeding kreeg voor een ooglidcorrectie. Ook niet wanneer hangende oogleden het zicht ernstig belemmerden.