Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken onderooglidcorrectie. Wat kost een Onderooglidcorrectie?

De onderooglidcorrectie is een vrij populaire ingreep, die door diverse klinieken in Nederland wordt aangeboden. Door het grote aanbod van behandelaars lopen de prijzen nogal uiteen. Een chirurgische onderooglidcorrectie van beide onderoogleden kun je al laten uitvoeren voor minder dan 1000 euro. Maar er zijn ook klinieken die meer dan het dubbele vragen.

Op deze pagina kun je de prijzen voor een chirurgische onderooglidcorrectie vergelijken. Daarnaast vind je hier ook de prijzen voor een onderooglidcorrectie met fillers. Deze ingreep is al mogelijk vanaf een paar honderd euro.

Gemiddelde prijzen

Behandeling Prijs
Ooglidcorrectie onderoogleden (filler) € 900,00
Ooglidcorrectie onderoogleden (chirurgisch) € 1000,00 tot € 2490,00
Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch) € 600,00 tot € 1250,00
Bekijk alle prijzen

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Wat bepaalt de prijs van een onderooglidcorrectie?

Wanneer we spreken over een onderooglidcorrectie dan hebben we het eigenlijk over diverse ingrepen aan de onderoogleden.

Een chirurgische onderooglidcorrectie kan namelijk bestaan uit verschillende handelingen, zoals:

  • Het verwijderen van vet, vocht en huid onder de ogen.
  • Het verwijderen van de huid en het eventueel verplaatsen van het vetweefsel, om een mooiere oogcontour te creëren en te voorkomen dat de ogen er hol uit gaan zien.
  • Het verwijderen van de huid en het vet en eventueel het straktrekken en inkorten van de oogspier (ooglidverstrakking) waardoor de oogvorm mooier wordt.

De meeste klinieken hanteren één prijs voor al deze handelingen, maar er zijn ook klinieken die een meerprijs vragen afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie. Vraag daarom altijd tijdens het consult om een nauwkeurige prijsopgave.

Een andere factor die de prijs van de ingreep beïnvloed is de keuze voor lokale verdoving of narcose. Vrijwel altijd worden ooglidcorrecties onder lokale verdoving uitgevoerd. Mocht je dat zelf graag willen, dan kan de ingreep echter ook onder volledige narcose worden uitgevoerd. Dit zal in de meeste gevallen de prijs van de ingreep met een paar honderd euro verhogen.

De arts die de onderooglidcorrectie uitvoert

In Nederland mag elke arts een ooglidcorrectie uitvoeren als hij of zij denkt daartoe in staat te zijn. Daardoor worden in Nederland ooglidcorrecties uitgevoerd door zowel huisartsen, oogartsen, dermatologen als plastisch chirurgen.

De achtergrond van de arts hoeft niet perse iets te zeggen over de kwaliteit van de ingreep, maar vaak doet dit dat wel. Vooral plastisch chirurgen en oogartsen hebben vaak veel ervaring met het opereren rond het oog en kennis van de anatomie van het oog.

De achtergrond en opleiding van de arts die de onderooglidcorrectie uitvoert heeft vaak ook een invloed op de prijs. Er zijn in het verleden diverse verhalen geweest van bijklussende huisartsen die voor een stuntprijs ooglidcorrecties uitvoerden. Vaak zorgde dit voor problemen. Dat is waarom wij er voor hebben gekozen om op IdealBody.nl alleen klinieken met het ZKN-keurmerk op te nemen. Dit geeft een betere garantie op goede zorg.

Een andere goede graadmeter voor de kwaliteit van zorg is hoe vaak een arts de ingreep uitvoert. Vraag daarom tijdens het consult altijd aan de arts hoeveel ervaring hij heeft met het uitvoeren van een onderooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Verfijn resultaten
Ooglidcorrectie onderoogleden (filler) (Correctie wallen of donkere kringen)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Elzen Kliniek
Naarden-Vesting
Logo ZKN - € 900,00
Ooglidcorrectie onderoogleden (chirurgisch)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 1000,00 Consult
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 1450,00
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 1310,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 2490,00
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 1200,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 1775,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 2000,00
Ooglidcorrectie bovenoogleden (chirurgisch)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Boerhaave Medisch Centrum
Amsterdam, Utrecht
Afspraak maken Logo ZKN 9,1 € 600,00 Consult
Medisch Centrum Waalre
Waalre
Logo ZKN 8,3 € 800,00
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 1250,00
NCPC
Alphen aan den Rijn
Logo ZKN 9,2 € 750,00
Bergman Clinics
Bilthoven, Amsterdam, Heerenveen, Den Haag, Zwolle, Groningen, Rijswijk, Velp, 's Hertogenbosch
Logo ZKN 7,2 € 965,00
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 1225,00
Kliniek Veldhoven
Veldhoven
Logo ZKN 9,4 € 695,00
Filter op behandeling
Toon Resultaten
Filter op provincie
Toon Resultaten

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door zorgverzekeraars. Deze operatie wordt als cosmetisch en niet-medisch noodzakelijk gezien. Patiënten zullen dus volledig zelf moeten opdraaien voor de kosten.