Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een onderooglidcorrectie.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een onderooglidcorrectie roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een onderooglidcorrectie? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt er voor een onderooglidcorrectie in aanmerking?

Sommige mensen hebben veel last van wallen onder hun ogen, waardoor ze er vermoeid uitzien. Wallen ontstaan door verslapping van de spieren en huid onder de ogen, gecombineerd met ophoping van vocht of vet. Wanneer je je stoort aan de wallen of er veel last van hebt, dan kom je in aanmerking voor een onderooglidcorrectie.

Hoe bereid ik me voor op een onderooglidcorrectie?

Het is belangrijk dat je voor de ingreep je medicatie, allergieën en medische voorgeschiedenis goed met de plastisch chirurg hebt doorgenomen. Hij zal bekijken welke operatiemethode het beste voor jou is.

Daarnaast zal je worden geadviseerd vier tot zes weken van tevoren te stoppen met roken en 24 uur voor de ingreep geen alcohol meer te drinken. Dit om complicaties te voorkomen en de genezing te bespoedigen.

Welke operatiemethodes zijn er?

Er zijn drie verschillende operatiemethodes bij een onderooglidcorrectie. De eerste is de (klassieke) correctie waarbij teveel huid de oorzaak is van de wallen. Er wordt een snede gemaakt net onder de onderste wimpers en de te grote hoeveelheid aan huid wordt weggesneden.

Bij de tweede methode wordt de onderooglidcorrectie aangevuld met het weghalen of verschuiven van vetpockets.

De laatste methode is een combinatie van een onderooglidcorrectie en het straktrekken van het onderooglid.

Naast operatieve methodes kan er ook gekozen worden voor een niet-chirurgische onderooglidcorrectie. In dit geval zullen bijvoorbeeld fillers in de onderoogleden worden geïnjecteerd om volume te creëren op plaatsen waar dit gewenst is.

Hoe lang duurt de ingreep?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 minuten, afhankelijk van welke (operatie)methode er toegepast wordt. Wanneer een onderooglidcorrectie wordt gecombineerd met een bovenooglidcorrectie, duurt de behandeling ongeveer 1,5-2 uur.

Hoe word ik verdoofd bij deze ingreep?

De meeste onderooglidcorrecties vinden plaats onder lokale verdoving. Je kan binnen een paar uur na de operatie weer naar huis. Het is ook mogelijk de ingreep onder algehele narcose te ondergaan (dagbehandeling). De keuze hangt af van de situatie en jouw persoonlijke voorkeur. Daarnaast is een algehele narcose duurder dan een lokale verdoving.

Is het pijnlijk?

De meeste mensen hebben niet veel pijn na een onderooglidcorrectie. De ogen zullen direct na de ingreep wel gevoelig zijn en voornamelijk opgezwollen. Pijnstillers zijn meestal niet nodig. Wanneer je toch teveel pijn hebt kun je bijvoorbeeld paracetamol gebruiken.

Hoelang is het herstel?

Direct na de correctie zullen de oogleden blauw en opgezet zijn. Dit verdwijnt geleidelijk en duurt meestal niet langer dan 2-3 weken. Na 5-7 dagen worden de hechtingen verwijderd en mag je weer make-up gebruiken.

Wat mag ik wel en niet doen vlak na de ingreep?

Om zwelling van de oogleden te voorkomen is het verstandig de ogen te koelen met een koud nat washandje of een ijsbril en het hoofd hoog te houden. Bijvoorbeeld met een extra kussen als je gaat slapen. Het is verstandig om extra druk op de oogleden, zoals bij bukken, persen of zwaar tillen, te voorkomen.

Zijn er vaak complicaties bij een onderooglidcorrectie?

Complicaties zoals nabloeding, vochtophoping, gevoelloosheid en het niet kunnen openen en sluiten van de ogen komen veel voor. Deze complicaties verdwijnen op korte termijn. Wanneer het onderooglid te strak is getrokken of er een te grote asymmetrie (scheefheid) tussen beide oogleden bestaat is er soms een tweede ingreep nodig.

Blijven er littekens achter bij een onderooglidcorrectie?

De snede die wordt gemaakt bij een onderooglidcorrectie, is precies onder de oogharen van het onderooglid of aan de binnenkant van het oog. Deze locaties zorgen ervoor dat je uiteindelijk bijna niks ziet van het litteken.

Wordt een onderooglidcorrectie vergoed door de verzekering?

Een onderooglidcorrectie wordt door de meeste zorgverzekeringen niet vergoed, omdat er vaak geen medische noodzaak is. Het is wel raadzaam om bij je eigen zorgverzekeraar goed na te vragen wat wel en niet onder jouw verzekering valt.

Bekijk ook: Vergoeding voor ooglidcorrectie? In deze gevallen vergoed je verzekering de operatie.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

De kosten van een onderooglidcorrectie bedragen gemiddeld € 1386,97. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.