Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een wenkbrauwlift.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een wenkbrauwlift roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een wenkbrauwlift? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt er in aanmerking voor een wenkbrauwlift?

Wanneer de huid rond en boven de oogleden is uitgerekt, kan het over de ogen heen gaan hangen. Sommige mensen kunnen hierdoor minder goed zien, bij anderen geeft het een vermoeide, ouder uitziende en sombere uitstraling. Een wenkbrauwlift kan een uitkomst bieden voor deze klachten.

Hoe bereid ik me voor op een wenkbrauwlift?

Voordat je een wenkbrauwlift ondergaat, zal je eerst een gesprek hebben met de plastisch chirurg. Hij zal bekijken welke behandelingsoptie het beste voor je is. Daarnaast bespreekt hij de procedure en het te verwachten resultaat. Wanneer je bloedverdunnende medicijnen gebruikt, zal je deze een paar dagen voor de ingreep moeten stoppen. Het is ook verstandig om (tijdelijk) te stoppen met roken om de wondgenezing te bevorderen.

Welke verschillende behandelingsopties zijn er?

Een wenkbrauwlift kan op drie verschillende manieren worden uitgevoerd:
- Het verwijderen van huid vlak boven de wenkbrauw of halverwege het voorhoofd. (klassiek). Deze methode is het meest geschikt voor mensen die al rimpels in het voorhoofd hebben, zodat het litteken niet opvalt.
- Het verwijderen van huid bij de haargrens. (voorhoofdslift) Deze methode is geschikt voor mensen die geen opvallende rimpels hebben in het voorhoofd.
- Het liften van huid door middel van endoscopie (kijkoperatie), zonder hierbij huid te verwijderen.

Wat voor verdoving krijg ik bij een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift wordt meestal onder lokale verdoving gedaan. Als je toch graag in slaap wilt zijn tijdens de ingreep, kan je kiezen voor sedatie. Dit gaat hetzelfde als bij algehele narcose, maar je slaapt dan minder diep. Bij de kijkoperatie wordt er vaak gekozen voor algehele narcose.

Blijven er littekens achter na een wenkbrauwlift?

Ja, na een wenkbrauwlift zullen er altijd kleine littekens achterblijven, maar het is afhankelijk van de gekozen behandeling hoeveel je hiervan ziet. Wanneer er wordt gekozen voor de klassieke behandeling, waarbij huid is weggesneden boven de wenkbrauw, dan zal er een litteken van ongeveer 5 cm op het voorhoofd zitten. Deze behandelmethode wordt alleen gekozen als het litteken precies op de plaats van een rimpel kan vallen. Bij een voorhoofdslift zal je nauwelijks iets zien van het litteken, want deze valt precies achter de haargrens. De haren vallen over het litteken heen. De kijkoperatie geeft de minste littekens, omdat er slecht een paar kleine sneetjes worden gemaakt. Deze sneetjes vallen daarnaast ook achter de haargrens.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren de behandeling niet als pijnlijk. Een aantal dagen na de wenkbrauwlift zal de huid op het voorhoofd wat gezwollen en gespannen aanvoelen. Je kunt dan ook last hebben van hoofdpijn.

Moet ik worden opgenomen voor de behandeling?

Alleen voor de kijkoperatie moet je een of twee dagen worden opgenomen. De overige behandelmethoden vinden poliklinisch plaats en duren ongeveer een uur. Je kan enkele uren na de ingreep weer naar huis.

Kan ik iets doen tegen de pijn?

Je kunt de pijn en zwelling tegengaan door een aantal dagen na de ingreep de oogleden en het voorhoofd te koelen. Dit kan je doen met koude compressen of een ijsbril (verkrijgbaar bij de drogisterij). Ook is het verstandig drukverhogingen op het hoofd, zoals vooroverbuigen, persen etc. te vermijden. Meestal is pijnstillende medicatie niet nodig.

Hoe lang duurt het herstel?

De zwelling die ontstaat na de ingreep, trekt meestal na 1-2 weken vanzelf weg. Blauwe plekken boven de wenkbrauwen kunnen iets langer aanwezig zijn, maar zijn vaak na 3-4 weken niet meer zichtbaar. De hechtingen worden na 5-7 dagen verwijderd en de nietjes (gebruikt bij een kijkoperatie) na 1-6 weken.

Kan ik meteen weer aan het werk na een wenkbrauwlift?

De eerste dagen na de wenkbrauwlift zal je even rustig aan moeten doen, zodat het lichaam tijd heeft om te herstellen. Daarna kun je rustig je dagelijkse bezigheden, zoals werken en sporten, weer oppakken. Bij een kijkoperatie wordt je vaak een aantal dagen opgenomen, waardoor het herstel iets langer kan duren.

Zijn er vaak complicaties na een wenkbrauwlift?

De meest voorkomende complicaties direct na een wenkbrauwlift zijn dikke, blauwe en gezwollen oogleden, die het zicht kunnen belemmeren, veranderd gevoel op het voorhoofd, infectie of bloeding. Op langere termijn kunnen verdikte littekens en asymmetrie van de wenkbrauwen voorkomen. De kans hierop is echter klein.

Wat is het resultaat? Wanneer kan ik deze verwachten?

Het definitieve resultaat kan je verwachten na ongeveer 6 maanden en zal voor langere tijd blijven. De wenkbrauwen zullen omhoog getrokken zijn, waardoor je er minder vermoeid uitziet en/of je zicht niet meer wordt belemmerd. In enkele gevallen moet er een nieuwe ingreep worden gedaan, omdat de huid en spieren verder verslappen.

Wat zijn de kosten van een wenkbrauwlift en wordt de ingreep vergoed?

Een wenkbrauwlift kost gemiddeld zo’n 2250 euro. De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten niet, maar het is altijd verstandig het even na te vragen bij je eigen verzekeraar.

Is er een alternatief voor een wenkbrauwlift?

Een alternatief voor de wenkbrauwlift is de bovenooglidcorrectie. Echter de meeste mensen hebben deze ingreep al ondergaan en kiezen als tweede optie voor een wenkbrauwlift. Je kan ook kiezen voor een combinatie van een wenkbrauwlift met ooglidcorrectie. Daarnaast kunnen ook injectables, zoals botox en hyaluronzuur, worden gebruikt om de wenkbrauwen (tijdelijk) te liften.

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift bedragen gemiddeld € 1178,31. Kijk voor meer informatie en de prijzen per behandelmethode op de prijzenpagina.