Vollere en langere wimpers met wimperextensions

Mooie volle wimpers zonder mascara? Dat kan. De schoonheidsspecialiste kan bestaande wimpers langer maken met een kunstwimper. Deze is doorgaans gemaakt van nertsenhaar of natuurlijke/synthetische zijde. Meestal worden bij deze behandeling de wimperharen van het bovenste ooglid verlengd.

Het verlengen van wimpers kan op twee manieren:

 • Per wimperhaar (individuele wimperverlenging)
 • Verlenging met trosjes

Wimperverlenging met wimperextensions - de behandeling

Aan de behandeling gaat een kort gesprek met de schoonheidsspecialiste vooraf. Zij zal informeren naar de gewenste lengte en kromming van de wimpers. Ook zal ze informeren naar eventuele allergieën.

Het is belangrijk dat alle make-up de avond voorafgaand aan de behandeling is verwijderd. Het wordt aangeraden om hiervoor geen oliehoudende producten te gebruiken.

Contactlenzen mogen tijdens de behandeling niet worden gedragen.

Individuele wimperverlenging

De schoonheidsspecialiste plakt eerst de wimperharen van het onderste ooglid af met een speciale witte pleister. Deze kan gemakkelijk worden verwijderd, zonder dat de wimperharen beschadigen. Het aanbrengen van deze pleister is noodzakelijk om te voorkomen dat de verkeerde haren worden verlengd. Door een witte pleister te gebruiken worden de donkere wimperharen ook beter zichtbaar voor de specialiste.

Nadat de pleister is aangebracht wordt het bovenste ooglid gesloten. Eventueel wordt dit ooglid met een pleister of een stukje tape beplakt. Zo wordt voorkomen dat iemand door te knipperen de behandeling hindert. De wimperharen worden daarna gereinigd met alcohol. Daarmee wordt talg en eiwit van de wimperhaar verwijderd, zodat de lijm waarmee de extensions worden aangebracht goed hecht aan de wimperhaar.

Als de wimperharen schoon zijn, kunnen de extensions worden aangebracht. Dit gebeurt met een speciale formaldehydevrije lijm die getest is op allergieën. Met een kwastje brengt de specialiste de lijm aan op de wimperhaar. Daarna brengt zij met een pincet de wimperextension aan op de met lijm ingesmeerde wimperhaar. De lijm is sneldrogend, dus de wimperextension zit direct vast.

Wanneer alle wimperharen van een ooglid zijn verlengd, wordt bovenstaand proces herhaald op het andere ooglid.

illustratie wimperverlenging
Je kunt ook zelf wimperextensions aanbrengen. Dit zal in de meeste gevallen echter een minder goed resultaat geven dan een professionele wimperextension-behandeling.

Het wordt aanbevolen om na 3 tot 4 weken een re-fill-behandeling te laten doen. Door de groeicyclus verliest iedereen om de zoveel tijd wimperharen en daarmee ook de extensions. De groeicyclus van een gemiddelde wimperhaar is 6 weken.

De wimperextensions kunnen ook worden verwijderd. Hiervoor wordt een speciale remover gebruikt, zodat de wimperharen niet beschadigen. Het proces is dus volledig omkeerbaar.

Duur: 90-120 minuten, afhankelijk van het aantal wimperharen per ooglid.

Wimperverlenging met trosjes

Deze methode is wat minder precies en daarom goedkoper dan de bovenstaande methode. In plaats van iedere wimperhaar apart te verlengen, wordt er een trosje kunstwimpers op de eigen wimperharen gelijmd.

Ook hier wordt de onderste wimperlijn afgedekt met een pleister en het bovenste ooglid gestabiliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde formaldehydevrije lijm.

Duur: 30-40 minuten.

Na de wimperextension-behandeling

Direct na de behandeling kan men weer lenzen of een bril dragen.

De lijm heeft 24 uur nodig om uit te harden. Blijf daarom gedurende die tijd uit de buurt van warmtebronnen, zoals CV, zonnebank en sauna. Ook moet worden voorkomen dat de extensions nat worden als de lijm nog niet is uitgehard.

Voor het beste resultaat is het verstandig geen mascara op de extensions aan te brengen. Doet men dit toch, dan is een product op waterbasis het beste (vermijd oliehoudende producten, anders laat de lijm los). Breng daarom nooit waterproof-mascara aan. Ook reinigingsproducten of oogcrèmes waarin olie is verwerkt moeten worden vermeden.

Gebruik geen krultang en maak geen horizontale wrijfbewegingen over de wimpers, enkel rollende bewegingen van boven naar beneden.

Risico’s en complicaties

De risico’s zijn vrijwel nihil. Er is weinig bekend over allergische reacties op wimperextensions tijdens het aanbrengen. Na applicatie is het grootste risico dat een wimper breekt.

Het resultaat

Het resultaat is direct na de ingreep zichtbaar. Je hebt vollere en langere wimpers die je ogen op een positieve manier accentueren.

De meeste vrouwen zijn zeer tevreden met de ingreep.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een wimperverlenging, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een wimperverlenging en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Veelgestelde vragen

 • Als je langere en vollere wimpers wilt, dan kan je voor een wimperverlenging met wimperextensions in aanmerking komen. Als je heel weinig of geen wimpers hebt, kan je beter kiezen voor een wimpertransplantatie.

 • Voorafgaand aan de behandeling heb je een gesprek met de schoonheidsspecialiste. Met haar zul je je wensen bespreken over de lengte en de kromming van de wimpers. De avond voorafgaand aan de behandeling moet je alle make-up verwijderd hebben. Het liefst niet met oliehoudende producten. Tijdens de behandeling kun je geen contactlenzen in hebben.

 • Meestal wordt voor de wimperextensions gebruik gemaakt van nertsenhaar of natuurlijk/synthetisch zijde.

 • Wimpers kunnen op twee manieren verlengd worden: per wimperhaar of met trosjes haar. Eerst worden de onderste wimpers afgeplakt met een witte pleister. Deze pleister wordt na de behandeling weer verwijderd zonder beschadiging van de wimpers. Daarna wordt het bovenste ooglid gesloten en soms ook afgeplakt om te voorkomen dat je ooglid beweegt tijdens de behandeling. Vervolgens worden de bovenste wimperharen gereinigd met alcohol, zodat de lijm goed blijft plakken. Als de wimpers schoon zijn, wordt er met een kwastje wat lijm op de wimperhaar gedaan, waarna er een extension opgeplakt wordt. Als je gekozen hebt voor wimperverlenging met trosjes wordt er een trosje nieuwe wimpers op de eigen wimpers gelijmd.

 • De ingreep is niet pijnlijk en een verdoving is dus niet nodig.

 • Bij een wimperverlenging per wimperhaar is de duur van de behandeling afhankelijk van hoeveel wimperharen je hebt. Doorgaans duurt deze behandeling 90-120 minuten. Een wimperverlenging met trosjes gaat wat sneller en duur tussen de 30 en 40 minuten.

 • Gelijk na de behandeling mag je weer een bril of lenzen dragen. De lijm heeft 24 uur de tijd nodig om uit te harden en daarom mag je ze de eerste dag niet warm (denk aan de sauna of zonnebank) of nat laten worden. Mascara is niet goed voor de extensions. Mocht je dit toch willen gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor een product op waterbasis (dus geen waterproof mascara). Oliehoudende producten worden afgeraden, omdat dit ervoor kan zorgen dat de lijm loslaat.

 • Het resultaat van de wimperverlenging is gelijk na de behandeling zichtbaar. Je zult gelijk vollere en langere wimpers hebben.

 • Het resultaat is niet blijvend. Wimperharen groeien en vallen ook weer uit en daarmee ook de extensions. Daarom wordt er aangeraden om na 3 tot 4 weken een refill-behandeling te doen.

 • De wimperextensions kunnen ook weer verwijderd worden. Dit wordt gedaan met een speciale remover die de wimperharen niet beschadigt.

 • Je kunt jezelf gelijk na de behandeling weer vertonen. Het resultaat is dan gelijk al zichtbaar en er zullen geen littekens achterblijven.

 • Je kunt gelijk na de behandeling weer gaan werken.

 • Wimpers kunnen ook verlengd worden met een wimpertransplantatie. Hierbij worden haren uit het achterhoofd gehaald en die worden getransplanteerd op je ooglid. Dit is in tegenstelling tot de wimperverlenging een meer permanente behandeling.