Mooie volle wimpers zonder mascara? Dat kan. De schoonheidsspecialiste kan bestaande wimpers langer maken met een kunstwimper. Deze is doorgaans gemaakt van nertsenhaar of natuurlijke/synthetische zijde. Meestal worden bij deze behandeling de wimperharen van het bovenste ooglid verlengd.

Het verlengen van wimpers kan op twee manieren:

  • Per wimperhaar (individuele wimperverlenging)
  • Verlenging met trosjes

Wimperverlenging met wimperextensions - de behandeling

Aan de behandeling gaat een kort gesprek met de schoonheidsspecialiste vooraf. Zij zal informeren naar de gewenste lengte en kromming van de wimpers. Ook zal ze informeren naar eventuele allergieën.

Het is belangrijk dat alle make-up de avond voorafgaand aan de behandeling is verwijderd. Het wordt aangeraden om hiervoor geen oliehoudende producten te gebruiken.

Contactlenzen mogen tijdens de behandeling niet worden gedragen.

Individuele wimperverlenging

De schoonheidsspecialiste plakt eerst de wimperharen van het onderste ooglid af met een speciale witte pleister. Deze kan gemakkelijk worden verwijderd, zonder dat de wimperharen beschadigen. Het aanbrengen van deze pleister is noodzakelijk om te voorkomen dat de verkeerde haren worden verlengd. Door een witte pleister te gebruiken worden de donkere wimperharen ook beter zichtbaar voor de specialiste.

Nadat de pleister is aangebracht wordt het bovenste ooglid gesloten. Eventueel wordt dit ooglid met een pleister of een stukje tape beplakt. Zo wordt voorkomen dat iemand door te knipperen de behandeling hindert. De wimperharen worden daarna gereinigd met alcohol. Daarmee wordt talg en eiwit van de wimperhaar verwijderd, zodat de lijm waarmee de extensions worden aangebracht goed hecht aan de wimperhaar.

Als de wimperharen schoon zijn, kunnen de extensions worden aangebracht. Dit gebeurt met een speciale formaldehydevrije lijm die getest is op allergieën. Met een kwastje brengt de specialiste de lijm aan op de wimperhaar. Daarna brengt zij met een pincet de wimperextension aan op de met lijm ingesmeerde wimperhaar. De lijm is sneldrogend, dus de wimperextension zit direct vast.

Wanneer alle wimperharen van een ooglid zijn verlengd, wordt bovenstaand proces herhaald op het andere ooglid.

afbeelding Wimperverlenging
Je kunt ook zelf wimperextensions aanbrengen. Dit zal in de meeste gevallen echter een minder goed resultaat geven dan een professionele wimperextension-behandeling.

Het wordt aanbevolen om na 3 tot 4 weken een re-fill-behandeling te laten doen. Door de groeicyclus verliest iedereen om de zoveel tijd wimperharen en daarmee ook de extensions. De groeicyclus van een gemiddelde wimperhaar is 6 weken.

De wimperextensions kunnen ook worden verwijderd. Hiervoor wordt een speciale remover gebruikt, zodat de wimperharen niet beschadigen. Het proces is dus volledig omkeerbaar.

Duur: 90-120 minuten, afhankelijk van het aantal wimperharen per ooglid.

Wimperverlenging met trosjes

Deze methode is wat minder precies en daarom goedkoper dan de bovenstaande methode. In plaats van iedere wimperhaar apart te verlengen, wordt er een trosje kunstwimpers op de eigen wimperharen gelijmd.

Ook hier wordt de onderste wimperlijn afgedekt met een pleister en het bovenste ooglid gestabiliseerd. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde formaldehydevrije lijm.

Duur: 30-40 minuten.

Na de wimperextension-behandeling

Direct na de behandeling kan men weer lenzen of een bril dragen.

De lijm heeft 24 uur nodig om uit te harden. Blijf daarom gedurende die tijd uit de buurt van warmtebronnen, zoals CV, zonnebank en sauna. Ook moet worden voorkomen dat de extensions nat worden als de lijm nog niet is uitgehard.

Voor het beste resultaat is het verstandig geen mascara op de extensions aan te brengen. Doet men dit toch, dan is een product op waterbasis het beste (vermijd oliehoudende producten, anders laat de lijm los). Breng daarom nooit waterproof-mascara aan. Ook reinigingsproducten of oogcrèmes waarin olie is verwerkt moeten worden vermeden.

Gebruik geen krultang en maak geen horizontale wrijfbewegingen over de wimpers, enkel rollende bewegingen van boven naar beneden.

Risico’s en complicaties

De risico’s zijn vrijwel nihil. Er is weinig bekend over allergische reacties op wimperextensions tijdens het aanbrengen. Na applicatie is het grootste risico dat een wimper breekt.

Het resultaat

Het resultaat is direct na de ingreep zichtbaar. Je hebt vollere en langere wimpers die je ogen op een positieve manier accentueren.

De meeste vrouwen zijn zeer tevreden met de ingreep.

Klinieken en kosten

Op dit moment hebben wij geen klinieken geïndexeerd die een wimperverlenging aanbieden.