Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een wimperverlenging.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een wimperverlenging roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een wimperverlenging? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt er voor een wimperverlenging in aanmerking?

Als je langere en vollere wimpers wilt, dan kan je voor een wimperverlenging met wimperextensions in aanmerking komen. Als je heel weinig of geen wimpers hebt, kan je beter kiezen voor een wimpertransplantatie.

Hoe bereid ik me voor op een wimperverlenging?

Voorafgaand aan de behandeling heb je een gesprek met de schoonheidsspecialiste. Met haar zul je je wensen bespreken over de lengte en de kromming van de wimpers. De avond voorafgaand aan de behandeling moet je alle make-up verwijderd hebben. Het liefst niet met oliehoudende producten. Tijdens de behandeling kun je geen contactlenzen in hebben.

Waarvan zijn de wimperextensions gemaakt?

Meestal wordt voor de wimperextensions gebruik gemaakt van nertsenhaar of natuurlijk/synthetisch zijde.

Hoe gaat de wimperverlenging in zijn werk?

Wimpers kunnen op twee manieren verlengd worden: per wimperhaar of met trosjes haar. Eerst worden de onderste wimpers afgeplakt met een witte pleister. Deze pleister wordt na de behandeling weer verwijderd zonder beschadiging van de wimpers. Daarna wordt het bovenste ooglid gesloten en soms ook afgeplakt om te voorkomen dat je ooglid beweegt tijdens de behandeling. Vervolgens worden de bovenste wimperharen gereinigd met alcohol, zodat de lijm goed blijft plakken. Als de wimpers schoon zijn, wordt er met een kwastje wat lijm op de wimperhaar gedaan, waarna er een extension opgeplakt wordt. Als je gekozen hebt voor wimperverlenging met trosjes wordt er een trosje nieuwe wimpers op de eigen wimpers gelijmd.

Is de ingreep pijnlijk en word ik verdoofd?

De ingreep is niet pijnlijk en een verdoving is dus niet nodig.

Hoe lang duurt een wimperverlenging?

Bij een wimperverlenging per wimperhaar is de duur van de behandeling afhankelijk van hoeveel wimperharen je hebt. Doorgaans duurt deze behandeling 90-120 minuten. Een wimperverlenging met trosjes gaat wat sneller en duur tussen de 30 en 40 minuten.

Waar moet ik na de behandeling rekening mee houden?

Gelijk na de behandeling mag je weer een bril of lenzen dragen. De lijm heeft 24 uur de tijd nodig om uit te harden en daarom mag je ze de eerste dag niet warm (denk aan de sauna of zonnebank) of nat laten worden. Mascara is niet goed voor de extensions. Mocht je dit toch willen gebruiken, dan kun je het beste kiezen voor een product op waterbasis (dus geen waterproof mascara). Oliehoudende producten worden afgeraden, omdat dit ervoor kan zorgen dat de lijm loslaat.

Wanneer is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat van de wimperverlenging is gelijk na de behandeling zichtbaar. Je zult gelijk vollere en langere wimpers hebben.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar?

Het resultaat is niet blijvend. Wimperharen groeien en vallen ook weer uit en daarmee ook de extensions. Daarom wordt er aangeraden om na 3 tot 4 weken een refill-behandeling te doen.

Kunnen de extensions ook weer verwijderd worden?

De wimperextensions kunnen ook weer verwijderd worden. Dit wordt gedaan met een speciale remover die de wimperharen niet beschadigt.

Wanneer kan ik mijzelf weer vertonen?

Je kunt jezelf gelijk na de behandeling weer vertonen. Het resultaat is dan gelijk al zichtbaar en er zullen geen littekens achterblijven.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

Je kunt gelijk na de behandeling weer gaan werken.

Wat zijn alternatieve manieren om wimpers te verlengen?

Wimpers kunnen ook verlengd worden met een wimpertransplantatie. Hierbij worden haren uit het achterhoofd gehaald en die worden getransplanteerd op je ooglid. Dit is in tegenstelling tot de wimperverlenging een meer permanente behandeling.