Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken besnijdenis. Wat kost een Besnijdenis?

Op deze pagina vind je informatie over de prijzen en kosten van een besnijdenis bij klinieken in Nederland.

Prijzen voor een besnijdenis zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn ervaren artsen en klinieken met een goede reputatie vaak duurder. Daarnaast zijn de kosten ook afhankelijk van het feit of het bij een jong iemand (bijv. t/m 16 jaar) wordt uitgevoerd, of bij een volwassen iemand.

Ook het soort arts maakt uit. Huisartsen mogen in Nederland besnijdenissen uitvoeren. Vaak hanteren zij lagere tarieven dan gespecialiseerde artsen.

Vergoedingen

Een aantal verzekeraars in Nederland vergoeden de kosten van een besnijdenis om religieuze redenen geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Onderaan deze pagina lees je in welke gevallen een besnijdenis wordt vergoed uit de basisverzekering.

Besnijdenis prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een besnijdenis. Een besnijdenis is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Besnijdenis (Circumcisie)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Andros Mannenkliniek
Arnhem, Amsterdam, Baarn, Den Haag, Maastricht
Logo ZKN 8,8 € 400,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Of een besnijdenis vergoed wordt is afhankelijk van de reden voor de besnijdenis.

De reden voor de besnijdenis: religieus of cosmetisch
Een besnijdenis vanwege religieuze of cosmetische reden wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering maar soms wel uit de aanvullende verzekering.

De reden voor de besnijdenis: medisch-noodzakelijk
Vanaf 2017 worden medisch-noodzakelijke besnijdenissen vergoed vanuit de basisverzekering. Van een medisch-noodzakelijke besnijdenis kan bijvoorbeeld sprake zijn bij phimosis.