Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken vaginaverjonging. Wat kost een Vaginaverjonging?

De term vaginaverjonging wordt gebruikt voor een groep van behandelingen die tot doel hebben een wijde vagina strakker te maken. Op deze pagina kun je de prijzen vergelijken voor de verschillende vaginavernauwende behandelingen die in Nederland worden aangeboden.

Er zijn in Nederland maar weinig klinieken die een vaginavernauwing / vaginaverjonging uitvoeren. Vooral de operatieve correctie (introïtusplastiek) is een specialistische ingreep. Slechts een beperkt aantal chirurgen in Nederland hebben zich in deze ingreep gespecialiseerd.

Tegenwoordig zijn er ook alternatieven voor een operatie vaginavernauwing. Bijvoorbeeld met laser (de FemiLift) of met radiofrequente energie (Viveve). Een mooi resultaat is met deze behandelingen mogelijk, maar minder goed te garanderen dan met een operatieve vaginavernauwing.

Wat bepaalt de prijs van een vaginaverjonging?

Wat je betaalt voor deze ingreep hangt vooral af van de methode waar je voor kiest. Een behandeling met laser of radiofrequente energie is vaak goedkoper dan een operatieve correctie. Het verjongen van de vagina met lasertherapie kan in Nederland bijvoorbeeld al voor minder dan 1000 euro per behandeling. Een operatieve correctie is vaak wat duurder, maar leidt meestal ook tot een grotere tevredenheid.

Daarnaast hangt de prijs meestal af van de uitgebreidheid van de operatie en je wensen. Combineer je een vaginavernauwing bijvoorbeeld met een schaamlipcorrectie, dan zal dit de ingreep wat duurder maken. Hoewel je in dit geval wel vaak een korting zult krijgen.

Vaginaverjonging prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een vaginaverjonging. Een vaginaverjonging is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Operatieve Vaginaverjonging (Vaginavernauwing)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Park Medisch Centrum
Rotterdam
Logo ZKN 9,4 € 2600,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een vaginaverjonging wordt door zorgverzekeraars over het algemeen gezien als een niet-noodzakelijke behandeling. Dat betekent dat de behandeling niet vergoed wordt. Vraag bij twijfel altijd aan je verzekeraar of je in aanmerking komt voor een vergoeding.