Op deze pagina vind je veelgestelde vragen m.b.t. een facings behandeling.

Een cosmetische of plastische ingreep laat je niet zomaar uitvoeren. Ook een facings behandeling roept waarschijnlijk vragen op wanneer je nadenkt over deze ingreep. Vragen zoals: Hoe veilig is het? Is de behandeling pijnlijk? Hoe lang duurt de behandeling? Wanneer is het wat voor mij? En wat zijn de risico's van een facings behandeling? Op deze pagina vind je enkele vaak gestelde vragen.

Heb je een suggestie of nieuwe vraag? Stuur deze dan naar contact@idealbody.nl of gebruik het .

Behandeling-specifieke vragen

Wie komt voor het plaatsen van facings in aanmerking?

De meeste facings worden geplaatst bij volwassen vanwege functionele en/of cosmetische redenen. Deze volwassenen kiezen hier vaak bewust voor en betalen hier ook zelf voor. De reden dat kinderen wat minder vaak te maken krijgen met facings is dat voor hen vaak een correctieve methode zoals een orthodontische behandeling gekozen wordt. Dit past beter bij kinderen omdat hun groeiproces makkelijker te beïnvloeden is.

Hoe lang duurt het plaatsen van facings?

Het plaatsen van facings neemt vaak meer dan 1 consult in beslag. Dit vanwege de grote precisie waarmee facings handmatig geproduceerd worden. Het plaatsen van facings vereist een consult voordat de facings gemaakt kunnen worden. Tijdens dit consult wordt het gebit nauwkeurig bekeken en besproken. Vervolgens moeten de facings digitaal geconstrueerd worden en daadwerkelijk gemaakt worden. Daarna moeten de tanden worden voorbereid op het plaatsen van de facings. Ten slotte zijn er soms follow-up consulten nodig om de vorm van de facing te perfectioneren.

Het kan kortom een aantal dagen in beslag nemen om je gebit helemaal mooi te maken.

Na hoeveel tijd kan ik weer eten?

Het groene licht om te eten krijg je in principe gelijk na de behandeling. Aangeraden wordt om harde voeding zoals lolly's te vermijden.

Na hoeveel tijd kan ik weer gaan werken?

Je kunt direct na de behandeling weer aan de slag.

Is het plaatsen van facings pijnlijk?

De gevoeligheid van de tanden en het tandvlees is voor iedereen anders. Het is dus niet te zeggen of deze behandeling onprettig zal zijn voor jou. Wel is het heel normaal om een verdovende crème te smeren op de gevoelige plekjes; vraag hier dus gerust om als je angstig bent voor pijn tijdens de behandeling.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Als je een goede behandelaar uitkiest dan zal deze gebruik maken van de nieuwste cosmetische materialen. Deze zijn in de afgelopen jaren zo sterk verbeterd dat er eigenlijk gesproken kan worden van een verbetering die zowel kleur- als vormvast is.

Oudere materialen zoals composiet hebben echter ook weer voordelen, zo zijn zij makkelijker te repareren wanneer de facing beschadigd raakt. Bespreek de voor- en nadelen van de verschillende materialen met je behandelaar.

Wat zijn de nadelen van facings?

Facings kunnen alleen geplaatst worden wanneer er een tand aanwezig is om de facing op te plaatsen. Is deze er niet, dan zal er ook geen facing geplaatst kunnen worden. Ook zal er extra aandacht gegeven moeten worden gegeven aan de vorming van tandplak op de randen van de facing.

Welke alternatieven zijn er voor het plaatsen van facings?

Wanneer je doel het witter maken van de tanden is, dan is het laten bleken van je tanden een goed alternatief. Dit kan met doe-het-zelf kits en in behandelcentra. Het grootste verschil tussen thuis bleken en in een kliniek is het gehalte hydroxylperoxide in de pasta die gebruikt wordt.

Een ander alternatief is het laten laseren van het tandvlees, dit kan ook een opvallend sterke verbetering van het uiterlijk van het gebit geven.

Weer een ander alternatief is de meest invasieve behandeling die tot nu toe genoemd is, namelijk het plaatsen van tandimplantaten. Hierbij wordt eerst een chirurgisch materiaal in de kaak en het tandvlees gemonteerd, en daarop wordt vervolgens een perfecte tand geschoven. Tegenover de perfecte tand die dit oplevert staan de hoge kosten. Echter, het grootste nadeel is dat deze behandeling enorm veel expertise vereist; kleine foutjes kunnen zorgen voor een lelijk gebit.