Wittere tanden door tanden bleken

Iedereen wil graag een stralend gebit en een onweerstaanbare glimlach. Veel mensen laten daarom hun tanden bleken om beter voor de dag te komen. Hoewel niet ieder gebit parelwit kan worden, is het wel mogelijk om tanden meerdere tinten lichter te maken.

Hoe wit de tanden kunnen worden, is afhankelijk van de hoeveelheid tandbeen en de kwaliteit van het tandglazuur. Tandbeen groeit ons hele leven door, terwijl het glazuur dunner wordt naarmate we ouder worden.

Per 1 november 2012 is het wettelijk niet langer toegestaan om sterke bleekmiddelen te gebruiken voor het bleken van tanden. Voor consumenten zijn enkel nog bleekmiddelen beschikbaar met een gehalte aan werkzame stof (waterstofperoxide) van 0,1%. Tandartsenpraktijken en bleekklinieken waar een tandarts in dienst is, mogen bleekmiddelen gebruiken met maximaal 6% waterstofperoxide.

Het consult

Wie zijn gebit wil bleken kan dat zelf doen met producten van de drogist, of met hulp van een specialist. Gelet op de nieuwe regels zal dit een tandarts zijn. Deze zal kort de wensen en de aard van de verkleuring bespreken. De behandeling wordt afgestemd op de aard van de verkleuring.

Tanden bleken - de methodes

Er zijn verschillende methodes om tanden te bleken.

Levende tanden: bleeklepel

Levende tanden worden van buitenaf gebleekt met behulp van een bleeklepel. Hiervoor wordt een afdruk van het gebit gemaakt, waarop in het tandtechnisch laboratorium de bleeklepel wordt gemaakt. Dit is een bitje van zachte kunststof, speciaal op maat van het te bleken gebit. Door de precieze pasvorm wordt het tandvlees beschermd tegen de effecten van het bleekmiddel. Dit is verwerkt in een gel die in de bleeklepel wordt aangebracht. Deze wordt gedurende de nacht gedragen.

Het aantal nachten dat de lepel moet worden gedragen is afhankelijk van de mate van verkleuring en de effectiviteit van de gel. Vaak is het echter genoeg om de lepel gedurende twee weken te dragen. Daarna vindt een gesprek met de tandarts plaats. Op basis van dit gesprek kan worden bepaald of de lepel nog langer moet worden gedragen, of dat de behandeling voltooid is.

Zelf tanden bleken met een bleeklepel is ook mogelijk

Bij de drogist zijn bleeklepels verkrijgbaar, maar deze sluiten niet zo precies aan als die van de tandarts. Ook is de gel die bij de drogist verkrijgbaar is minder effectief door het lagere gehalte aan waterstofperoxide. Hierdoor duurt het langer voordat het gewenste effect bereikt is. Zie ook: thuis tanden bleken.

foto tanden
Tanden kunnen worden gebleekt met laser.

Levende tanden: plasmalicht/laser

Bij deze methode wordt de behandeltijd drastisch verkort. Soms tot een minimum van een uur. Eerst worden het tandvlees en de wangen afgedekt. De tanden worden vervolgens ingesmeerd met een bleekgel met een hoge concentratie waterstofperoxide. Daarna worden de tanden belicht met plasmalicht of laser, waardoor het blekend effect van de waterstofperoxide versneld wordt. Gelet op de nieuwe regelgeving zal deze methode in Nederland niet meer worden aangeboden. Buitenlandse klinieken bieden deze methode nog wel aan.

Dode tanden

Door een klap of een wortelkanaalbehandeling kan een tand doodgaan. Bij een dode tand is de zenuw afgestorven, waardoor de tand kan gaan verkleuren. Om deze verkleuring te verhelpen zal de tandarts eerst een opening maken in de dode tand. Vervolgens brengt hij een blekend middel aan in de tand, dat gedurende een aantal dagen moet blijven zitten. Mogelijk brengt de tandarts meerdere keren nieuw bleekmiddel aan. Als de gewenste tint bereikt is, zal de tandarts de tand definitief sluiten met een vulling.

Risico’s en complicaties van het bleken van je tanden

Afhankelijk van de gekozen behandeling zijn er enkele complicaties en risico's verbonden aan het bleken van tanden. Bijvoorbeeld:

 • Schade aan het tandglazuur
 • Lekkende vullingen
 • Blaren in de mond

Het effect van bleekmiddel op het tandglazuur is afhankelijk van de concentratie van het bleekmiddel en de tijdsduur van het bleken. Bij hogere concentraties en langere duur zou het tandglazuur kunnen worden aangetast (de resultaten van verschillende onderzoeken zijn niet eenduidig). Die aantasting heeft tot gevolg dat de oppervlakte van het glazuur poreus wordt. Dit is niet ernstig en ook niet met het blote oog waarneembaar. Het heeft wel tot gevolg dat kleurstoffen uit bijvoorbeeld koffie in het tandglazuur terecht komen. Dat doet het bleekeffect teniet. Om dit tegen te gaan wordt aanbevolen om na het bleken te spoelen met fluoride.

Bij extreem langdurig bleken of bleken met extreem hoge concentraties waterstofperoxide (70% of meer) kan een effect optreden dat wel met het blote oog te zien is. De tanden zien er dan uit als witte krijtjes en alle glans van het glazuur is verdwenen.

Wie vullingen heeft moet eerst door de tandarts laten beoordelen of deze niet lekken. Anders kan het bleekmiddel onder de vulling komen. Dit kan niet alleen pijnlijk zijn, maar ook schade aan de binnenkant van het gevulde element aanrichten.

Bij het bleken met hoge concentraties waterstofperoxide moet worden voorkomen dat het tandvlees of het wangslijmvlies daarmee in contact komt. Gebeurt dit wel, dan kunnen er blaren ontstaan. Deze zullen na verloop van tijd genezen.

Het resultaat

De tanden worden door het bleken significant lichter van kleur, maar niet in alle gevallen is het mogelijk om “parelwitte” tanden te krijgen. Het effect zal na verloop van tijd afnemen. Dit is afhankelijk van je eet-, drink- en rookgedrag. Gemiddeld kan men uitgaan van een zichtbaar effect van twee tot drie jaar. Hierna zou de behandeling herhaald kunnen worden.

Zie ook: Wittere tanden zonder te bleken.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een behandeling voor witte tanden, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Wijze les

  Door Stefanie op

  Helaas weinig tot geen verschil zichtbaar en daar waar de dienstverlening bij de behandeling zelf professioneel verliep, ging het mis bij een terugkoppeling toen ik aangaf ontevreden te zijn over het resultaat van de behandeling. De desbetreffende medewerkster gaf direct aan dat ik pas na twee weken kon bellen om een afspraak te maken en als zij vonden dat het resultaat wel goed was, zij niets voor mij kunnen betekenen. Zeker geen 130 euro waard (normaal 255 euro)!

  Mijn tip: Niet heengaan!

  Behandeld in Den Haag | Kosten: €129
 2. Mooi resultaat, echter van zeer korte duur

  Door Karin op

  In juni 2016 ben ik naar een kliniek in Arnhem gegaan om mijn tanden te laten bleken. Ik mocht driemaal een sessie van een kwartier een bleekbehandeling ondergaan. Na twee sessies waren mijn tanden al zo wit, dat ik de derde behandeling later zou uitvoeren. Ik was super blij met het resultaat. Ik had acht tinten verschil gekregen. Om te voorkomen dat het resultaat snel minder werd, heb ik alleen maar water gedronken na de behandeling.
  De volgende dag keek ik weer in de spiegel en was het effect van de behandeling nauwelijks meer te zien. Ik wist dat het iets minder zou worden, maar dit... Nog een dag later had ik gewoon weer mijn oude kleur tanden terug.
  De mannen van de kliniek waren tijdens de behandeling waren erg enthousiast over mijn resultaat. Ik vraag mij af of zij toen al wisten dat het maar zo kort zou blijven. Ik heb de derde behandeling niet meer gedaan, omdat het voor mijn gevoel geen zin had.

  Mijn tip: Maak vooraf foto's, direct na de behandeling en na een aantal dagen weer als je de indruk hebt dat het resultaat fors minder wordt.

  Behandeld in Arnhem | Kosten: €79
 3. bleken van tanden nooit doen

  Door Nia op

  Ik heb 2 jaar geleden mijn mooie maar iets vergeelde tanden gebleekt met een thuisset van de tandarts. Het resultaat was wel wit na 3 nachten slapen met een bitje. Maar ik vond het meteen al niet mooi. De glans is van mijn tanden af en het ziet er nep uit. Mijn eigen tanden waren veel mooier. Ik heb zo'n ontzettende spijt. Al die verhalen dat het niet schadelijk is voor je tanden en glazuur is allemaal onzin. Het is zeker wel schadelijk. Mijn tanden zijn scherper geworden en er braken stukjes af. Ook mijn tandarts ontkent dat dat van het bleken komt maar dat is niet waar. Ik voel het toch zelf. Ook zijn mijn tanden dof , glazig en grijsgeel geworden. Doe het alsjeblieft niet nooit nimmer als het niet echt echt echt heeeeel hard nodig is. Zo zonde van mijn mooie tanden. Ik hoop dat dit commentaar nu wel op de site wordt geplaatst.

  Mijn tip: BLEEK NOOIT JE MOOIE TANDEN

  Behandeld in thuis | Kosten: €350
 4. Tevreden met mijn witte tanden

  Door Ashanti op

  2 maanden geleden ben ik hier geweest, vriendelijk personeel die alles goed verteld. Ik ben nogsteeds erg blij met mijn witte tanden, een aanrader!!

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €129
 5. Pijnlijk en geen resultaat

  Door Moutje op

  Aangezien ik graag wittere tanden wilde, ben ik naar een specialistische kliniek in Amsterdam gegaan. Nu ben ik geweest voor een VIP behandeling maar het heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. De behandeling was met peroxide, dit op advies van de medewerkster, aangezien dit veel meer effect zou hebben. Het resultaat is dat ik geen verschil zie, maar wel al dagenlang met pijn in mijn tandhalzen rondloop. Ik heb normaal echt geen last van mijn tanden en weet dan ook zeker dat het met het tanden bleken te maken heeft.

  Mijn tip: Niet met peroxide laten bleken

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €160
 6. Eindelijk een mooie lach!

  Door Floortje op

  Ik heb gekozen voor de intensive behandeling. Alles werd goed uitgelegd, de minderheidsregering was lichtelijk oncomfortabel en aan het eind van de tweede twintig minuten kon ik niet wachten tot het eruit was. Eenmaal klaar zag het er super uit. Het mocht wat mij betreft wel een beetje witter maar het maakt niet zoveel uit. Ik kan eindelijk lippenstift op en voluit lachen zonder onzeker te zijn over mijn tanden! Zeker een aanrader voor een goede prijs!

  Mijn tip: Goed navragen wat je wel en niet mag eten en voor hoe lang, bij mij was er enige onduidelijkheid

  Behandeld in Arnhem | Kosten: €89
 7. Tanden bleken met pen

  Door veeriiee op

  Ik lach graag op foto's, maar omdat ik wat gele tanden had vond ik het eind resultaat niet geweldig. Dus besloot ik om maar eens een whitening pen te halen. Gevonden op Internet. Ja het hielp, maar om echt je tanden langdurig mooi wit te houden raad ik dit wel af. M'n tanden werden er ook gevoelig van.

  Mijn tip: Laat het doen door een professional

  Behandeld in Thuis | Kosten: €30
 8. Eindelijk mijn hollywood lach

  Door Jessica op

  GEWELDIG!!!
  Ik heb twee weken geleden mijn tanden laten bleken en het is echt een aanrader ze zijn erg klantvriendelijk en hebben een goeie behandeling en een leuke sfeer (wel zo belangrijk) mijn tanden zijn zelf ongeveer 4 a 5 tinten lichter geworden ze geven in de kliniek duidelijke uitleg met wat er gaat gebeuren en wat je beter kan vermijdde na de behandeling. De prijs viel redelijk mee zelf heb ik trouwens de laser behandeling gedaan en ben super tevreden

  Mijn tip: Tanden poetsen voordat je naar de kliniek gaat

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €475
 9. Witte tanden

  Door mevr. Amanda op

  Vorige week mijn tanden gebleekt en heel erg blij met het resultaat! Ziet er heel mooi wit uit. Het persoonlijk was super vriendelijk. Zeker een aanrader

  Mijn tip: zeker doen!

  Behandeld in Rotterdam | Kosten: €215
 10. Tanden bleken ramp

  Door Zey op

  Na goede revieuws over the white smile company vertrouwde ik het. Ik wou paar tinten lichter. Ik zag er proffesioneel uit. Tot dat ik klaar was met de behandeling. Het is een ramp mijn hele boven lip is zwart en verbrand. Ik heb wel lichtere tanden maar een zwarte lip erbij gekregen die nooit meer weg gaat. Het lijkt een snor!
  Nooit naar die oplichters gaan!

  Mijn tip: Niet gaan

  Behandeld in Arnhem | Kosten: €129

  Fotos

 11. Mijn tanden zijn nu stralend

  Door decountdooku op

  Iedereen was vriendelijk en de behandeling verliep snel en makkelijk.

  Mijn tip: Wel goed je tanden blijven poetsen!

  Behandeld in rotterdam | Kosten: €2000
 12. Mooie wittere tanden

  Door Hakima op

  Vorige week in Arnhem mijn tanden laten bleken met de VIP behandeling. Ik ben er erg tevreden mee. Ze zijn een stuk witter geworden maar gelukkig niet nep wit! echt mooi natuurlijk.

  Mijn tip: zeker doen, vooral met de korting nu.

  Behandeld in Arnhem | Kosten: €215
 13. Tanden bleken

  Door Elle op

  Ik heb vorige week maandag in Tilburg de vip behandeling met peroxide gedaan. Ik werd super vriendelijk geholpen en alles werd duidelijk uitgelegd. Ook was het geheel pijnloos!
  Echter ben ik helemaal niet tevreden over het resultaat. Ik zie vrijwel geen verschil! Ik heb ook voor en na foto's genomen en daar is ook geen verschil op te zien!
  Ik baal ervan want de service was goed wil alleen graag zien dat mijn tanden echt witter zijn geworden maar dat is helaas niet zo.

  Mijn tip: Zoek goed uit waar je het doet..

  Behandeld in Tilburg | Kosten: €200
 14. tevreden over bleken van tanden

  Door sarah op

  Ik heb mijn tanden een tijd lang met bleekpennen en tandpasta's geprobeert te bleken en dat hielp maar voor even. ik moest het echr bijhouden maar je zag wel dat zemn tanden er schoon uitzagen. toch besloot ik om mn tanden proffesioneel te laten bleken en dat was een goeie zet! Mn tanden zijn drie kwart jaar heel wit geweest maar daarna heb je wel een touch up nodig. het was t zeker waard! ik raad je pennen en gells af.

  Mijn tip: beter proffesioneel bleken dan in de weer met pennen en gells

  Behandeld in amsterdam | Kosten: €255
 15. Tanden bleken viel me erg mee!

  Door Faitha op

  Van de week mijn tanden voor het eerst laten bleken. Ik had de premium behandeling en ben heel tevreden met het resultaat. Het enige vervelende was het mond bitje, de rest deed helemaal geen pijn! Resultaat was goed, dus ik ga het zeker bijhouden vanaf nu.

  Behandeld in Den Haag | Kosten: €129
 16. tanden bleken

  Door mevr. Elize op

  Ik ben normaal niet iemand die recensies op internet plaatst. Maar ik ben zo tevreden over mijn witte tanden, dat ik the white smile company toch graag een dikke pluim wil geven!
  Ik heb gekozen voor de intensive behandeling, ongeveer een ruime maand geleden.
  Ze zijn echt zo mooi wit geworden. Had alleen geen rekening gehouden met het eten. Ik mocht namelijk 2 uur niets eten na de behandeling.

  Mijn tip: goed eten van te voren, je mag daaran 2 uur niets eten

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €89
 17. glimlach

  Door mevr. Lineke B. op

  Vorige week ben ik bij the white smile company geweest in amsterdam voor een bleek behandeling. De praktijk zag er mooi uit en vriendelijk pesoneel. De behandeling duurde 40 minuten maar vond dat toch best lang duren omdat ik vervelende mondklem in me mond had. Het resultaat was echt super mooi. Ben er heel blij mee en kan mooi zo de feestdagen in met me mooie glimlach.

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €89
 18. tanden bleken

  Door Charlotte op

  Ik ben in amsterdam geweest bij the white smile company. Ik durfde nooit me tanden te laten bleken omdat ik hoorde dat het slecht zou zijn voor je gebit. Een vriendin van mij had het wel laten doen en vertelde mij dat ze nu met een veilig product werken. Heb toen toch maar een afspraak gemaakt. Heb toen voor de behandeking gekozen van 2x 20 minuten.Het was een zit maar heb totaal nergens last van gehad. Het resultaat was echt mooi, wel een beetje vlekkerig maar dat was de volgende dag al helmaal weg. Ben blij dat ik toch ben gegaan. Zijn heel vriendelijk en de praktijk zag er proffecioneel uit. Echt een aanrader

  Mijn tip: goed eten van te voren, mocht na de behandeling alleen water drinken en pas na 2 uur weer wat eten.

  Behandeld in Amsterdam | Kosten: €89
 19. Thuis tanden bleken

  Door van A. op

  Ik ben een positieve ervaring rijker met het thuis tanden bleken van beconfident. Deed geen pijn, kreeg ook geen gevoelige tanden en mijn tanden werden 3-4 tinten witter dan ze waren. Aanrader dus.

  Mijn tip: Een eigen bleekbitje

  Behandeld in Hoofddorp | Kosten: €39
 20. Als je echt wittere tanden wilt ga dan naar Hilversum

  Door Lina op

  Professioneel, hygiënisch, zeer veilg, ze nemen echt de tijd voor je totdat je zelf ook tevreden bent over het resultaat en spierwitte tanden zoals ik ze nog nooit heb gezien dus deze tandenbleek kliniek is een echte aanrader. En je lacht nog meer daarna dus gewoon die stap nemen!!

  Mijn tip: Let goed op waar je je tanden laat bleken want ik

  Behandeld in Hilversm | Kosten: €199

Totaal: 20 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een behandeling voor witte tanden. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen tanden? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Video's

Hieronder vind je video's over een behandeling voor witte tanden. Hiermee krijg je een goede indruk van het proces. Deze (soms Engelstalige video’s) bevatten informatie over de gehanteerde technieken, nieuwe inzichten en voorbeelden van mogelijke resultaten.

video Tanden bleken thumbnail

In dit filmpje wordt een jonge vrouw gevolgd die een plasmalicht/laserbehandeling bij kliniek Wit ondergaat. Het is een informatieve film waarin de kijker alle aspecten van de behandeling van begin tot eind te zien krijgt. Het filmpje eindigt met een evaluatie van de jonge vrouw die haar tanden liet bleken om wittere tanden te krijgen.

video Tanden bleken thumbnail

Dit filmpje is afkomstig van Beautylab in samenwerking met White Smile company. Hier wordt een jonge vrouw in een compilatie van de behandeling gefilmd die haar tanden laat bleken voor wittere tanden in een kliniek. Het is een informatief filmpje omdat alle stappen van het bleken met de laser worden getoond. Het filmpje eindigt met een beeld van de tanden voor en na de laserbehandeling.

Veelgestelde vragen

 • Naarmate je ouder wordt, worden je tanden steeds minder wit. Tanden bleken is in principe voor iedereen mogelijk. Wel is het belangrijk dat je tandwortels volgroeid zijn. Dit is meestal het geval wanneer je ongeveer 18 jaar bent.

 • Je levensstijl heeft veel invloed op de kleur van je tanden. Als je dagelijks 3 keer poetst heb je de meeste kans dat je tanden mooi wit blijven. Roken, koffie, thee en rode wijn drinken is nadelig voor de kleur van je tanden. Het glazuur verkleurt door de kleurstoffen of doordat het soms moeilijk is om de tandplak goed te verwijderen. Hierdoor kan er aanslag op je tanden ontstaan die niet meer weggaat.

 • Er zijn 2 mogelijkheden: bij de tandarts of via middeltjes van de drogist. Sinds 1 november 2012 heeft de Europese commissie de regelgeving rondom tandbleekmiddelen aangepast. Hierdoor mogen tandartsen alleen nog maar bleekmiddelen gebruiken met maximaal 6% waterstofperoxide.

  In winkels mogen enkel nog bleekmiddelen worden verkocht die maximaal 0,1% waterstofperoxide bevatten. Veel populaire middelen die vroeger werden aangeboden, mogen daarom nu niet meer worden verkocht. Bekijk ook het artikel Thuis tanden bleken met bleekstrips, bleekpennen en bleekgels.

 • De eerste methode is de bleeklepel van de tandarts. Hiervoor wordt er een bitje op maat gemaakt door je tandarts. Deze zal je tandvlees beschermen tegen het bleekmiddel. In de bleeklepel doe je een gel die je tanden bleekt. Het bitje zal je 's nachts moeten dragen. De mate van verkleuring bepaalt hoeveel nachten je het bitje moet dragen, maar meestal zijn 2 weken voldoende.

  Bij de drogist zijn ook bleeklepels te verkrijgen, maar deze passen minder goed en door de lagere concentratie waterstofperoxide zal het effect minder snel zichtbaar zijn. Een andere methode welke in het verleden veel is toegepast, is het tanden bleken met een laser. Door recente regelgeving zal deze methode in Nederland niet meer worden aangeboden. Buitenlandse klinieken bieden deze methode nog wel aan.

  Soms is er verkleuring van 1 tand, omdat deze door een bijvoorbeeld een klap, dood is gegaan. De tandarts zal een gat maken in de tand en deze vullen met bleekmiddel. Dit moet een aantal dagen blijven zitten en mogelijk nog herhaald worden voor het gewenste resultaat.

  Bekijk ook het artikel Een stralend wit en gezond gebit zonder behandeling.

 • Doorgaans is het bleken van je tanden pijnloos. Vlak na de behandeling kun je kort last hebben van gevoeligheid bij koude of warme dranken. Soms kan het bleken lichte irritatie aan het tandvlees geven. Het is dan verstandig het bleken een dagje uit te stellen.

 • Meestal zul je binnen (hooguit) enkele weken resultaat zien. Dit is afhankelijk van de methode die je kiest.

 • Met bleken keer je terug in de tijd. De kleur van je tanden verschilt per persoon. Als je tanden nooit echt wit zijn geweest, kun je dat ook niet voor elkaar krijgen met bleken. Wel zullen ze altijd een paar tinten lichter worden.

 • Gemiddeld blijft het resultaat 2 tot 3 jaar zichtbaar. Dit is sterk afhankelijk van je levensstijl en eetpatroon. Mensen die veel roken of veel koffie, thee en rode wijn drinken zullen minder lang plezier hebben van hun behandeling. Eventueel kun je na een paar jaar je tanden opnieuw laten bleken.

 • Vanaf 1 november 2012 mogen alleen tandarsen tandbleekproducten met meer dan 0,1% waterstofperoxide verkopen (tot maximaal 6%). Tandartsen mogen deze producten pas mee naar huis geven wanneer de behandeling in de praktijk van de tandarts begint. Bij de drogist mogen enkel nog veilige middelen worden verkocht.

  Bij de tandarts wordt je tandvlees goed beschermd door een goed passend en op maat gemaakt bitje. Soms kunnen er blaren in de mond ontstaan of kan er toch schade aan het glazuur ontstaan. De concentratie waterstofperoxide is hierbij van belang. Na de behandeling bij de tandarts is het glazuur zachter en daarom zal je de eerste 2-3 uur na de behandeling niks mogen eten.

  Bij de hogere concentraties en extreem lang bleken wordt het glazuur eerder aangetast en zullen de tanden hun glans verliezen. In sommige gevallen komen deze dan er uit zien als witte krijtjes. Bij lekkende vullingen kan het bleekmiddel onder de vulling komen en daar schade aanrichten. Bij gaatjes kan het bleekmiddel in de tand dringen en daar schade aanrichten. Het is om deze redenen slim om altijd eerst naar de tandarts te gaan, voordat je aan tanden bleken begint.

 • Het bleken werkt niet bij porseleinen facings, kronen of composiet vullingen. Ook als je gaatjes hebt zal de tandarts eerst het gaatje willen vullen. Raadpleeg altijd eerst de tandarts als je tanden bleken overweegt.

 • De kosten varieren van ongeveer 15 tot 75 euro bij de drogist. Bij de tandarts zul je gemiddeld 300-400 euro moeten betalen voor een behandeling.