Bijgewerkt: |

Prijzen en klinieken tandvleescorrectie. Wat kost een Tandvleescorrectie?

Een tandvleescorrectie kan een goede ingreep zijn wanneer je vindt dat er bij jou te veel of te weinig tandvlees zichtbaar is. Op deze pagina kun je de prijzen voor een cosmetische tandvleescorrectie vergelijken en de klinieken vinden die een tandvleescorrectie uitvoeren.

De meest uitgevoerde behandeling om tandvlees minder zichtbaar te maken is een Botox-behandeling van de hefspier van de bovenlip. Door de spier een beetje te verlammen met Botox, gaat deze wat meer hangen en wordt het tandvlees minder zichtbaar. Deze behandeling wordt wel gummy smile Botox genoemd.

Gummy smile Botox kan snel en voor een relatief lage prijs worden uitgevoerd. Het nadeel is dat het effect slechts tijdelijk is. Hou er dus rekening mee dat je elke 6-9 maanden behandeld zult moeten worden voor een blijvend resultaat.

Tandvleescorrectie prijzen vergelijken

Hieronder vind je de prijzen voor een tandvleescorrectie. Een tandvleescorrectie is per definitie persoonlijk en veel klinieken hanteren daarom een richtprijs of een ‘vanaf-prijs’. De definitieve prijs wordt vastgesteld tijdens een eerste consult. Vraag tijdens het consult ook altijd naar eventuele bijkomende kosten.

Klik op de naam van de kliniek om de website te bezoeken of maak een een vrijblijvende consultafspraak via de afspraak-knop. Je kunt met meerdere klinieken contact opnemen.

Botox Hefspier bovenlip (Gummy smile botox)
Kliniek Keurmerk Waardering Vanaf prijs
Velthuis kliniek
Enschede, Hilversum, Rotterdam, Velp, Eindhoven, Amsterdam
Logo ZKN 8,6 € 100,00

Laatst gewijzigd: |

Vergoeding door de verzekering

Een Botox behandeling tegen een gummy smile wordt nooit vergoed. De zorgverzekeraars zien dit als een cosmetische (mooi-makende) ingreep en vergoeden daarom de behandeling niet.

Voor de meer tandheelkundige ingrepen, zoals een tandvleestransplantatie of het laseren of wegbranden van tandvlees, kun je vaak via de aanvullende verzekering wel een gedeeltelijke vergoeding ontvangen. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk in je (aanvullende) zorgpolis.