Vet bevriezen met een CoolSculpting-behandeling

Een ergernis van menig mens: hoe veel je ook sport en op je voeding let, vet op de 'probleemzones' zoals de buik en love-handles blijft maar zitten. Voor de mensen die het vet op deze plekken willen aanpakken, maar liever niet onder het mes willen, is een cryolipolyse- ofwel CoolSculpting-behandeling een oplossing.

Bij de relatief nieuwe cryolipolyse-behandeling wordt het lichaamsvet afgebroken door het weefsel sterk te verkoelen. Hierdoor breken de vetcellen af en worden deze op een natuurlijke wijze door het lichaam afgevoerd.

Cryolipolyse is een geschikte ingreep om kleinere hoeveelheden vet te verwijderen door middel van kou, bijvoorbeeld bij de heupen, de buik en de rug.

Cryolipolyse, het alternatief voor liposuctie?

Cryolipolyse is een alternatief voor liposuctie en lipolyse. Maar let op, cryolipolyse is vooral geschikt voor mensen die van een kleine hoeveelheid vet (buikje, love handles) af willen. Het is nadrukkelijk geen oplossing voor mensen met een body mass index boven de 30.

Voor wie is cryolipolyse een geschikte behandeling?

Of cryolipolyse de meest geschikte behandeling is voor jou, hangt erg af van je persoonlijke situatie. Cryolipolyse is vaak een zeer geschikte ingreep wanneer er kleinere hoeveelheden vet dienen te worden verwijderd. Met cryolipolyse worden goede resultaten behaald bij de heupen, de buik en de rug.

Wanneer het je wens is om grotere hoeveelheden vet te verwijderen, dan is liposuctie vrijwel altijd een meer geschikte behandeling dan cryolipolyse.

Liposuctie Cryolipolyse (CoolSculpting) Lipolyse
Werkwijze Wegzuigen van vet 'Bevriezen' van vet 'Oplossen' van vet d.m.v. injecties
Geschikt voor vet op de:
 • Buik
 • Benen
 • Rug
 • Armen
 • Billen
 • Heupen
 • En andere grote 'vetpockets'
 • Heupen (kleine hoeveelheid vet)
 • Buik (kleine hoeveelheid vet)
 • Rug (kleine hoeveelheid vet)
 • (Onder)kin
 • Nek
 • Armen
 • Wangen
 • Enkels
 • Love handles
 • Knieën
Aantal behandelingen 1 behandeling Vaak tenminste 2 tot 3 behandelingen met tussenpozen van 4- 5 weken 1 tot 4 behandelingen met tussenpozen van 6-8 weken
Resultaat Vaak goede resultaten.
Direct resultaat. Eindresultaat zichtbaar na 3-6 maanden.
Resultaat minder zeker dan bij liposuctie. Geen direct resultaat. Eindresultaat zichtbaar na 3 weken tot enkele maanden. Meest onzekere resultaat.
Vaak pas zichtbaar resultaat na enkele maanden.

Het consult

Cryolipolyse-behandelingen worden voornamelijk uitgevoerd in privéklinieken. Voorafgaand aan de behandeling heb je een gesprek met de arts. Deze zal vragen naar medicijngebruik, je medische geschiedenis en eerdere behandelingen.

Aan de hand van dit eerste gesprek bepaalt de arts of je in aanmerking komt voor een coolsculpting-behandeling. Wanneer je in aanmerking komt, stelt de arts samen met jou een individueel behandelplan op, waarin jullie samen bepalen welke gebieden behandeld zullen worden.

Cryolipolyse - de ingreep

Afbeelding lokaal
Een CoolSculpting behandeling van de heupen. (Foto © Zeltiq)

De behandeling wordt uitgevoerd met een speciaal CoolSculpting-apparaat.

De arts zal ter bescherming van de huid een folie over het behandelgebied leggen. Vervolgens wordt het apparaat op de huid met folie bevestigd. Hierna zal het apparaat een deel van de huid “opzuigen” tussen twee verkoelende panelen. Wanneer dit stuk van je huid vacuüm is gezogen in het apparaat, zal het apparaat aangezet worden. De verkoelende panelen worden dan geactiveerd.

De temperatuur van de huid zal verlaagd worden tot 4 graden Celsius. Vetcellen zullen afbreken bij temperaturen lager dan 9 graden Celsius, wat de behandeling een goede effectiviteit geeft.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de gebieden die behandeld moeten worden. De behandelduur kan hierdoor nogal uiteenlopen, van zo'n 3 kwartier tot wel 3 uur.

De CoolSculpting apparatuur is zo uitgedacht dat het omliggende huidweefsel niet wordt beïnvloed door de koude. Bovendien wordt er bij deze behandeling geen gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën die het weefsel beschadigen. Alleen het vet wordt aangepakt.

De CoolSculpting-behandeling zelf wordt meestal als volledig pijnloos ervaren. Wel kan er een gevoel van druk en koude waar te nemen zijn, maar dit wordt over het algemeen niet als vervelend ondervonden. Tijdens de behandeling kun je lezen, muziek luisteren of zelfs een dutje doen.

Belangrijk is dat je op de dag van de behandeling fijne, loszittende kleding draagt. Afhankelijk van de gebieden die behandeld worden, kunnen deze kleren aangehouden worden (buik) of moeten deze alsnog uitgetrokken worden (benen, billen).

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na een CoolSculpting-behandeling

Eén van de voordelen van de CoolSculpting-behandeling is dat er niet gesneden hoeft te worden. Hierdoor kun je direct na de behandeling weer door met je dagelijkse bezigheden, zoals je werk.

Sommige patiënten ervaren roodheid, blauwe plekken, een tintelend gevoel of gevoelloosheid na de behandeling, maar dit is tijdelijk en zal na een aantal dagen of uiterlijk enkele weken overgaan.

Risico’s en complicaties

De CoolSculpting-behandeling heeft de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA, de Amerikaanse Voedsel- en Warenautoriteit). De FDA is een zeer streng keuringsinstituut en een goedkeuring van dit instituut betekent dat de werkzaamheid bewezen is en de behandeling veilig is.

Er zijn, naast wat tijdelijke verschijnselen (roodheid, tintelingen en blauwe plekken), geen bijwerkingen of complicaties bekend. Gezien de beperkte ervaring met deze nieuwe methode zijn er echter nog geen gegevens over de bijwerkingen op lange termijn.

Resultaat

De Consumentenbond onderzocht de werking en het resultaat van een Cryolipolyse (CoolSculpting) behandeling.

Het eerste resultaat van een behandeling met de CoolSculpting-methode is na 3 à 4 weken zichtbaar. De meest dramatische resultaten zijn zichtbaar na ongeveer 2 maanden. Door het zuiveringssysteem van het lichaam kunnen de resultaten tot 6 maanden na de behandeling nog verbeteren.

Omdat de vetcellen vernietigd worden zal het resultaat, mits je een gezonde levenswijze onderhoudt, permanent zijn. Het resultaat is daarmee vergelijkbaar met een liposuctie-behandeling. Al kunnen met een liposuctie-behandeling wel meer vetcellen worden weggehaald.

Wanneer je nog niet tevreden bent met de resultaten, dan kun je met de arts de mogelijkheden voor vervolgbehandelingen bespreken.

Zowel artsen als patiënten waarderen de resultaten die met Cryolipolyse worden behaald iets lager dan de resultaten van een vergelijkbare liposuctie-behandeling. Daar staat tegenover dat een cryolipolyse-behandeling goedkoper is, en je van een cryolipolyse-behandeling niet hoeft te herstellen.


Bronnen & Literatuur

 • [1] Shifmann M.A. (2006) Liposuction: Principles and Practice ISBN: 9783540280439
 • [2] https://www.asds.net/Skin-Experts/Skin-Treatments/Cryolipolysis
 • [3] https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/nonsurgical-fat-reduction/cryolipolysis

Prijzen

Behandeling Prijs

Totaal 0 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een cryolipolyse-behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Cryolipolysr buik

  Door Kiek op

  Nu 6 weken geleden en gisteren mijn buik laten behandelen voor hardnekkige vetrollen die bleven zitten ondanks sporten. Hiervoor in een jaar 15 kilo afgevallen dus veel los vet. Ik ben zeker de helft al kwijt van mijn vetrollen en de laatste keer ga ik min loveshandels laten doen. Ik ben erg blij omdat het bij mij dus wel werkt

  Mijn tip: Kijk voor aanbiedingen maar neem wel een aanbieder met een vacuüm apparaat

  Behandeld in Den haag | Kosten: €150
 2. Zeer teleurstellend

  Door Bianca op

  Heb 6 behandelingen gehad, 5 bovenbeen en knie.En 1 buik, er is van dit alles niks!!!! verwijderd. Ik moest meer eiwitten en nog meer bewegen. (Je kon er een maand gratis sporten).Zeer teleurstellend effect. Je kunt beter zelf aan het werk, en is nog gratis ook. Veel te veel geld hier aan uitgegeven.

  Mijn tip: Ga zelf bewegen en Let op wat je eet

  Behandeld in Tegelen | Kosten: €700
 3. cryolipolyse

  Door eva op

  cryolipolyse werkt niet als men niet koolhydratenarme dieet volgt.
  Ik heb 2 behandelingen gehad met zero resultaat.
  Zonder voor het geld!!
  Bij het inteekgesprek heb ik aangegeven dat ik geen zin heb om een dieet te houden. Dat hoefde ook niet. Wel tijdens de eerste behandeling werd verteld dat het wel het resultaat van de behandeling bevordert.

  Mijn tip: het enige wat werkt om wat kilos kwijt te raken is minder eten en meer bewegen.

  Behandeld in druten | Kosten: €498

Totaal: 3 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een cryolipolyse-behandeling. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen liposuctie? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Vind een kliniek

Meer dan 0 locaties die deze behandeling aanbieden