Liposuctie heupen, voor een mooie taille zonder lovehandles

Bij sommige mannen & vrouwen kan ongewenste vetafzetting op de heupen er voor zorgen dat de contouren van het lichaam minder goed zichtbaar zijn. Liposuctie, of liposculptuur kan dit corrigeren door het teveel aan vetcellen onderhuids weg te zuigen. Deze behandeling is geen oplossing voor obesitas of een methode om af te vallen, maar verwijderd alleen overtollig vet.

Het consult

Liposuctie wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg in het ziekenhuis of in een privékliniek. Tijdens het consult kun je met je behandelend specialist je wensen bespreken. Hij zal kijken wat de mogelijkheden zijn. Factoren die van invloed zijn op de behandeling:

 • Je algemene gezondheidstoestand
 • Je medische voorgeschiedenis
 • Je huidige medicijnen
 • Elasticiteit van je huid
 • Je lengte-gewicht relatie (BMI)

Verder zal de plastisch chirurg de verschillende technieken, risico’s, het herstel en resultaat met je bespreken.

ocht je besluiten een liposuctie te ondergaan dan is het belangrijk dat je jezelf hier goed op voorbereid. Na de liposuctie kun je 7 à 10 dagen niet naar je werk en je dagelijkse activiteiten zal je maar beperkt uit kunnen voeren. Verder wordt van je verwacht dat je voor de operatie:

 • Stopt met bloedverdunners
  • Aspirini (ASCAL, APC, Asprobuis, kinderaspirine): 7 dagen van te voren
  • Sintrom(mitis): 3 dagen van te voren
 • Stopt met roken: 4 tot 6 weken van te voren
 • Stopt met alcohol: 24 uur van te voren

Stoppen met roken is niet strikt noodzakelijk voor de behandeling. Het zal wel de wondgenezing en je herstel bevorderen. Drinken van alcohol 24 uur voor de operatie zal de kans op nabloedingen en bloeduitstortingen vergroten wat je herstel ook niet ten goede komt.

Elsevier 2019 beste kliniek Zorgkaart 2021 beste kliniek Foto 2 boerhaave

Op zoek naar een specialist in liposuctie heupen?

Boerhaave Medisch Centrum Amsterdam

Bespreek je persoonlijke situatie en plan gratis een consult in voor een liposuctie behandeling, bij Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.

Gratis consult aanvragen Bezoek website
 • De grootste kliniek voor plastische chirurgie in Nederland
 • Elke dag een plastisch chirurg aanwezig
 • Dagelijks open tussen 7:00 en 22:00 uur
 • Door patiënten gemiddeld met een 9,1 beoordeeld
 • Geen wachtlijsten
 • Door Elsevier verkozen tot beste kliniek voor o.a. borstvergroting en ooglidcorrectie

Bespreek jouw situatie met een specialist

Gratis consult aanvragen

Liposuctie van de heupen - de ingreep

afbeelding taille
Lovehandles kunnen uitstekend verwijderd worden met een liposuctie-behandeling.

Tegenwoordig worden er twee termen gebruikt voor nagenoeg dezelfde handeling: liposuctie en liposculptuur. Ondanks dat de termen door elkaar worden gebruikt duidt men met liposuctie meestal de methode aan waarbij men onder narcose (algehele verdoving) gaat. Liposculptuur is minder ingrijpend en vindt plaats onder lokale verdoving.

Tijdens de behandeling worden eerst de gebieden afgetekend op de huid waar het overtollige vet wordt weggehaald. Vervolgens ga je onder narcose (liposuctie) of wordt een lokale verdoving toegediend (liposculptuur). Door middel van kleine incisies (snede) op onopvallende plaatsen wordt een canule (metalen buisje) door de huid gebracht. Deze canule is aangesloten op een vacuümpomp die er voor zorgt dat het vet onder de huid vandaan wordt gezogen.

Om te zorgen dat het vetweefsel los raakt kan de arts een vloeistof onder de huid spuiten. Deze vloeistof gaat het ook het bloeden tegen en zorgt bij een liposculptuur voor een verdere verdoving van het omliggende weefsel. Een andere manier om de vetcellen los te maken is door middel van hoge geluidsgolven. Dit wordt de Ultrasound-assisted liposuction (UAL) genoemd.

Als het gewenste resultaat is bereikt wordt de canule verwijderd en worden de incisies gehecht en afgeplakt met pleisters. De ingreep duurt meestal 1 à 2 uur.

Vind een kliniek bij jou in de buurt en maak direct een afspraak!

Herstel na de liposuctie

Na de behandeling blijft men meestal nog een nacht ter observatie in de kliniek. Er kan wat wondvocht uit de wonden lekken. Eventueel wordt er een drain (slangetje) aangelegd als er veel wondvocht weg lekt.

Een liposculptuur is minder ingrijpend en men kan vaak dezelfde dag nog naar huis, al kun je zelf niet autorijden na de ingreep. Het behandelde gebied kan gezwollen, beurs en pijnlijk zijn, al wordt de operatie over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Eventuele pijn kan worden behandeld met een paracetamol. Verder krijgt men een elastisch korset aan. Deze kan aan en uit worden gedaan bij het douchen, dit kan al na 24 uur. Na twee weken kan men rustig beginnen met belastende activiteiten en sporten.

Risico’s en complicaties van liposuctie & liposculptuur

Als de ingreep door een ervaren arts wordt uitgevoerd is de kans op complicaties zeer klein. Wel moet men bij een operatie altijd rekening houden met het risico op:

 • Een infectie
 • Nabloeden
 • Verhardingen in de huid
 • Gezwollen, gevoelige & gekleurde huid na de operatie
 • Verminderd gevoel van de huid rondom de littekens

Resultaat van liposuctie

Het resultaat is na 3 tot 6 maanden volledig zichtbaar. De meeste mensen zijn zeer tevreden over het resultaat. De littekens die overblijven van de incisies worden vaak niet als hinderlijk ervaren.

Het kan zijn dat de symmetrie tussen beide flanken ontbreekt of dat de huid wat onregelmatig is geworden. Als je niet tevreden bent kun je een aanvullende liposuctie behandeling laten uitvoeren. Hoelang het resultaat aanhoudt is mede afhankelijk van je levensstijl. Wel is uit onderzoek gebleken dat vetcellen niet meer toe- of afnemen op volwassen leeftijd, alleen de grootte van de cellen kan variëren.


Bronnen & Literatuur

 • [1] Shifmann M.A. (2006) Liposuction: Principles and Practice ISBN: 9783540280439
 • [2] Habbema L. (2014) Leidraad Liposuctie onder tumescente lokale anesthesie
 • [3] https://www.nvpc.nl/uploads/crossagenda/77liposuctie.pdf
 • [4] https://www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/liposuction

Prijzen

Behandeling Prijs
Liposuctie Heupen € 1200,00 tot € 4000,00
Liposuctie Taille € 950,00 tot € 1600,00

Totaal 7 ZKN-gecertificeerde klinieken geïndexeerd.

Wij vergelijken o.a.

Ervaringen

Hieronder vind je ervaringen met een liposuctie behandeling, geschreven door bezoekers van onze site. Alle ervaringen zijn door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid. Zie je een onjuiste beoordeling of iets wat niet door de beugel kan, ! Heb je zelf ervaring met deze behandeling? Deel je ervaringen!

 1. Nog geen ervaringen

  Er zijn nog geen ervaringen geplaatst.
  Schrijf de eerste ervaring voor een liposuctie behandeling en verdien een Bol.com cadeaubon! Ervaring toevoegen

Totaal: 0 ervaring(en)

Bol.com tegoedbon verdienen?

Voeg je ervaring toe en krijg een Bol.com cadeaubon! Verdien een van de cadeaubonnen in ruil voor een informatieve ervaring over jouw cosmetische of plastische ingreep.
Meer informatie en voorwaarden

Ervaring toevoegen Deel je ervaring met anderen
Tegoedbon bol.com voor een ervaring

Foto's

Voor en na foto’s van een liposuctie behandeling. Deze foto’s zijn representaties van mogelijke resultaten. Vergeet niet dat cosmetische chirurgie altijd persoonlijk is. Niet bij iedereen kunnen de hier afgebeelde resultaten worden behaald.

Deel je eigen foto's

Heb je foto's van je eigen liposuctie? Ben je trots op het resultaat? Deel je ervaringen en foto's met anderen!. Upload je foto's, deel je ervaring en verdien als dank een Bol.com tegoedbon!

Vind een kliniek

Meer dan 20 locaties die deze behandeling aanbieden