IdealBody.nl Blog

Op het blog van IdealBody.nl vind je artikelen over diverse (actuele) onderwerpen die te maken hebben met plastische en cosmetische chirurgie, beauty en health en lichaamsverzorging. Zo vind je bijvoorbeeld artikelen m.b.t. mythes, alternatieven voor chirurgie en uitleg over de verschillen tussen behandelmethoden.

Naast artikelen afkomstig van onze eigen redactie plaatsen we ook regelmatig gastartikelen. Weet je een leuk onderwerp om over te schrijven? Neem even contact met ons op via contact@idealbody.nl!

Last van droge ellebogen? Door te scrubben, de juiste crème of olie op je elleboog te smeren of zelfs een masker toe te passen kun je ze om toveren in mooie, zachte ellebogen. Lees meer over deze tips in dit artikel.

3 Tips bij droge ellebogen

Vroeg of laat krijgen we ermee te maken: een verslapte hals. De huid van de hals verliest volume en gaat naarmate de jaren vorderen meer ‘hangen’. Is dit te voorkomen? En welke behandelingen zijn er mogelijk wanneer je wil afrekenen met een slappe hals? Lees het in onze laatste blog!

Tips en behandelingen voor een mooie hals

Zo’n zes jaar geleden werden we er voor het eerst mee geconfronteerd: de thigh gap. Dit schoonheidsideaal, dat vrij vertaald dijspleet of dijkloof betekent, wordt getypeerd door een ruimte tussen de bovenbenen wanneer je met je voeten tegen elkaar staat. In dit artikel gaan we in op de thigh gap.

Thigh gap: haalbaar schoonheidsideaal?

Als gevolg van het ouder worden of doordat je in korte tijd veel bent afgevallen kan je gezicht wat ingevallen raken. Wanneer het gezicht volume verliest rondom de jukbeenderen spreken we over ingevallen wangen. In dit artikel lees je hoe dit komt en wat je er aan kan doen door middel van fillers.

Ingevallen wangen opvullen met fillers

Spider naevus - ook wel een spinnenkopje genoemd - is een huidaandoening die veel weg heeft van couperose. Het spinnenkopje is onschuldig en absoluut niet kwaadaardig, maar kan wel als storend worden ervaren. Deze week lees je alles over een spinnenkopje en hoe je deze kan behandelen of laten verwijderen.

Spinnenkopje (Spider naevus): wat is het en hoe te verwijderen?

De traditionele acupunctuur is voor de meeste mensen wel bekend. Relatief nieuw in ons land is acupunctuur voor cosmetische doeleinden. Een veilig alternatief voor ingrepen met botox en fillers. Als we de voor- en na foto's mogen geloven een interessante behandeling voor verbetering van de huid. Lees alles over deze behandeling in dit artikel.

Huid verjongen en verstevigen met cosmetische acupunctuur

Bijna alle vrouwen hebben in meer of mindere mate last van cellulite. Vervelende bobbeltjes en deukjes in benen of billen. Sinds een aantal jaren is er een nieuwe behandeling: Cellfina. Voorzien van een CE-keurmerk en FDA approval is dit een veilige methode om cellulite aan te pakken. In dit artikel lees je alles over deze behandeling.

Cellulite aanpakken met Cellfina

Ook mannen vinden de weg naar de fillerbehandeling. Mannen en vrouwen verschillen, dus vraagt een filler behandeling bij een man om een andere aanpak. In dit artikel lees je alles over een fillers voor mannen.

Fillers voor mannen

In de oogleden zitten tientallen talgklieren. Wanneer deze gaan zwellen en er een bultje op het ooglid ontstaat, spreken we van een chalazion. Hoewel dit vervelend is, is het gelukkig onschuldig. In dit artikel lees je hoe deze rode bultjes of zwellingen ontstaan en wat je er aan kan doen.

Bultje bij je oog / zwelling in je ooglid? Oorzaken en behandelingen

Deze week dook Carlijn in de botox voor mannen, in de Verenigde Staten ook wel "brotox" genoemd. Want dit middel wordt al lang niet meer enkel bij vrouwen gebruikt. Welke specifieke mannenproblemen kunnen er mee worden opgelost en zijn er verschillen met de behandeling voor vrouwen? In dit artikel zetten we het voor je op een rijtje.

Brotox, botox bij mannen: Een overzicht van de mogelijkheden

Je handen gebruik en toon je de hele dag. Daarmee zijn ze een belangrijk visitekaartje. Zaken als schade, een droge of oude huid en lelijke nagels vallen dan ook al snel op. Maar geen paniek. In dit blog zet Carlijn de belangrijkste handverzorging tips voor mooiere handen op een rijtje.

Tips voor mooie en verzorgde handen

In steeds meer beautyproducten zit actieve kool, wat deze producten een karakteristieke zwarte kleur geeft. Maar wat doet actieve kool in maskers, tandpasta en shampoo? Heeft het effect en is het veilig om te gebruiken? In deze blog lees je alles wat je moet weten over actieve kool in cosmetica.

Actieve kool in cosmetica voor je haar, huid en tanden: werkt het?

Stoor je je aan de vorm en omvang van je gezicht? Zou je graag een smaller gezicht willen? Dan is dit artikel voor jou. Hier lees je hoe je je dieet aanpast om af te vallen in je gezicht. Daarnaast geeft Carlijn je tips om met make-up je gezicht smaller te laten lijken.

Afvallen in je gezicht? Dieet & make-up tips voor een smaller gezicht

Ingevallen of holle slapen ontstaan door veroudering en verlies van volume in het gezicht. Holle slapen kunnen je gezicht er oud en vermoeid doen uitzien. Het volume bij de slapen kan worden hersteld met behulp van fillers. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het opvullen van de slapen.

Ingevallen slapen opvullen met fillers

Bijna 85% van de zestigplussers heeft één of meerdere ouderdomsvlekken. Gelukkig zijn de vlekken meestal onschuldig, maar ze kunnen wel je huid ontsieren. In dit artikel lees je hoe je een ouderdomsvlek herkent, waardoor ze ontstaan en welke behandelingen effectief zijn tegen ouderdomsvlekken.

Ouderdomsvlekken: oorzaken, kenmerken & de 3 beste behandelingen

Heel veel mensen hebben ze: love handles. Hoewel de naam best leuk klinkt, is het vet boven de heupen voor veel mensen een doorn in het oog. In dit artikel lees je waarom zoveel mensen last hebben van love handles en hoe je love handles kunt aanpakken met een gebalanceerd dieet en oefeningen. Ook geven we je een overzicht van effectieve behandelingen tegen love handles.

Love handles aanpakken: tips & oefeningen + 3 effectieve behandelingen

Het zit in pillen, poeders en crèmes en ze stoppen het zelfs in beautydrankjes: Collageen is hot. Maar wat is collageen precies? En kunnen producten met collageen de collageenproductie stimuleren en rimpels verminderen? Lees alles over dit eiwit en de beautyproducten en supplementen die op collageen (stimuleren) inspelen.

Collageen in beautyproducten: wat is het en wat doet het voor de huid?

Microblading is een populaire nieuwe behandeling waarmee je volgens salons 'perfecte wenkbrauwen' kunt krijgen. Benieuwd hoe deze behandeling in zijn werk gaat? En wat de voordelen en nadelen zijn van deze wenkbrauwbehandeling? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over microblading.

Microblading voor mooie wenkbrauwen: De Voordelen & Nadelen + Kosten

Vaginisme is een heel vervelende aandoening waar veel vrouwen erg veel hinder van hebben. Een van de nieuwste en meer effectieve behandelingen voor vaginisme is een botoxbehandeling. In dit artikel lees je voor wie deze ingreep wat is en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Vaginisme behandelen met Botox: oplossing bij te nauwe vagina

Veel vrouwen krijgen te maken met een zwangerschapsmasker, oftewel melasma. In deze blogpost gaat Carlijn op zoek naar de oorzaken van het zwangerschapsmasker en hoe je kunt voorkomen dat je er last van krijgt. Daarnaast vind je hier een overzicht van effectieve behandelingen tegen pigmentvlekken.

Zwangerschapsmasker na de bevalling? Effectieve behandelingen!

Als er één deel van het lichaam is waar veel mensen zich aan storen, dan is het wel de buik. Vaak hebben diëten en sporten niet voldoende effect en blijft de platte buik maar buiten bereik. Je kunt er dan voor kiezen om een cosmetische behandeling aan de buik te ondergaan. In dit artikel vind je een overzicht van de 5 behandelingen waarmee buikvet kan worden weggehaald.

Buikvet weghalen: 5 behandelingen voor een platte buik vergeleken

Gelukkig gaan de meeste cosmetische ingrepen in Nederland goed. Maar wat nu als je ingreep mislukt is? Of wanneer je letselschade hebt? Bijvoorbeeld door een medische fout. Bij wie dien je dan een klacht in? En heb je recht op schadevergoeding? In dit artikel lees je alles over wat je kan doen bij een medische fout bij plastische chirurgie.

Medische fout bij plastische chirurgie: wat te doen bij een mislukte cosmetische ingreep?

Veel mensen hebben een onvolledig beeld van plastische chirurgie. Want wist je dat plastische chirurgen veel meer doen dan alleen borstvergrotingen, ooglidcorrecties en andere cosmetische ingrepen? In deze blogpost lees je wat plastische chirurgie is en waar je op moet letten als je een ingreep overweegt.

Wat is plastische chirurgie? Wat doet een plastisch chirurg?

Bij een borstvergroting, borstreconstructie of borstlift wordt vaak gebruik gemaakt van borstimplantaten. Overweeg je een van deze behandelingen, dan is het verstandig om je in te lezen over borstimplantaten. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over o.a. het formaat, het materiaal en het profiel van de verschillende borstimplantaten op de markt.

Borstimplantaten: over veiligheid, materialen & formaat

Veel mensen, vooral vrouwen, storen zich aan het buik- en heupvet dat uitpuilt boven een strakke spijkerbroek. Dit ongewenste vet wordt wel een muffin-top genoemd, vanwege de gelijkenis met de bovenkant van een muffin. In deze blogpost lees je welke veranderingen je in je dieet en leefstijl kunt maken om je muffin-top weg te werken. Ook lees je welke cosmetische behandelingen je kunt ondergaan om het overtollige vet kwijt te raken.

Muffin-Top wegwerken: tips en behandelingen

Wie het heeft over eetstoornissen denkt al snel aan anorexia of boulimia. Maar er is een eetstoornis waar meer mensen last van hebben, en dat is de Binge Eating Disorder (BED). In Nederland lijden 160.000 mensen aan deze aandoening. In deze blogpost lees je onder andere hoe je BED kunt herkennen en welke behandelingen er mogelijk zijn.

Binge Eating Disorder: eetbuistoornis

Spataderen scleroseren - ook wel het wegspuiten of inspuiten van spataderen genoemd - is één van de behandelingen die gebruikt kunnen worden om spataderen te verwijderen. In deze blogpost lees je wie voor de behandeling in aanmerking komt, wanneer de behandeling vergoed wordt en wat je moet betalen als de behandeling niet vergoed wordt.

Spataderen scleroseren (wegspuiten) - informatie en prijzen

Met een peeling kunnen kleine oneffenheden worden behandeld en krijgt de huid een nieuwe frisse teint. Eén van de populairste peelings is de TCA peeling. In deze blogpost lees je wat de TCA peeling is, hoe de behandeling er uit ziet en voor wie de behandeling geschikt is. Ook vind je hier meer informatie over de kosten van de behandeling.

TCA peeling: voor gezicht, hals, handen en decollete

Blauwe plekken zijn vaak een onschuldige aandoening van de huid. Iedereen weet dat ze kunnen ontstaan door ongelukjes waarbij de huid wordt beschadigd. Maar wat is er aan de hand als je snel en zonder duidelijke oorzaak last hebt van blauwe plekken? In deze blogpost vind je een uitgebreid overzicht van de factoren die kunnen bijdragen aan het snel ontstaan van blauwe plekken. Ook lees je hier hoe je blauwe plekken sneller kunt laten verdwijnen.

Snel blauwe plekken? De oorzaak van (spontane) blauwe plekken

De draadlift is in opkomst. Bij deze behandeling worden draden gebruikt om de huid te liften. Er zijn verschillende draadlift-technieken op de markt. In deze blogpost lees je wat de V-SOFT draadlift is en voor wie deze behandeling uitkomst kan bieden. Ook wordt de V-SOFT lift kort vergeleken met een andere populaire draadlift, de featherlift.

Draadlift: V-SOFT Lift met PDO draden - werking & risico's

Mensen met Body Dysmorphic Disorder (BDD) zijn er van overtuigd dat er iets mis is met hun lichaam. Terwijl andere mensen deze vermeende 'afwijking' niet waarnemen. Body Dysmorphic Disorder wordt daarom ook wel ingebeelde lelijkheid genoemd. In dit artikel gaat Ola in op deze psyschische stoornis en lees je onder andere hoe je BDD kunt herkennen en welke behandelingen er voor BDD zijn.

Body dysmorphic disorder: omgaan met ingebeelde lelijkheid

Tandenknarsen, oftewel bruxisme, kan voor beschadigde tanden en kiezen zorgen en andere vervelende klachten. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en oplossingen om knarsen, of schade door tandenknarsen, te voorkomen. Zo kun je een Botox behandeling ondergaan of een tandenknarsbitje nemen. In deze blogpost lees je meer over de mogelijkheden.

Tandenknarsen: Botox en andere behandelingen bij bruxisme

Botox staat vooral bekend als een middel dat kan helpen bij het bestrijden van rimpels. Maar er komen steeds meer behandelingen bij. Zo lijkt Botox ook te helpen als middel om haaruitval tegen te gaan. In deze blogpost lees je hoe het werkt en voor wie het kan helpen.

Haaruitval tegengaan met Botox

Afvallen en terug in vorm komen na een zwangerschap kan erg lastig zijn. In deze blogpost lees je wat je kunt doen om na je zwangerschap weer een slank en strak lichaam te krijgen. Ook vind je hier meer informatie over cosmetische ingrepen die kunnen helpen om je oude lichaam weer terug te krijgen, zoals de Mommy Makeover.

Afvallen en terug in vorm na je zwangerschap

Aziatische ogen zijn uniek: het zijn de enige ogen die geen duidelijke plooi in het ooglid hebben. Om de ogen toch groter en ronder te laten lijken hebben Aziatische meisjes diverse trucjes ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van tape en lijm om een oogplooi te creëren. Daarnaast kiezen ook veel Aziaten voor een ooglidcorrectie. In deze blogpost lees je hoe je je Aziatische ogen groter laat lijken, en hoe een Aziatische ooglidcorrectie er uit ziet.

Ooglidcorrectie & makeup tips voor Aziatische ogen

Migraine is een vervelende en invaliderende ziekte. Elk jaar weer verschijnen er daarom nieuwe behandelmethodes en behandelingen voor de ziekte. Eén van de nieuwste manieren om migraineaanvallen te verminderen is door het hoofd te laten injecteren met Botox. In deze blogpost lees je hoe een dergelijke behandeling in zijn werk gaat en voor wie de behandeling geschikt is.

Botox tegen migraine en spanningshoofdpijn: info & kosten

Een cosmetische of plastische ingreep, zoals een borstvergroting, buikwandcorrectie of facelift, kan veel geld kosten. En in de meeste gevallen vergoed je zorgverzekering niets. Als je niet over de financiële mogelijkheden beschikt om de ingreep in één keer te betalen dan kun je kiezen voor een lening, een krediet of een ingreep op afbetaling.

Geld lenen voor een cosmetische ingreep

Het is weer borstkankermaand. En daarom lopen er op dit moment tal van acties om geld in te zamelen voor borstkanker-onderzoek. Wil jij ook helpen? In deze blog vind je een overzicht van diverse acties die je kunt ondernemen om bij te dragen aan meer borstkankeronderzoek.

Borstkankermaand 2014

Voor een bruin kleurtje is tegenwoordig geen zon of zonnebank meer nodig. Je kunt ook kiezen voor een spray tan behandeling. Hierbij wordt de bruine kleur op je huid gespoten. In deze blogpost lees je meer over de kosten, de risico's en hoe je je kunt voorbereiden op de behandeling.

Spray tanning: bruin zonder zon

Stoor je je aan je flaporen? Er zijn diverse manieren om flaporen te verbergen. Bijvoorbeeld achter lang haar of een haarband. Daarnaast bestaan er tegenwoordig flapoorstickers. Met deze stickers kunnen oren aan het hoofd worden geplakt zodat ze minder duidelijk zichtbaar zijn. In deze blogpost zet Ola de mogelijkheden op een rijtje.

Flapoorcorrectie zonder operatie - flaporen verbergen

Injectables zijn de meest populaire en bekende anti-rimpelbehandelingen van dit moment. Wil je echter liever niet aan de botox of fillers? Dan kun je ook kiezen uit een reeks alternatieve behandelingen. Bijvoorbeeld thermage, lipofilling of mesotherapie. In deze blogpost vind je de voor- en nadelen van al deze behandelmethodes.

Alternatieven voor botox & fillers - mesotherapie, lipofilling & thermage

Er zijn diverse chirurgische ingrepen om mensen te helpen afvallen. Deze operaties worden door de sterke toename in overgewicht steeds vaker uitgevoerd. Lang niet iedereen met overgewicht komt echter in aanmerking voor een operatie. Wie bijvoorbeeld een maagverkleining of maagband wenst, moet voldoen aan een aantal criteria. Op deze pagina lees je welke criteria dit zijn.

Bariatrie: de voorwaarden voor obesitaschirurgie

Een mooie huid zonder rimpels, daar geniet je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van. Daarom vind je in deze post tips om huidveroudering tegen te gaan en uit te stellen. Ook vind je hier een overzicht van cosmetische ingrepen die je huid jonger, strakker en steviger kunnen maken.

Huidveroudering tegengaan - tips voor een gezonde huid zonder rimpels

Het is al een tijdje onrustig in de wereld van de cosmetische ingrepen. Nieuws rond de implantaten van fabrikant PIP domineerden de laatste maanden de kranten. Ook was er veel ophef rond Groupon-acties voor cosmetische chirurgie. Deze incidenten waren mede aanleiding om het beleid verder aan te scherpen. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de minister van VWS kwamen dan afgelopen jaar ook met nieuwe regels. Worden deze regels inmiddels al nageleefd?

Strengere regels in de “mooimaaksector”, worden ze eigenlijk wel nageleefd?

Door het recente schandaal met PIP-implantaten zijn nu alle siliconen-implantaten onderwerp van discussie. Zijn ze eigenlijk wel veilig? En geven de alternatieven voor siliconen-implantaten, zoals een borstvergroting met eigen vet, of een hydrogel-implantaat, wel net zo'n mooi resultaat? Je leest het in deze blogpost.

Zijn siliconen-implantaten veilig? En hoe goed zijn de alternatieven voor ‘siliconen’, zoals hydrogel-implantaten?

Er is al een aantal jaren veel ophef over PIP-implantaten. In dit artikel vind je een overzicht van de gebeurtenissen, waarom ze niet veilig zijn en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is er mis met PIP-implantaten en M-implants en waarom zijn deze borstimplantaten niet veilig?

Er wordt steeds minder gesneden in de plastische en cosmetische chirurgie. Voor veel behandelingen waarbij vroeger gesneden moest worden, zijn nu non-operatieve alternatieven. Zo ook bij de facelift. In deze post vind je de anti-aging alternatieven voor de facelift waar geen mes aan te pas komt.

Facelift zonder operatie - anti-aging d.m.v. peeling, laser en/of injectables

2013 was onder andere het jaar van de 'Vampire Facelift' en de subtiele ingrepen. Benieuwd naar welke andere behandelingen dit jaar doorbraken naar het grote publiek? In deze blogpost vind je een overzicht van trends in de cosmetische en plastische chirurgie in 2013 en blikken we vooruit op wat 2014 zal brengen.

Populaire cosmetische behandelingen in 2013 & trends voor 2014

Een borstvergroting die betaald wordt door mijn zorgverzekering, kan dat echt? Helaas, zo vrijgevig zijn de zorgverzekeraars niet. Toch is het niet uitgesloten dat je verzekeraar een deel van de cosmetische ingreep betaalt. Aangezien je de komende weken kunt overstappen naar een andere verzekering kan deze informatie interessant zijn voor mensen die een cosmetische ingreep overwegen in 2016.

Wordt plastische chirurgie vergoed door mijn verzekeraar in 2016?

Veel mannen zijn op zoek naar methodes om hun penis te vergroten. Dit weten slimme marketeers ook; niet voor niets staat je spam folder geregeld vol met mailtjes over penispompen en penisvergrotende pillen. In deze blogpost vind je geen aanbiedingen voor de nieuwste en beste pillen, maar een overzicht van diverse methodes om de penis te vergroten en/of te verlengen, en hun werkzaamheid.

Penis vergroten zonder operatie - alle methodes voor een grotere penis

Overweeg je een plastische of cosmetische ingreep in het buitenland? Je bent niet de enige. Steeds meer Nederlandse vrouwen gaan naar Turkije, Thailand of één van de buurlanden om een operatie te ondergaan. Hoewel ook in deze landen vaak goed opgeleide plastische chirurgen werken, kun je toch tegen enkele problemen aanlopen bij plastische chirurgie in het buitenland. Op deze pagina lees je waar je op moet letten.

Plastische chirurgie in het buitenland - waar moet je op letten?

Ken je dat? Je hebt heerlijk geslapen, voelt je topfit en toch vragen vrienden of collega’s: “Gaat het goed met je? Je ziet er moe uit!” Sommige mensen hebben vaak wallen of donkere kringen onder de ogen en krijgen dit soort opmerkingen regelmatig te horen. Gelukkig kun je de wallen wegwerken, verwijderen of proberen te voorkomen.

Wallen of donkere kringen onder de ogen wegwerken en voorkomen

Oktober is borstkankermaand en bij IdealBody.nl besteden we daar graag aandacht aan. Er zijn op dit moment tal van acties om geld in te zamelen voor borstkanker-onderzoek. Wil jij ook helpen? Dat kan bijvoorbeeld door te sms-en: Sms PINK naar 4333 (€ 2,50). In deze blog lees je meer over de voorkeuren van Nederlandse vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan.

Oktober is borstkankermaand

Maar weinig mensen zijn gezegend met een natuurlijk wit en stralend gebit. Gelukkig hoef je niet direct te grijpen naar dure whitening producten. Je kunt namelijk ook zelf je tanden witter en stralender maken door je eetgewoontes aan te passen en zelf whitening producten te maken.

Wittere tanden - een stralend wit en gezond gebit zonder te bleken

Een plastische of cosmetische ingreep onderga je natuurlijk niet zo maar. Het is belangrijk dat je goed weet wat je kunt verwachten voor, tijdens en na de ingreep. Het juiste moment om deze informatie op te doen is tijdens het eerste consult met de plastisch chirurg. Door de vragen te stellen die ik in dit blog behandel, leer je de ins en outs van je gewenste behandeling kennen.

Vragen om te stellen tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg

Vollere en stevigere borsten zijn een wens van menig vrouw, maar om hier voor onder het mes te gaan schrikt veel vrouwen af. Er zijn diverse middeltjes op de markt om op een natuurlijke manier stevigere en grotere borsten te krijgen. In deze blogpost vind je een overzicht.

Natuurlijke borstvergroting - stevigere en grotere borsten zonder operatie

In deze blogpost leg ik je uit hoe je je kunt voorbereiden op het eerste consult bij de plastisch chirurg. Zo kom je goed voorbereid aan bij de kliniek van je keuze. Dit is de tweede post in een serie over een goede voorbereiding op plastische en cosmetische ingrepen, als je deel 1 nog niet hebt gelezen dan raad ik je aan dat eerst te doen.

Voorbereiding op het eerste consult bij de plastisch chirurg

Misschien loop je al een tijdje rond met het idee om 'iets' aan je lichaam te laten doen, maar heb je geen idee hoe je nu verder gaat. In deze blogpost, de eerste in een serie, leg ik je uit hoe je je kunt voorbereiden op een cosmetische ingreep voordat je een afspraak maakt bij een kliniek.

Voorbereiding op plastische chirurgie - vóór het eerste consult

Wat is Botox? Wat zijn Fillers? En wat is het verschil tussen beide?

Fillers en Botox zijn razend populair onder BN’ers, maar tegenwoordig ook voor ‘gewone’ mensen. Een behandeling met injectables is weinig ingrijpend en goed betaalbaar vergeleken met andere cosmetische ingrepen. Dat het zo populair is, is logisch aangezien ze zorgen voor een jonger en strakker gezicht. En dat willen we natuurlijk allemaal.

Fillers en Botox zijn de algemeen bekende termen voor deze geliefde cosmetische injecties. Maar wat weten we nou precies over deze producten? En wat is het verschil?