IdealBody.nl Blog

Op het blog van IdealBody.nl vind je artikelen over diverse (actuele) onderwerpen die te maken hebben met plastische en cosmetische chirurgie, beauty en health en lichaamsverzorging. Zo vind je bijvoorbeeld artikelen m.b.t. mythes, alternatieven voor chirurgie en uitleg over de verschillen tussen behandelmethoden.

Naast artikelen afkomstig van onze eigen redactie plaatsen we ook regelmatig gastartikelen. Weet je een leuk onderwerp om over te schrijven? Neem even contact met ons op via contact@idealbody.nl!

Heb je een cosmetische ingreep ondergaan? Of overweeg je een behandeling? Dan wil je natuurlijk graag zo lang mogelijk van het resultaat genieten. In dit artikel lees je wat je zelf kunt doen om het resultaat zo lang en goed mogelijk vast te houden.

Zo behoud je langer resultaat van je cosmetische ingreep: tips & tricks

In deze blog lees je alles wat je altijd al wilde weten over sproeten. Zoals hoe ontstaan ze? En wat is het verschil tussen sproeten, pigmentvlekken en moedervlekken? Daarnaast vind je hier een overzicht van de behandelingen waarmee sproeten kunnen worden verwijderd.

Sproeten verwijderen? Over de oorzaken van sproetjes & behandelingen

Veel vrouwen krijgen te maken met een zwangerschapsmasker, oftewel melasma. In deze blogpost gaat Carlijn op zoek naar de oorzaken van het zwangerschapsmasker en hoe je kunt voorkomen dat je er last van krijgt. Daarnaast vind je hier een overzicht van effectieve behandelingen tegen pigmentvlekken.

Zwangerschapsmasker na de bevalling? Effectieve behandelingen!

Als er één deel van het lichaam is waar veel mensen zich aan storen, dan is het wel de buik. Vaak hebben diëten en sporten niet voldoende effect en blijft de platte buik maar buiten bereik. Je kunt er dan voor kiezen om een cosmetische behandeling aan de buik te ondergaan. In dit artikel vind je een overzicht van de 5 behandelingen waarmee buikvet kan worden weggehaald.

Buikvet weghalen: 5 behandelingen voor een platte buik vergeleken

Gelukkig gaan de meeste cosmetische ingrepen in Nederland goed. Maar wat nu als je ingreep mislukt is? Of wanneer je letselschade hebt? Bijvoorbeeld door een medische fout. Bij wie dien je dan een klacht in? En heb je recht op schadevergoeding? In dit artikel lees je alles over wat je kan doen bij een medische fout bij plastische chirurgie.

Medische fout bij plastische chirurgie: wat te doen bij een mislukte cosmetische ingreep?

Hyaluronzuur is een van de meest gebruikte marketingtermen in de huidverzorging. Maar weinig mensen weten echter wat het nou eigenlijk is en wat het doet? In dit artikel legt Carlijn uit wat hyaluronzuur is, en wat dit stofje voor invloed heeft op je huid.

Hyaluronzuur in crèmes, fillers & serums: wat doet het voor je huid?

Slanke benen staan hoog op het 'verlanglijstje' van vrijwel alle vrouwen. In deze blog legt Carlijn uit wat je zelf kunt doen om je benen in optimale conditie te brengen. Ook vind je hier een overzicht van behandelingen die je benen mooier en slanker kunnen maken.

Tips & behandelingen voor slanke benen

Veel mensen hebben een onvolledig beeld van plastische chirurgie. Want wist je dat plastische chirurgen veel meer doen dan alleen borstvergrotingen, ooglidcorrecties en andere cosmetische ingrepen? In deze blogpost lees je wat plastische chirurgie is en waar je op moet letten als je een ingreep overweegt.

Plastische chirurgie - wat doet een plastisch chirurg?

Bij een borstvergroting, borstreconstructie of borstlift wordt vaak gebruik gemaakt van borstimplantaten. Overweeg je een van deze behandelingen, dan is het verstandig om je in te lezen over borstimplantaten. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over o.a. het formaat, het materiaal en het profiel van de verschillende borstimplantaten op de markt.

Borstimplantaten: over veiligheid, materialen & formaat

Veel mensen, vooral vrouwen, storen zich aan het buik- en heupvet dat uitpuilt boven een strakke spijkerbroek. Dit ongewenste vet wordt wel een muffin-top genoemd, vanwege de gelijkenis met de bovenkant van een muffin. In deze blogpost lees je welke veranderingen je in je dieet en leefstijl kunt maken om je muffin-top weg te werken. Ook lees je welke cosmetische behandelingen je kunt ondergaan om het overtollige vet kwijt te raken.

Muffin-Top wegwerken: tips en behandelingen

Wie het heeft over eetstoornissen denkt al snel aan anorexia of boulimia. Maar er is een eetstoornis waar meer mensen last van hebben, en dat is de Binge Eating Disorder (BED). In Nederland lijden 160.000 mensen aan deze aandoening. In deze blogpost lees je onder andere hoe je BED kunt herkennen en welke behandelingen er mogelijk zijn.

Binge Eating Disorder: eetbuistoornis

Spataderen scleroseren - ook wel het wegspuiten of inspuiten van spataderen genoemd - is één van de behandelingen die gebruikt kunnen worden om spataderen te verwijderen. In deze blogpost lees je wie voor de behandeling in aanmerking komt, wanneer de behandeling vergoed wordt en wat je moet betalen als de behandeling niet vergoed wordt.

Spataderen scleroseren (wegspuiten) - informatie en prijzen

Met een peeling kunnen kleine oneffenheden worden behandeld en krijgt de huid een nieuwe frisse teint. Eén van de populairste peelings is de TCA peeling. In deze blogpost lees je wat de TCA peeling is, hoe de behandeling er uit ziet en voor wie de behandeling geschikt is. Ook vind je hier meer informatie over de kosten van de behandeling.

TCA peeling: voor gezicht, hals, handen en decollete

Blauwe plekken zijn vaak een onschuldige aandoening van de huid. Iedereen weet dat ze kunnen ontstaan door ongelukjes waarbij de huid wordt beschadigd. Maar wat is er aan de hand als je snel en zonder duidelijke oorzaak last hebt van blauwe plekken? In deze blogpost vind je een uitgebreid overzicht van de factoren die kunnen bijdragen aan het snel ontstaan van blauwe plekken. Ook lees je hier hoe je blauwe plekken sneller kunt laten verdwijnen.

Snel blauwe plekken? De oorzaak van (spontane) blauwe plekken

In Azië is men geobsedeerd door het Westerse schoonheidsideaal en daar hoort ook een westerse neus bij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de neusvergroting een van de populairste ingrepen in veel Aziatische landen is. In deze blog vind je een overzicht van populaire behandelingen voor een grotere neus.

Neusvergroting - behandelingen voor een grotere neus

De draadlift is in opkomst. Bij deze behandeling worden draden gebruikt om de huid te liften. Er zijn verschillende draadlift-technieken op de markt. In deze blogpost lees je wat de V-SOFT draadlift is en voor wie deze behandeling uitkomst kan bieden. Ook wordt de V-SOFT lift kort vergeleken met een andere populaire draadlift, de featherlift.

Draadlift: V-SOFT Lift met PDO draden - werking & risico's

Wanneer je last hebt van ernstig overgewicht en niets lijkt te werken om af te vallen, dan kun je in aanmerking komen voor een behandeling tegen obesitas. In deze blogpost vergelijken we de maagverkleining met het plaatsen van een maagballon. Hier lees je welke behandeling de beste optie is in jouw situatie.

Obesitas behandeling: maagverkleining of maagballon?

Mensen met Body Dysmorphic Disorder (BDD) zijn er van overtuigd dat er iets mis is met hun lichaam. Terwijl andere mensen deze vermeende 'afwijking' niet waarnemen. Body Dysmorphic Disorder wordt daarom ook wel ingebeelde lelijkheid genoemd. In dit artikel gaat Ola in op deze psyschische stoornis en lees je onder andere hoe je BDD kunt herkennen en welke behandelingen er voor BDD zijn.

Body dysmorphic disorder: omgaan met ingebeelde lelijkheid

Tandenknarsen, oftewel bruxisme, kan voor beschadigde tanden en kiezen zorgen en andere vervelende klachten. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen en oplossingen om knarsen, of schade door tandenknarsen, te voorkomen. Zo kun je een Botox behandeling ondergaan of een tandenknarsbitje nemen. In deze blogpost lees je meer over de mogelijkheden.

Tandenknarsen: Botox en andere behandelingen bij bruxisme

Botox staat vooral bekend als een middel dat kan helpen bij het bestrijden van rimpels. Maar er komen steeds meer behandelingen bij. Zo lijkt Botox ook te helpen als middel om haaruitval tegen te gaan. In deze blogpost lees je hoe het werkt en voor wie het kan helpen.

Haaruitval tegengaan met Botox

Afvallen en terug in vorm komen na een zwangerschap kan erg lastig zijn. In deze blogpost lees je wat je kunt doen om na je zwangerschap weer een slank en strak lichaam te krijgen. Ook vind je hier meer informatie over cosmetische ingrepen die kunnen helpen om je oude lichaam weer terug te krijgen, zoals de Mommy Makeover.

Afvallen en terug in vorm na je zwangerschap

Aziatische ogen zijn uniek: het zijn de enige ogen die geen duidelijke plooi in het ooglid hebben. Om de ogen toch groter en ronder te laten lijken hebben Aziatische meisjes diverse trucjes ontwikkeld. Zoals bijvoorbeeld het gebruik van tape en lijm om een oogplooi te creëren. Daarnaast kiezen ook veel Aziaten voor een ooglidcorrectie. In deze blogpost lees je hoe je je Aziatische ogen groter laat lijken, en hoe een Aziatische ooglidcorrectie er uit ziet.

Ooglidcorrectie & makeup tips voor Aziatische ogen

Tekenen van ouderdom zijn snel zichtbaar op de handen. Gelukkig kun je iets (laten) doen aan ouderdomsvlekken, rimpels en zichtbare aders. In deze blogpost geeft Ola een overzicht van behandelingen tegen oude handen, en vind je tips om veroudering zoveel mogelijk te voorkomen.

Tips tegen oude handen met zichtbare aders of bruine vlekken

Een vermoeid gezicht en een vermoeide uitstraling kunnen zorgen voor vervelende opmerkingen. Gelukkig kun je zelf het een en ander doen voor een frissere look. In deze blogpost geeft Ola enkele tips om bijvoorbeeld een doffe gezichtshuid te verbergen en lees je wat je kunt doen aan donkere kringen en wallen onder de ogen.

Vermoeid gezicht? Tips voor een frissere uitstraling

Migraine is een vervelende en invaliderende ziekte. Elk jaar weer verschijnen er daarom nieuwe behandelmethodes en behandelingen voor de ziekte. Eén van de nieuwste manieren om migraineaanvallen te verminderen is door het hoofd te laten injecteren met Botox. In deze blogpost lees je hoe een dergelijke behandeling in zijn werk gaat en voor wie de behandeling geschikt is.

Botox tegen migraine en spanningshoofdpijn: info & kosten

Een cosmetische of plastische ingreep, zoals een borstvergroting, buikwandcorrectie of facelift, kan veel geld kosten. En in de meeste gevallen vergoed je zorgverzekering niets. Als je niet over de financiële mogelijkheden beschikt om de ingreep in één keer te betalen dan kun je kiezen voor een lening, een krediet of een ingreep op afbetaling.

Geld lenen voor een cosmetische ingreep

Overweeg jij om in 2015 een cosmetische ingreep te ondergaan? Dan kan het lonen om van zorgverzekeraar te wisselen. In dit artikel lees je in welke gevallen het gunstig kan zijn om over te stappen, en welke polis voor jou wellicht interessant is.

Zorgverzekering 2015: vergoedingen en kortingen voor Plastische Chirurgie

Het is weer borstkankermaand. En daarom lopen er op dit moment tal van acties om geld in te zamelen voor borstkanker-onderzoek. Wil jij ook helpen? In deze blog vind je een overzicht van diverse acties die je kunt ondernemen om bij te dragen aan meer borstkankeronderzoek.

Borstkankermaand 2014

Voor een bruin kleurtje is tegenwoordig geen zon of zonnebank meer nodig. Je kunt ook kiezen voor een spray tan behandeling. Hierbij wordt de bruine kleur op je huid gespoten. In deze blogpost lees je meer over de kosten, de risico's en hoe je je kunt voorbereiden op de behandeling.

Spray tanning: bruin zonder zon

Wil je graag voller en langer haar? Hairextensions bieden uitkomst! In deze blogpost zet Ola de verschillende manieren waarmee de haren verlengd kunnen worden op een rijtje. Benieuwd naar het verschil tussen weaves en flip-in-extensions? Lees dan snel verder.

Hairextensions laten zetten? Alles over flip-ins, clip-ins en weaves

Stoor je je aan je flaporen? Er zijn diverse manieren om flaporen te verbergen. Bijvoorbeeld achter lang haar of een haarband. Daarnaast bestaan er tegenwoordig flapoorstickers. Met deze stickers kunnen oren aan het hoofd worden geplakt zodat ze minder duidelijk zichtbaar zijn. In deze blogpost zet Ola de mogelijkheden op een rijtje.

Flapoorcorrectie zonder operatie - flaporen verbergen

Injectables zijn de meest populaire en bekende anti-rimpelbehandelingen van dit moment. Wil je echter liever niet aan de botox of fillers? Dan kun je ook kiezen uit een reeks alternatieve behandelingen. Bijvoorbeeld thermage, lipofilling of mesotherapie. In deze blogpost vind je de voor- en nadelen van al deze behandelmethodes.

Alternatieven voor botox & fillers - mesotherapie, lipofilling & thermage

Er zijn diverse chirurgische ingrepen om mensen te helpen afvallen. Deze operaties worden door de sterke toename in overgewicht steeds vaker uitgevoerd. Lang niet iedereen met overgewicht komt echter in aanmerking voor een operatie. Wie bijvoorbeeld een maagverkleining of maagband wenst, moet voldoen aan een aantal criteria. Op deze pagina lees je welke criteria dit zijn.

Bariatrie: de voorwaarden voor obesitaschirurgie

Permanent ontharen is één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen van dit moment. Er zijn echter ook goedkopere, niet permanente manieren om je haar te verwijderen. In deze blogpost vind je een overzicht van deze ontharingsmethodes.

Een overzicht van ontharingsmethodes: van elektrisch ontharen tot ontharingscrèmes

Een mooie huid zonder rimpels, daar geniet je natuurlijk het liefst zo lang mogelijk van. Daarom vind je in deze post tips om huidveroudering tegen te gaan en uit te stellen. Ook vind je hier een overzicht van cosmetische ingrepen die je huid jonger, strakker en steviger kunnen maken.

Huidveroudering tegengaan - tips voor een gezonde huid zonder rimpels

Het is al een tijdje onrustig in de wereld van de cosmetische ingrepen. Nieuws rond de implantaten van fabrikant PIP domineerden de laatste maanden de kranten. Ook was er veel ophef rond Groupon-acties voor cosmetische chirurgie. Deze incidenten waren mede aanleiding om het beleid verder aan te scherpen. Zowel de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie als de minister van VWS kwamen dan afgelopen jaar ook met nieuwe regels. Worden deze regels inmiddels al nageleefd?

Strengere regels in de “mooimaaksector”, worden ze eigenlijk wel nageleefd?

Door het recente schandaal met PIP-implantaten zijn nu alle siliconen-implantaten onderwerp van discussie. Zijn ze eigenlijk wel veilig? En geven de alternatieven voor siliconen-implantaten, zoals een borstvergroting met eigen vet, of een hydrogel-implantaat, wel net zo'n mooi resultaat? Je leest het in deze blogpost.

Zijn siliconen-implantaten veilig? En hoe goed zijn de alternatieven voor ‘siliconen’, zoals hydrogel-implantaten?

Er is al een aantal jaren veel ophef over PIP-implantaten. In dit artikel vind je een overzicht van de gebeurtenissen, waarom ze niet veilig zijn en antwoorden op de meest gestelde vragen.

Wat is er mis met PIP-implantaten en M-implants en waarom zijn deze borstimplantaten niet veilig?

Er wordt steeds minder gesneden in de plastische en cosmetische chirurgie. Voor veel behandelingen waarbij vroeger gesneden moest worden, zijn nu non-operatieve alternatieven. Zo ook bij de facelift. In deze post vind je de anti-aging alternatieven voor de facelift waar geen mes aan te pas komt.

Facelift zonder operatie - anti-aging d.m.v. peeling, laser en/of injectables

2013 was onder andere het jaar van de 'Vampire Facelift' en de subtiele ingrepen. Benieuwd naar welke andere behandelingen dit jaar doorbraken naar het grote publiek? In deze blogpost vind je een overzicht van trends in de cosmetische en plastische chirurgie in 2013 en blikken we vooruit op wat 2014 zal brengen.

Populaire cosmetische behandelingen in 2013 & trends voor 2014

Een borstvergroting die betaald wordt door mijn zorgverzekering, kan dat echt? Helaas, zo vrijgevig zijn de zorgverzekeraars niet. Toch is het niet uitgesloten dat je verzekeraar een deel van de cosmetische ingreep betaalt. Aangezien je de komende weken kunt overstappen naar een andere verzekering kan deze informatie interessant zijn voor mensen die een cosmetische ingreep overwegen in 2016.

Wordt plastische chirurgie vergoed door mijn verzekeraar in 2016?

Een ouder wordende huid en rimpels: zowel mannen als vrouwen krijgen hiermee te maken. Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van een gezonde en mooie huid. Maar hoe voorkom je nou verschijnselen als rimpels en kraaienpootjes? In deze blog geeft Ola je de basis tips.

Basis tips voor een gezonde en mooie huid

Veel mannen zijn op zoek naar methodes om hun penis te vergroten. Dit weten slimme marketeers ook; niet voor niets staat je spam folder geregeld vol met mailtjes over penispompen en penisvergrotende pillen. In deze blogpost vind je geen aanbiedingen voor de nieuwste en beste pillen, maar een overzicht van diverse methodes om de penis te vergroten en/of te verlengen, en hun werkzaamheid.

Penis vergroten zonder operatie - alle methodes voor een grotere penis

Overweeg je een plastische of cosmetische ingreep in het buitenland? Je bent niet de enige. Steeds meer Nederlandse vrouwen gaan naar Turkije, Thailand of één van de buurlanden om een operatie te ondergaan. Hoewel ook in deze landen vaak goed opgeleide plastische chirurgen werken, kun je toch tegen enkele problemen aanlopen bij plastische chirurgie in het buitenland. Op deze pagina lees je waar je op moet letten.

Plastische chirurgie in het buitenland - waar moet je op letten?

Ken je dat? Je hebt heerlijk geslapen, voelt je topfit en toch vragen vrienden of collega’s: “Gaat het goed met je? Je ziet er moe uit!” Sommige mensen hebben vaak wallen of donkere kringen onder de ogen en krijgen dit soort opmerkingen regelmatig te horen. Gelukkig kun je de wallen wegwerken, verwijderen of proberen te voorkomen.

Wallen of donkere kringen onder de ogen wegwerken en voorkomen

Oktober is borstkankermaand en bij IdealBody.nl besteden we daar graag aandacht aan. Er zijn op dit moment tal van acties om geld in te zamelen voor borstkanker-onderzoek. Wil jij ook helpen? Dat kan bijvoorbeeld door te sms-en: Sms PINK naar 4333 (€ 2,50). In deze blog lees je meer over de voorkeuren van Nederlandse vrouwen die een borstreconstructie hebben ondergaan.

Oktober is borstkankermaand

Maar weinig mensen zijn gezegend met een natuurlijk wit en stralend gebit. Gelukkig hoef je niet direct te grijpen naar dure whitening producten. Je kunt namelijk ook zelf je tanden witter en stralender maken door je eetgewoontes aan te passen en zelf whitening producten te maken.

Wittere tanden - een stralend wit en gezond gebit zonder te bleken

Een plastische of cosmetische ingreep onderga je natuurlijk niet zo maar. Het is belangrijk dat je goed weet wat je kunt verwachten voor, tijdens en na de ingreep. Het juiste moment om deze informatie op te doen is tijdens het eerste consult met de plastisch chirurg. Door de vragen te stellen die ik in dit blog behandel, leer je de ins en outs van je gewenste behandeling kennen.

Vragen om te stellen tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg

Vollere en stevigere borsten zijn een wens van menig vrouw, maar om hier voor onder het mes te gaan schrikt veel vrouwen af. Er zijn diverse middeltjes op de markt om op een natuurlijke manier stevigere en grotere borsten te krijgen. In deze blogpost vind je een overzicht.

Natuurlijke borstvergroting - stevigere en grotere borsten zonder operatie

In deze blogpost leg ik je uit hoe je je kunt voorbereiden op het eerste consult bij de plastisch chirurg. Zo kom je goed voorbereid aan bij de kliniek van je keuze. Dit is de tweede post in een serie over een goede voorbereiding op plastische en cosmetische ingrepen, als je deel 1 nog niet hebt gelezen dan raad ik je aan dat eerst te doen.

Voorbereiding op het eerste consult bij de plastisch chirurg

Misschien loop je al een tijdje rond met het idee om 'iets' aan je lichaam te laten doen, maar heb je geen idee hoe je nu verder gaat. In deze blogpost, de eerste in een serie, leg ik je uit hoe je je kunt voorbereiden op een cosmetische ingreep voordat je een afspraak maakt bij een kliniek.

Voorbereiding op plastische chirurgie - vóór het eerste consult

Plastische chirurgie en cosmetische ingrepen zijn over het algemeen vrij duur. Maar waarom eigenlijk? In deze blog zet ik de factoren die de prijs bepalen voor je uiteen. Zo snap je beter waarom goedkoop vaak duurkoop is als het op cosmetische ingrepen aankomt.

Prijzen plastische chirurgie - waarom is plastische chirurgie zo duur?

Fillers of Botox, wat is het verschil?

Fillers en Botox zijn razend populair onder BN’ers, maar tegenwoordig ook voor ‘gewone’ mensen. Een behandeling met injectables is weinig ingrijpend en goed betaalbaar vergeleken met andere cosmetische ingrepen. Dat het zo populair is, is logisch aangezien ze zorgen voor een jonger en strakker gezicht. En dat willen we natuurlijk allemaal.

Fillers en Botox zijn de algemeen bekende termen voor deze geliefde cosmetische injecties. Maar wat weten we nou precies over deze producten? En wat is het verschil?