Bijgewerkt: | Ola Kareem

Aqualyx vet oplossende injecties - wat is Aqualyx en werkt het?

Vet kwijtraken zonder er al te veel moeite voor te hoeven doen? Dat klinkt voor menig mens als een droom die uitkomt. Aqualyx is zo’n vetverwijderingsmethode waarvan je denkt; is het niet te mooi om waar te zijn? In dit artikel kun je lezen wat Aqualyx inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn. En werkt het echt?

Wat is Aqualyx?

Aqualyx is een waterige geloplossing die geïnjecteerd wordt in het onderhuidse vetweefsel. Het is een vetverwijderingsmethode die pijnloos, effectief en veilig zou zijn. Aqualyx lost het vet op door celmembranen van de vetcellen kapot te maken. De afgebroken cellen worden naar de lever vervoerd en door de nieren uit het lichaam uitgescheiden bij het plassen.

Hoe werkt een Aqualyx behandeling?

De behandeling wordt binnen een uur gedaan en direct daarna kun je weer doorgaan met je normale dagelijkse bezigheden. Echter wordt er wel geadviseerd om de eerste twee dagen geen zwarte trainingen te doen of andere zware activiteiten te ondernemen. Daarnaast wordt het afgeraden om alcohol te nuttigen en veel in de zon te zitten. De behandelde plekken zullen na een paar dagen aanvoelen als een blauwe plek of als lokale spierpijn.

Om het beste effect te krijgen is een reeks van minmaal drie behandelingen met een tussenpoos van 3 tot 6 weken aan te raden. De eerste resultaten worden zichtbaar na ongeveer twee maanden.

Voor wie is Aqualyx geschikt?

Voor mensen die liever geen heftige operatie als een liposuctie willen ondergaan, is Aqualyx een alternatief. Sommige mensen trainen regelmatig en eten gezond, maar raken op bepaalde plekken alsnog hun overtollige vet niet kwijt. Voor die mensen is Aqualyx ook een optie.

Welke lichaamsdelen kun je laten behandelen met Aqualyx?

Demonstratie van een Aqualyx behandeling.

Aqualyx kan gebruikt worden om vet op de volgende locaties te behandelen:

 • Heupen (Love handles)
 • Enkels
 • (Onder)kin
 • Bovenarmen
 • Knieën
 • Kuiten
 • Wangen
 • Nek
 • Oksels
 • Taille
 • Zadeltassen
 • Vetophopingen rond de billen, borst, rug en dijen

Risico’s en bijwerkingen van een Aqualyx behandeling

Zoals de meeste cosmetische behandelingen is er ook bij Aqualyx een kans op risico’s. Artsen waarschuwen er bijvoorbeeld voor dat de opname van vetzuren in de bloedbaan ervoor kan zorgen dat de hoogte van het cholesterol enorm stijgt. Hierover zal een cliënt altijd van te voren worden geïnformeerd.

Bijwerkingen zullen niet snel voorkomen na een Aqualyx behandeling, maar het is niet uitgesloten. Na een Aqualyx behandeling kunnen er reacties op de injecties optreden zoals zwelling, roodheid, blauwe plek, gevoeligheid of verkleuring rond het behandelde gebied. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal na maximaal 10 dagen.

Kosten van een Aqualyx behandeling

De kosten per behandeling liggen gemiddeld rond de 300 euro. De kosten worden meestal berekend op basis van de kosten per flacon en de kosten voor de behandeling en controleconsulten.

Werkt Aqualyx?

Is Aqualyx een geschikte manier om plaatselijk vet te verliezen? Op het internet cirucleren zowel succesverhalen als verhalen van mensen die klagen over het resultaat. Belangrijk om te weten is dat er geen onafhankelijk wetenschappelijk bewijs is dat Aqualyx zo goed werkt als de fabrikant beweert. Daarom kan het verstandig zijn om nog even te wachten met het ondergaan van deze behandeling totdat dit bewijs er wel is. Een andere optie is om te kiezen voor een conventionelere behandeling, zoals lipolyse.

Wil je de behandeling proberen? Laat een Aqualyx behandeling, net als iedere andere cosmetische behandeling, bij een professionele en gecertificeerde arts doen. Zo verklein je de risico’s en de kans op vervelende bijwerkingen.

Heb jij ervaringen met een Aqualyx behandeling? Laat het ons weten door te reageren onder dit artikel.