Bijgewerkt: | B. Holwerda (Redactie)

Het is oktober - borstkankermaand 2014

Oktober is borstkankermaand en bij IdealBody.nl besteden we daar net als vorig jaar graag aandacht aan. Er lopen op dit moment tal van acties om geld in te zamelen voor borstkankeronderzoek. Wil jij ook helpen? Op deze pagina vind je een overzicht van acties.

Zo kun je meehelpen in de strijd tegen borstkanker

In Nederland krijgt één op de 9 vrouwen borstkanker. Dit betekent dat er elk jaar zo'n 16.000 vrouwen (en ongeveer 100 mannen) zijn die gediagnosticeerd worden met borstkanker. Deze getallen moeten en kunnen omlaag. Hiervoor is onderzoek nodig, maar dit kost veel geld.

Om aandacht te vragen voor borstkanker en om geld op te halen wordt elk jaar in oktober de borstkankermaand georganiseerd. Organisaties als de stichting Pink Ribbon organiseren diverse acties om geld op te halen. Hieronder vind je een overzicht van de acties.

Afbeelding borstkankermaand
De Pink Ribbon armband 2014.
 • Sms PINK naar 4333 (€ 3,-)
  Het sturen van een smsje is een makkelijke manier om een klein bedrag te doneren.
 • Koop het Pink Ribbon Magazine
  Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer een Pink Ribbon magazine. In dit magazine lees je alles wat je altijd al wilde weten over borstkanker maar nooit durfde te vragen. Het magazine is voor € 5,95 te koop. 100% van de opbrengst komt ten goede aan borstkanker onderzoek.
 • Koop de Pink Ribbon armband
  De Pink Ribbon armband 2014 is voor € 12,95 te koop bij o.a. DA Drogist, Bruna, Miss Etam, Sandwich, Bijenkorf (Amsterdam, Den Haag & Rotterdam), Albron en is te bestellen in de Pink Ribbon webshop. Per armband gaat € 7,26 naar de Stichting Pink Ribbon. Je kunt online zelf aangeven naar welk onderzoeksgebied jouw donatie gaat, mocht je daar behoefte aan hebben.
 • Sponsor een actie
  Elk jaar worden er overal in het land diverse acties georganiseerd om geld op te halen voor borstkankeronderzoek. Op het actieplatform acties.pinkribbon.nl vind je een overzicht van acties bij jou in de buurt.
 • Doneer je Kruidvat punten
  Als je met een Kruidvat-voordeelkaart spaarpunten spaart dan kun je deze doneren aan Pink Ribbon. De waarde van de punten is als volgt: 200 punten = een donatie van € 1,-, 500 punten = € 2,50 en 1000 punten vertegenwoordigen een donatiewaarde van € 5,-.
  Kijk op de website van Kruidvat hoe je je punten kunt doneren.
 • Doneer je VVV-bon
  Heb je een VVV-bon liggen en wil je hiermee graag Pink Ribbon steunen? Je kunt de bon naar Pink Ribbon opsturen zodat zij deze kunnen verzilveren. De adresgegevens van Pink Ribbon vind je hier.
'Borstkanker zaait zich uit naar je leven.'

Eén van de onderzoeksgebieden waar geld voor wordt opgehaald: betere behandeling van uitgezaaide borstkanker

Eén op de vijf borstkankerpatiënten krijgt te maken met uitzaaiingen. Daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de behandeling van deze uitzaaiingen. Het onderzoek ‘Karakteriseren van kankercellen in het bloed’ kan de diagnostiek, behandeling en prognose voor patiënten met uitzaaiingen verbeteren. Voor dit onderzoek van dr. Sleijfer (Erasmus MC) en dr. de Vries (UMC Groningen) wordt momenteel financiering gezocht. Mocht je het willen steunen, dan kun je hier direct aan dit onderzoek doneren.