Bijgewerkt: | Ola Kareem

Tijdelijk je borsten laten liften met Botox: de mogelijkheden

Het ontstaan van hangborsten is een van de nadelige effecten van ouder worden. Voorheen konden vrouwen alleen iets aan hun hangborsten doen door een zware operatie te ondergaan. Tegenwoordig kun je ook kiezen om je borsten steviger en voller te maken met behulp van Botox. In dit artikel bespreken we de zogenaamde Botox boob job, uitgevonden door een Thaise dermatoloog.

Borsten liften

Er zijn verschillende technieken om de borsten te liften. Bij een klassieke borstlift wordt overtollig huid verwijderd en worden de borsten geherpositioneerd. (meer over deze behandeling)

Een variant op de klassieke borstliftende operatie is de Breform borstlift. Hierbij wordt er een soort van BH in de borsten geplaatst die de borsten ondersteund en lift.

Beide ingrepen zijn relatief duur, ingrijpend en kunnen de tepels gevoelloos maken. Dit is waar een tijdelijke lift met Botox uitkomst kan bieden: bij deze ingreep heb je namelijk geen last van de nadelen van een operatieve lift van de borsten.

De Botox boob job is een snelle behandeling waarbij Botox injecties in de borstspieren rondom de borsten voor een liftend effect zorgen. De Botox zorgt ervoor dat de spieren zich aanspannen, waardoor de borsten gelift worden en ook pronter gaan staan.

Borstversteviging met botox – hoe werkt het?

Een Botox borstlift komt met de belofte van directe resultaten zonder bijwerkingen en hersteltijd. Botox injecteren in specifieke gebieden rond de borsten zou deze steviger maken en een lift aan de huid geven. Ook krijgt de boezem meer volume en worden rimpels in het decolleté bestreden. Hierbij worden er geen spieren verlamd en worden de tepels niet gevoelloos.

Illustratie botox
In het Verenigd Koninkrijk, waar de Botox boob job al relatief vaak wordt uitgevoerd, wordt wel over 'Holiday Breasts' gesproken. Vanwege het tijdelijke effect van de lift en het moment waarop vrouwen de behandeling ondergaan (vlak voor de vakantie).

Het is wel zo dat het hele gebied rond de borst moet worden behandeld voor een optimaal resultaat. Dat wil zeggen van de borstkas tot aan de oksels. Daarnaast worden injecties in het tepelhof gegeven om rimpels en hangende tepels te voorkomen.

Na de behandeling kan de cliënt meteen weer de kleren aantrekken en aan het werk gaan. Het resultaat is meteen zichtbaar, maar het optimale resultaat is pas na een paar dagen zichtbaar. Soms is het nodig om na drie weken voor een nabehandeling te gaan, maar dat hoeft niet altijd.

Werkt de Botox borstlift?

Artsen beloven een lift van twee centimeter en een toename in volume van ongeveer tien procent. Het effect duurt ongeveer zes maanden, soms is in de tussentijd een nabehandeling nodig. De ene persoon reageert namelijk beter op Botox dan de andere. Daarnaast hebben andere factoren, zoals leefstijl, ook invloed. Iemand die bijvoorbeeld veel borstspieroefeningen doet in de sportschool zal sneller het effect zien dan iemand die dat niet doet. Mensen die niet roken zullen ook een beter effect hebben aangezien roken slecht is voor de huid.

Voor wie is het geschikt?

Botox wordt gebruikt om spieren te verlammen waardoor de huid egaler wordt. Dit werkt het beste bij vrouwen met kleine hangborsten. Vrouwen met grote borsten (C-cup of groter) hebben geen baat bij deze behandeling. De borsten zijn namelijk te zwaar waardoor er geen resultaat kan worden geboekt. Voor vrouwen met cup A tot cup C werkt het dus het beste.

Wat zijn de kosten?

De kosten van een Botox boob job zijn rond de 1250 euro.

Nadelen van een botox behandeling van de borsten

Je borsten liften met Botox is goedkoper dan een borstoperatie. Echter moet je voor een Botox-lift om het effect te behouden de behandeling herhalen. Uiteindelijk zou je dus duurder uit kunnen komen afhankelijk van hoe lang je het doet. Daarnaast is deze behandeling niet geschikt voor vrouwen met grote borsten.

Wat vind jij van deze behandleing? Zou je de behandeling willen ondergaan, of juist niet? Laat het ons weten door te reageren onder dit artikel!