Publicatie: | Carlijn Biesemaat

Cellulite aanpakken met Cellfina

Zo’n 90% van de vrouwen heeft er last van: cellulite. Deze zogenoemde sinaasappelhuid komt veel voor bij de (boven)benen en billen en is voor menig vrouw een grote irritatiefactor. Tot voor kort waren er weinig behandelingen die écht resultaat lieten zien. Maar nu is er Cellfina, een relatief nieuwe behandelmethode om cellulite te lijf te gaan. In dit artikel vertellen we je er alles over.

De oorzaken van cellulite

Een hobbelige huid met putjes – de welbekende sinaasappelhuid – is het gevolg van een verminderde bloedcirculatie. Deze kan ontstaan door te weinig te bewegen, ongezond te eten, te roken en te drinken. Cellulite kan voor een groot deel worden voorkomen én aangepakt door voldoende te sporten, veel water te drinken en zo gezond mogelijk te eten.

Cellulite of cellulitis?

Om maar gelijk opheldering te geven: cellulite wordt vaak ten onrechte cellulitis genoemd. Het bestaat allebei, maar is niet hetzelfde. Cellulitis is een bacteriële huidinfectie die wordt gekenmerkt door roodheid en bobbels. Cellulite is een stuk onschuldiger: dit is ‘slechts’ een huid met putjes en bobbeltjes, zoals de meeste vrouwen hebben.

Behandelingen tegen cellulite

Heb je cellulite? Dan hoef je je daar niet bij neer te leggen. Er zijn behandelingen die de huid gladder maken. Dit gladder maken komt grotendeels door het bevorderen van de bloedcirculatie en het afvoeren van vet en vocht. Behandelingen die worden ingezet tegen cellulite zijn onder meer Velasmooth, endermologie en mesotherapie. Elke behandeling heeft zijn voor- en nadelen, de resultaten zijn wisselend.

Wil je meer weten over de verschillende, bestaande behandelingen tegen cellulite? Lees dan dit artikel.

Logo Cellfina

Nieuwe behandeling: Cellfina

Sinds een aantal jaren is er een nieuwe (invasieve) behandeling tegen cellulite. De ontwikkelaars van Cellfina geloven erin dat de aanpak van cellulite alleen vruchten afwerpt wanneer je het probleem bij de basis aanpakt. Bij cellulite zit de basis ‘m in het bindweefsel dat zich onder de huid bevindt. Bij de benen en billen zorgen bindweefselstrengen ervoor dat de huid wat omlaag wordt getrokken, waardoor putjes en bobbeltjes zichtbaar zijn. Door de bindweefselstrengen te vernietigen, kan cellulite worden aangepakt.

De techniek

Cellfina is gebaseerd op een techniek die subcisie heet. Subcisie is een chirurgische methode die wordt ingezet om littekens en rimpels te behandelen. Maar ook (ernstige) cellulite kan ermee worden behandeld. Bij subcisie worden de onderhuidse bindweefselstrengen doorgesneden waardoor de huid niet meer naar beneden wordt getrokken, wat voor het sinaasappelhuideffect zorgt.

Bij Cellfina wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat is voorzien van een bewegend micromesje. Met dit mesje wordt de subcisie uitgevoerd. Bij het doorsnijden van de bindweefselstrengen ontstaan holtes, die zich eerst vullen met bloed. Later wordt dit van nature opgevuld met (nieuw) bindweefsel.

Voor en na illustratie cellfina behandeling
Bij een Cellfina behandeling worden de stringen die zorgen voor de gaatjes in je huid doorgesneden. Uiteindelijk vullen deze zich weer op met bindweefsel. Met als resultaat al binnen enkele dagen een strakkere huid. (Foto © Cellfina)

Doet het pijn?

Bij Cellfina penetreert het micromesje de huid, zodat de bindweefselstrengen doorgesneden kunnen worden. Dit kan gevoelig zijn en soms tot zwellingen of lichte pijn leiden. Eventueel kan het te behandelen gebied vooraf worden ingesmeerd met een verdovende zalf, om de scherpe randjes van de pijn af te halen. Meestal duurt deze pijn niet langer dan ekele dagen.

Foto Cellfina apparaat
Bij Cellfina wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat is voorzien van een bewegend micromesje.

Is Cellfina veilig?

De Cellfina-behandeling heeft een CE-keurmerk en is goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (Food and Drug Administration, FDA). Een CE-markering betekent dat de behandeling voldoet aan alle eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Hiermee is een Cellfina behandeling veilig te ondergaan.

Hersteltijd na de behandeling

Cellfina is een minimaal-invasieve behandeling, wat betekent dat de minst ingrijpende middelen worden gebruikt om het doel te bereiken. Na een behandeling kan de huid gevoelig zijn en er kunnen blauwe plekken ontstaan. In principe kun je direct na een Cellfina-ingreep naar huis en kun je je dagelijkse werkzaamheden hervatten.

Voor wie is Cellfina?

De behandelmethode Cellfina is geschikt voor de meeste vrouwen, maar laat pas echt goede resultaten zien wanneer:

  • Je cellulite zich op de benen en billen bevindt.
  • Je een BMI van minder dan 35 hebt.
  • Je geen verslapte huid hebt.

Een behandelend arts kan je vertellen of Cellfina iets voor jou is.

De resultaten

Een cellulitebehandeling met Cellfina laat al na één behandeling goede resultaten zien. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar gesproken wordt van een bewezen langdurig en snel resultaat, waarbij 93% van de behandelde vrouwen tevreden is, óók na drie jaar nog.*

Kijk op de website van Cellfina voor voor- en na foto's of lees de ervaringen van anderen op de website RealSelf.

Tot slot

Bijna alle vrouwen hebben last van een bobbelige huid met putjes en deukjes: cellulite. Deze sinaasappelhuid dient niet verward te worden met cellulitis, wat in feite een huidinfectie is. In veel gevallen is een verstoorde bloedcirculatie de oorzaak van cellulite.

Er zijn verschillende behandelingen die cellulite aanpakken, zoals Velasmooth, endermologie en mesotherapie. Sinds kort is daar een nieuwe behandelmethode bijgekomen: Cellfina.

Cellfina gaat uit van de oorzaak van cellulite, namelijk bindweefselstrengen die de huid naar beneden trekken, waardoor putjes en bobbeltjes ontstaan. Door deze bindweefselstrengen door te snijden, is cellulite verleden tijd. Dit doorsnijden wordt ook wel subcisie genoemd.

De subcisie wordt – vaak onder plaatselijke verdoving – uitgevoerd met een apparaatje dat is voorzien van een trillend micromesje. De Cellfina-behandeling heeft een CE-keurmerk en is goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten (Food and Drug Administration, FDA). Na behandeling kan de huid gevoelig zijn en kun je blauwe plekken krijgen. Wel kun je direct naar huis en je werkzaamheden hervatten.

Cellfina laat goede resultaten zien als je een BMI van onder de 35 hebt, de huid niet (al te) verslapt is en je cellulite zich op de benen en billen bevindt. Een behandelend arts kan je vertellen of Cellfina geschikt is voor jou.

* Bron: cellfina.nl.